Zadnje datoteke |
Ta trenutek NI nobenih datotek
|
V Sodelovanju s |
|
ezPortal by Smartor |
Statistika |
Imamo že 1687 prijavljenih uporabnikov Ava111-
Uporabniki so skupaj objavili že 60230 objav |
Zadnji viden |
Vseh Skupaj je Danes 4754 Uporabnikov obiskalo to stran :: 1 Registriranih, 0 Skritih in 4753 Gostov, 1571 v Zadnji Uri. |
št. obiskovalcev |
Ta Plošča ima vseh obiskov skupno 22568807 od dne 20 Nov 2003 09:52, ko je začela delovati |
Nov/a član/ica |
Ava111-
objave: 0
Pridružen/-a: 1:00, 01-Jan-1970
|
|
Pero Piše - Forum o vsakdanjih debatah, ki nas spremljajo vsepovsod... |
Dobrodošli na Portalu PERO piše!
Vabimo te, da si ogledaš naš Forum, ki je namenjen temam o življenju! Govorimo predvsem o spolnosti, ki nas spremlja vseposvod in na vsakem koraku. Spremlja nas na vseh področjih, ljubezni, zmenkih, romantiki, varanju, doma, službi, itd. Spolnost je zelo pomembna, zato se znova in znova postavljajo nova vprašanja glede tega.
Registriraj se in razišči vse možnosti foruma, mogoče je odgovor na vprašanje, ki te muči že podan, če pa še ni, lahko odpreš novo temo in izmenjaš izkušnje z našimi člani! Registracija je brezplačna
Vsak član dobi tudi brezplačen BLOG.
Informativni pregled foruma je na Informacijah
Vaš Administrator! ^_^
info@povej.net
Če vam prva aktivacija vašega računa NI uspela, lahko poizkusite z ponovno aktivacijo, ki jo najdete pod PRIJAVA! POZOR!!!! SPLETNA STRAN ZA DELOVANJE UPORABLJA PIŠKOTKE, NADALJNJE BRSKANJE PO SPLETNIH STRANEH POMENI, DA SE STRINJAŠ S SPREJETJEM PIŠKOTKA!
|
Zadnje Teme |
» zaljubljen... nesrečno
by Ava111- on Sob 22 Avg, 2020 13:29
» ESET NOD32 Antivirus License Key
by serialkey333 on Pon 29 Jun, 2020 07:23
» Japonke
by zeeshan002 on Sre 06 Maj, 2015 07:29
» Izjava tedna , namenjena moškim predstavnikom .....
by zeeshan002 on Sre 06 Maj, 2015 07:28
» Zemlja
by dafaa45 on čet 23 Apr, 2015 10:46
» Felafel
by Babblu on Pon 20 Apr, 2015 08:19
» Peter Pan
by juston33 on Tor 31 Mar, 2015 09:01
» zakonski stan
by AliRaza08 on Pet 27 Mar, 2015 13:34
» Čokoladn biskvit ali kolači
by AliRaza08 on Pet 27 Mar, 2015 06:27
» He,he...80ta so bla leta
by Bassman on čet 26 Mar, 2015 10:23
|
ČLANKI, OBVESTILA in NOVICE |
|
Objavljeno na Ned 16 Sep, 2007 23:48 od Terminatorka |
|
čeprav bi tradiciji obuvanja v čevlje z visoko peto težko natančno določili starost, so se modni oblikovalci odločili, da prav letos slavnostno zaznamujejo 500-letnico te priljubljene - predvsem, ne pa tudi izključno ženske - samotorture. Seveda se je v 500 letih zamenjalo kar nekaj različnih stilov, od tankih do bolj polnih pet in čevljev s platformo, toda visoke pete so uspešno kljubovale vsem modnim smernicam in vsem zdravstvenim argumentom proti njihovi nošnji.
Za ta prave visoke petek naj bi sicer veljale tiste od 8,5 cm navzgor, prav ob letošnji okrogli obletnici pa je britanski izdelovalec čevljev Shoe Express izdelal čevlje z doslej najvišjo 30 cm visoko peto. čeprav gre za muzejski primerek, je dobrih deset minut v njih, na res visoki peti, pred nekaj dnevi v slavnostnem vzdušju sredi Londona stala manekenka Jessica Proudfoo.
V pestri 500-letni zgodovini velja omeniti, da so bile v 17. stoletju v ameriški državi Massachussets celo z zakonom prepovedane oziroma veljale za nemoralne, v zgodovino pa se je z njimi zapisala tudi manekenka Naomi Campbell, ki je leta 1993 na pariški modni reviji Vivienne Westwood v njihovi 20centimetrski različici zgrmela po modni pisti.
čeprav dandanes mnogo žensk želi na ta način pridobiti nekaj manjkajočih centimetrov, poskrbeti za lepši izgled nog in postave, svojevrsten fetiš pa pomenijo tudi moškim, ni bojazni, da bi jih ponovno razglasili za nemoralne. Bi pa zato najbrž zakon proti njihovi nošnji z veseljem podpisala zdravstvena stroka, ki vedno znova opozarja, da do mnogih ženskih težav s sklepi pride prav zaradi nošnje visokih petk. Nekoliko bolj radikalni strokovnjaki zatrjujejo, da naj bi vplivale celo na žensko plodnost, vsekakor pa so si vsi enotni, da jih je smiselno nositi le nekaj ur dnevno.
|
|
|
Pet 21 Sep, 2007 19:57 by chukerchek
Ja res najboljš da iznajdejo še takšno plastično operacijo pri kateri ti bodo petke ugradili.. mislim kaj so vse ene pripravljene narest za "lepoto"
Pet 21 Sep, 2007 19:51 by Terminatorka
Pet 21 Sep, 2007 17:52 by quiqa
petke se mi zdijo grozne. jest jih ne nosm, razen za priložnosti, kot so matura, valeta, kjer zravn obleke all starke pač ne pