povej

Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se

Navigacija Plošče

Navigacija
Domov Domov
Forum Forum
weblogs.php?sid=31ee95f750522c981a8315d31a9f9744 Blogi
javascript:void(0); Chat
E-kartice E-kartice
 Novice
Kategorije Kategorije
Arhivi Arhivi
 Datoteke
Zadnji Zadnji
Išči Išči
Top 10 Top 10
 Orodja
Zadnje Teme Zadnje Teme
Music Online Glasba
Album Album
Linki Linki
 O nas
Pravila Pravila
Pomoč pogostih vprašanj Pomoč pogostih vprašanj
Uprava Uprava
Kontaktiraj nas Kontaktiraj nas
Statistika Statistika
http://www.povej.net/usage/ Statistika 1
http://www.povej.net/mrtg/ Statistika 2

Zadnje datoteke

Ta trenutek NI nobenih datotek

V Sodelovanju s
ezPortal by Smartor

Kdo je Prijavljen
Vseh Skupaj je 383 prijavljenih Uporabnikov:: 5 Registriranih, 0 Skritih in 378 Gostov

Registrirani Uporabniki: chameleon, ninoèka, Rajk0, bborsic, sporty

[ Preglej Celotni Seznam ]
Največ Prijavljenih Uporabnikov: 846 / dne: Pon 23 Dec, 2024 04:53

Statistika
Imamo že 1687 prijavljenih uporabnikov
Ava111-

Uporabniki so skupaj objavili že 60230 objav

Zadnji viden
Vseh Skupaj je Danes 5759 Uporabnikov obiskalo to stran :: 1 Registriranih, 0 Skritih in 5758 Gostov, 1460 v Zadnji Uri.

Slika Dneva

Hitro iskanje

[ Zahtevno Iskanje ]

št. obiskovalcev

Ta Plošča ima vseh obiskov skupno
22335723
od dne 20 Nov 2003 09:52, ko je začela delovati

Nov/a član/ica
Ava111-

objave: 0

Pridružen/-a: 1:00, 01-Jan-1970
Skrit

Pero Piše - Forum o vsakdanjih debatah, ki nas spremljajo vsepovsod...

Dobrodošli na Portalu PERO piše!

Vabimo te, da si ogledaš naš Forum, ki je namenjen temam o življenju! Govorimo predvsem o spolnosti, ki nas spremlja vseposvod in na vsakem koraku. Spremlja nas na vseh področjih, ljubezni, zmenkih, romantiki, varanju, doma, službi, itd. Spolnost je zelo pomembna, zato se znova in znova postavljajo nova vprašanja glede tega. Registriraj se in razišči vse možnosti foruma, mogoče je odgovor na vprašanje, ki te muči že podan, če pa še ni, lahko odpreš novo temo in izmenjaš izkušnje z našimi člani! Registracija je brezplačna Vsak član dobi tudi brezplačen BLOG. Informativni pregled foruma je na Informacijah

Vaš Administrator! ^_^

info@povej.net

Če vam prva aktivacija vašega računa NI uspela, lahko poizkusite z ponovno aktivacijo, ki jo najdete pod PRIJAVA!

POZOR!!!! SPLETNA STRAN ZA DELOVANJE UPORABLJA PIŠKOTKE, NADALJNJE BRSKANJE PO SPLETNIH STRANEH POMENI, DA SE STRINJAŠ S SPREJETJEM PIŠKOTKA!

Zadnje Teme
» zaljubljen... nesrečno by Ava111- on Sob 22 Avg, 2020 13:29

» ESET NOD32 Antivirus License Key by serialkey333 on Pon 29 Jun, 2020 07:23

» Japonke by zeeshan002 on Sre 06 Maj, 2015 07:29

» Izjava tedna , namenjena moškim predstavnikom ..... by zeeshan002 on Sre 06 Maj, 2015 07:28

» Zemlja by dafaa45 on čet 23 Apr, 2015 10:46

» Felafel by Babblu on Pon 20 Apr, 2015 08:19

» Peter Pan by juston33 on Tor 31 Mar, 2015 09:01

» zakonski stan by AliRaza08 on Pet 27 Mar, 2015 13:34

» Čokoladn biskvit ali kolači by AliRaza08 on Pet 27 Mar, 2015 06:27

» He,he...80ta so bla leta by Bassman on čet 26 Mar, 2015 10:23

Zadnje objave v BLOGih Zadnje razpoloženje Avtor Ogledov
phpbb3 BCC youtube video   (2 Odgovorov)
Tor 03 Apr, 2018 13:02
NI
Bassman 431960
Munin stopped to work Cen  (0 Odgovorov)
Sre 20 Sep, 2017 09:02
NI
Bassman 383315
Windows 7 and processor i  (0 Odgovorov)
čet 31 Avg, 2017 12:18
NI
Bassman 394777
Awstats no icons no verti  (0 Odgovorov)
Sre 28 Sep, 2016 12:34
NI
Bassman 420531
Repairing corrupted MOV f  (0 Odgovorov)
Tor 09 Avg, 2016 09:49
NI
Bassman 429173
BLOGI

ČLANKI, OBVESTILA in NOVICE
  Autosugestivna ljubezen? Odgovori na te novice predmeta Natisni to Temo EMail to Temo
Objavljeno na Ned 29 Maj, 2005 21:53 od Gost
Članki Glede na to, da opažam, da vas pomlad oziroma poletje oz. ljubezen že pošteno daje, še ena neumnost na to temo (da boste imeli kaj brati nasmeh ). Seveda jo morate vzeti resno.

No, tako je bilo. Bilo nas je šest, 4 dekleta in 2 fanta (ki pa nista prišla pogosto do besede). Sedeli smo na sončku, pili večinoma z vodo razredčen in kockami ledu obogaten džus (=>beri skoraj mojo najljubšo pijačo VODO) tisti v manjšini pa nekoliko bolj žlahtne zvarke in zaradi ne skromnih 30 stopinj Celzija ob minimalni uporabi možganov kar v tri dni filozofirali o bližajoči se obletnici mature, o vseh poročenih sošolcih in sošolkah in znancih iz paralelk, skratka o samih 'pomembnih' zadevah, zakaj se kdo je, zakaj se kdo ni, pa zakaj bi se kdo moral oziroma zakaj se nikoli ne bi ali pa bi se... skratka... da skrajšam tole malo – tema je bila POROKA.

Ko smo tako 'obdelali' vse znane in neznane osebke iz naše generacije, ki so svojim izbrancem že obljubili večno zvestobo (zanimivo, da kljub nekaterim njihovim čudnim lastnostim nihče od njih še ni v ločitvenem postopku ) in utemeljili razloge, zakaj tudi nihče od nas prisotnih priložnostnih filozofov še ni poročen....

Image

Ja, tudi to se dogaja, ja.

... no, ko smo vse to ugotovili, smo vidno dehidrirani naročili še eno rundo razredčenega ohlajenega džusa. Tokrat smo VSI pili isto, eni zaradi slabe vesti, drugi zaradi slabega okusa po toplem pivu, tretji preprosto zato, ker se jim v tako lenušnem dnevu ni dalo niti toliko razmišljat, da bi rekli kaj drugega kot 'meni isto'. Ampak, saj to je menda jasno, da point sploh ni bil v pijači, temveč v pomembnejših filozofskih vprašanjih.
In smo tako našo lokalno temico razširili na univerzalno filozofsko vprašanje, podkrepljeno s teorijo in prakso samih velikih umov, s Casanovo in Don Juanom vred. In je kar lepo kazalo, in bila je velika verjetnost, da bi v tem stilu nadaljevali do večera, dokler ne bi ob sončnem zahodu blagi večerni vetrček malce razbistril naše možgane in jih prisilil k resnejšemu razmišljanju... AMPAK vedno se najde 'partibrejker', ki mora vse pokvarit, pa čeprav vse skupaj ni kaj dosti vredno.
No, tokrat sem bila to po mnenju prisotne večine JAZ.
No, moja teorija je nekoliko drugačna – da je za to kriv en zmeden kelnar, ki je kdo ve iz kje, najbrž iz naftalina, privlekel kompilacijo čudnih rock baladic, med njimi je bila tudi Love is on the way – Saigon kick (ha ha, kot da še kdo pozna ta komad!), kar so moji možgani (kljub temu, da je pesem takooooo zeloooooo počasna, da človek težko verjame, da je to neki hard rock) razumeli kot nekakšen adrenalinski pospešek in od prisotnih sem zahtevala, da se zresnijo, mi postrežejo z resnimi, konkretnimi odgovori oziroma se podrobneje poglobijo v že zastavljeno temo (pa kot da se je komu dalo!)... ahh ahh

Ja, bilo je skoraj desetletje nazaj in kot brucka sem vsa zaljubljena, zasanjana, z mnogimi uresničljivimi načrti za prihodnost poslušala predavanje nekega sociologa, ki je trdil, da sodobna družba postaja vse bolj tržno usmerjena, tudi na področju medsebojnih odnosov. Priznam, da so mi šle te besede skozi eno uho noter skozi drugo ven, sem pa kljub temu vsaj približno sledila zadevi zato, da bi končno dojela, zakaj si bomo na koncu tega filozofiranja ogledali film Štiri poroke in pogreb. In je začel tale veleum razlagat, da v sodobnem svetu zveze, ki temeljijo samo na ljubezni nimajo prihodnosti, da so obsojene na propad. Sama pri sebi sem takrat zamrmrala 'stari, ti si nor!' oziroma nekaj podobnega, nikakor pa bolj prijaznega. No in trdil je, da so se v preteklosti za najbolj uspešne izkazale poroke, ki so jih svojim otrokom uredili starši. Ker so ti točno vedeli, kaj zveza potrebuje, da funkcionira (denar??). In da je tudi danes podobna situacija. Da zakoni do katerih pride samo zaradi neke velike ljubezni, potem, ko se soočijo z realnostjo (položnice, položnice in še enkrat položnice) preprosto propadejo. Da se zato dandanes obnesejo večinoma tiste zveze, v katerih partnerja zavestno (kot nekdaj starši svojim otrokom) iščeta kompatibilne partnerje predvsem po sorodnih interesnih področjih, s poudarkom na zagotovitvi materialne stabilnosti. Ljubezen, zaljubljenost na prvi pogled, metuljčki v trebuščku, mravljinci po telesu in podobne bedarije pa naj sploh ne bi bili pomembni. češ, če imaš vse ostalo, se boš tudi zaljubil oziroma ne bo bojazni,da bi zaradi pomanjkanja vsega tega zveza propadla. Tako nekako se je to slišalo. In priznam, še danes ne vem točno, zakaj smo potem gledali Štiri poroke in pogreb. In takrat, kot nepoboljšljiv romantik, niti nisem videla nobenega smisla v vseh teh besedah.
Pa so po spletu tragičnih dogodkov tisti moji 'uresničljivi' načrti splavali po vodi in življenje sem začela gledati z različnih perspektiv. Še vedno pa ne morem trditi, da sem našla tisto pravo. In najbrž tudi tale vroč poleten dan ni bil pravi trenutek, da bi prišla zadevi do dna, odkrila bistvo in odgovor na vprašanja, ki so me mučila že nekaj let:

******* ????*******
Je autosugestivna ljubezen (tako nekako, da se sam racionalno prepričaš v to) res možna? Ali celo edina oblika ljubezni, ki se v sodobnem svetu obnese, brez da bi človek strtega srca žrl pomirjevala in obiskoval psihiatra? In kaj se je zgodilo z ljubezenskimi zgodbami ala dr. roman, mar te resnično obstajajo samo še v cenenih telenovelah??
*******????*******

In tako se je druščina ob ledenem razredčenem džusu lotila iskati odgovore na vprašanja, ki bi lahko bila tudi retorična, pa očitno niso bila, saj je življenje napisalo marsikateri odgovor, ki govori bodisi za ali proti njim.

In mi tako kolega razlaga zgodbo, kako se je en hud tip na smrt zaljubil v eno bejbo, se končno rešil bivše, ki naj bi bila ena res huda tečnoba, nakar se ta tečnoba spet pojavi čez dva meseca in pove, da je noseča z njim. Pozabi svojo novo 'veliko ljubezen', odide nekam na samo za nekaj časa, se vrne in se odloči, da se bo poročil z bodočo mamico svojega otroka. Ja, še vedno sta 'srečno' poročena... Autosugestivna ljubezen? Kdo bi vedel...

Nakar zvemo tudi zgodbo o tipični keš p..., ki je iskala točno določenega in nobenega drugačnega tipa, s točno določenim avtom in točno določenim premoženjem in bančnim računom. Našla ga je, se vanj po zelo hitrem postopku zaljubila, se čez pol leta poročila in se preselila nekam v Italijo, kjer še danes srečno živi in uživa sadove svoje 'ljubezni'. Autosugestivna ljubezen???

Pa povleče ena bejba še eno zgodbo iz naftalina, kako je bila ena njena teta zaljubljena v nekega moškega, pa se je potem 'srečno' poročila z drugim, ampak tistega prvega tudi po tridesetih letih še ni pozabila in potem se je un enkrat napil pa začel razlagat, da bi onadva morala bit skupaj,da bi bila z njim bolj srečna... Ah...!

Image

Ja, obstaja tudi par, ki se je zaljubil, poročil, dobil otroka in še vedno živi srečno. Tako kot bi pravzaprav vedno moralo biti, mar ne? Ampak en moj kolega je k temu pripomnil, da 'nič ni večno'.

Seveda je tudi nešteto primerov, ko so posamezniki po večletnih zvezah, ki so temeljile vsaj na začetniški zaljubljenosti, če že ne ljubezni, po koncu takih zvez ubrali 'autosugestivno' pot do ljubezni, spoznali kompatibilnega partnerja, preučili skupne interese, se poročili in zaenkrat še vedno vztrajajo. Videti so srečni...

Image

In po vsem tem, tudi, ko je sonce že zašlo in je natakarju celo uspelo zamenjati cd in končno postreči s hladnim pivom, meni še vedno ni bilo nič jasno. Spominjam se, da mi je nekoč, še pred leti ena starejša gospa v enem zelo osebnem pogovoru svetovala, naj si za moža poiščem fanta, na katerega bom še ob poroki povsem nora, v kolikor seveda hočem, da zadeva traja 'večno', sicer ne bo dovolj ljubezni za celo življenje... Ja, ona je bila res srečno poročena, z možem sta vse do njegove smrti delovala kot dva sveža zaljubljenca, si govorila vse tiste neumne ljubkovalnice, bila neverjetno pozorna drug do drugega. Je bila to tista prava ljubezen? Ali sta bila takšna zato, ker nista imela otrok?? Kdo bi vedel, mogoče pa sta samo živela v drugačnem času. Vem, da mi je nekoč en zelo 'pameten' tip razlagal, da so sedaj drugačni časi, da so cajti romantike preprosto že mimo.

Image

In to neskončno in dolgočasno zgodnjepoletno filozofiranje, je na koncu prekinil pomenljiv komad Transvision Vamp: I want your love. In vedno bolj se mi zdi, da se je tisti natakar pošteno zabaval ob naših debatah in na koncu sam poskrbel za končno ugotovitev:

I don't want your money honey
I want your love
I don't want your car baby
I want your aahhh!
I don't need your friends
They don't need a mention
I just want your love
And all of your attention
I don't want your money, I want your love
I don't want your car, I want your aahhh!
I want your your love

Image

Ok, dolgočasna iztočnica, pa vendar me zanima, kakšen je vaš pogled na ljubezen oz. kaj menite o trditvi, da je prihodnost uspešnih sodobnih zvez v t.i. 'autosugestivni' ljubezni. Se vam zdi to smiselno ali ste bolj romantiki?

Summary: 28079 Ogledov in 30 Komentarjev. Pošlji svoj Komentar

Pet 14 Jul, 2006 17:28 by senior

Mislim da je znižanje standardov zanikanje samega sebe, kar pa spet ni dobro in s tem avtomatično pristanemo na nekaj kar ni naše. In to vse življenje....prej ali slej se nam v nekem smislu maščuje.

Pet 14 Jul, 2006 12:44 by Shajtana

Da malo obudim staro temo.

Zadnje case kr nekaj vez v moji blizini propada...za eno bi lahko rekla da je bila avtosugestivna ljubezen vsaj v neki meri, propadla je pa zato ker je enga izmed partnerjev zmesal drug osebek in to z mravljinci, metuljcki in kar je se bilo takega.
Ni slo za varanje ampak enostavno za ugotovitev da jo lahko zmesa nekfdo drugo tko zlo mocno kot je sedanji partner ni mogel. Pa je krasen in zanesljiv in odgovoren in zelo primeren za oceta..hja in?
Zal ocitno enkrat tale avtosugestija ne vzdrzi.
Tudi jaz mislm da mora biti vse v paketu da imas potem kaj moznosti za srecno, (vecno) zivljenje..hm ampak kaj pa ce tega ne najdes? Potem znizas standarde in najdes nekj kaj prblizno utreza? Si rajsi sam kot z nekom pri katerem ni vse v paketu?

Tor 07 Jun, 2005 10:15 by sapramish

nekak se mi zdi d je iskrica (kemija) + racionalno boljsi recept od popolne zatrapanosti... dalj traja... vsaj po mojih izkusnjah pomežik

Pet 03 Jun, 2005 13:04 by Rok-11

Fenia => Najbrž res.

Pa smo spet na začetku... tam kjer sem napisal nekaj v smislu, da je dobra avtosugestivna ljubezen itak zakon... in v tem smislu tudi to, da sledenje srcu ne pomeni ignoriranja pameti.

Pet 03 Jun, 2005 13:02 by senior

Citat:
In ljubezen, ki temu sledi, je potrebno graditi z veliko mero razumevanja, prilagajanja itd. Marsikaj tudi spregledati, oprostiti, pristati na kompromis.

No, to je tipično za večino zvez. Vsi se nekaj prilagajajo, oproščajo, delajo kompromise... do kdaj naj traja taka igra. Napetost raste z dneva v dan, enkrat pa poči, ali pa tudi ne !! In prav si napisala Fenia, to smo spet začetku.
Kaj pa ona druga, čustvena ljubezen...ali odmre, je pozabljena??? Ne, nikakor ne. človek nenehno išče in ker ima dobro razvita čustva, začne igrati vlogo, ki mu je na začetku napisana, da je to, kar v resnici je. To pa je najtežje. Biti sam sebi všeč in s tem še partnerju.

Je pa najlepše..!!
... preverjeno...!!!

Pet 03 Jun, 2005 12:41 by Anonymous

No, sej in potem smo spet na začetku.
Zrela osebnost namreč še kako dobro ve, da se v nekaterih situacijah ne sme odločati le na podlagi svojih čustev, srca če hočete.
Oziroma če še malo zafilozofiram. Ne glede na romantiko in pospešeno bitje srca v začetku neke zveze, je jasno, da slej ko prej tovrstni sindrom popusti. In ljubezen, ki temu sledi, je potrebno graditi z veliko mero razumevanja, prilagajanja itd. Marsikaj tudi spregledati, oprostiti, pristati na kompromis.
V končni fazi se potem lahko znajdeš na istem kot nek par, ki se že na začetku odloči za autosugestivno ljubezen. Mogoče postane zadovoljevanje čustvenih potreb čez določen čas pri obojih isto. Recimo. Tako da bi lahko nekoli ironično kot edine, ki nikoli ne pristanejo na austosugestijo v ljubezni, razumeli ljudi, ki nenehno menjujejo partnerje, se neenhno zaljubljajo, vedo sledijo le svojemu srcu... Ko 'urok' popusti, pač poiščejo novo 'ljubezen'... :ni_ni:

čet 02 Jun, 2005 11:48 by senior

Citat:
Tu je mišljena slednja. V principu pa zadeva govori o razliki med odraslo in nedoraslo osebnostjo.

Se strinjam v smislu, da za dober odnos in VSE kar sodi zraven moraš biti odrasla osebnost, ne oseba....!!

čet 02 Jun, 2005 11:33 by Rok-11

Že po teoriji se potreba v smislu nečesa kar ti paše in ustreza bistveno razlikuje od "potrebe", brez katere ne moreš preživeti - npr. potreba po drogi, bolezenska potreba po potrjevanju, itd.

Tu je mišljena slednja. V principu pa zadeva govori o razliki med odraslo in nedoraslo osebnostjo.

čet 02 Jun, 2005 11:29 by lucka

če ne si pa nesrečen v zakonu, varaš ali pa se ločiš.

čet 02 Jun, 2005 11:18 by senior

Citat:
ne pa zato, da bosta drug drugega varovala in si zapolnjevala svoje čustvene »potrebe«.

....in če jih ne....???

Prijava
Uporabniško ime:

Geslo:

Zapomni si me

Pozabil/a sem geslo

še nimaš Odprtega Računa?
Lahko se Registriraš Tukaj in to Zastonj

Naključna šala
 zakaj... @ Piky
...si ženske zjutraj pomanejo oči???
View the comments that have been posted so far. (Pošlji svoj Komentar)

Nove Slike
Pa še moja favoritka
Naslov Slike: Alyssa
Pošilja: Bassman
Objavljeno: Pon 03 Dec, 2007 08:27
Preglej: 2457
Glasuj: Ni Glasov
Komentarji: 0

[ Album ]
[ ]

VREME !

Top Uporabniki
član Objav
Bassman 10490
Poklièunga 4227
Shajtana 4204
Admin. 3924
lucka 3168

koledar
<<Januar 2025>>
Ne Po To Sr Če Pe So
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31
Uporabniki, ki imajo danes rojstni dan: rayman-x (34)
Uporabniki. ki bodo imeli rojstni dan v naslednjih 7 dnevih: alenci (52), AnEj (38), ANIPORTOROZ (45), aresteja (45), želvak (47), barrets (34), BelaDonna (60), Cherry_Lady (38), cupids (41), djamila (49), gajc (50), kozica (41), Luda_mala (38), maty102 (54), natpetra (47), Nike (50), nikitica (43), PikiPoki (43), policaj (55), radovednež (36), Robinzon (36), Robizon (36), srecpec (71), ynot (64)
Prihajajoči Dogodki:
Nič

Linki
Zadnji Linki
Tehnike-zmenki ( Bassman )
Zabava
Drobni nasveti, kako osvojiti žensko!
DocLOVE ( Bassman )
Zabava
Kako osvojiti žensko? Mali triki velikih osvajalskih mojstrov!
AskMen ( Bassman )
Zabava
Stran za Moške
Naredi SAM ( Bassman )
Domače
Naredi Sam
Shareware programi ( Bassman )
Računalništvo
Freeware, Sareware, trial, demo, programčki.
Salomonov Oglasnik ( Bassman )
Oglasi
Mali oglasi
Mali Oglasi ( Bassman )
Domače
Mali oglasi
Brskalnik ( Bassman )
Domače
Slovenski brskalnik najdi.si
Matkurja ( Bassman )
Domače
Slovenski brskalnik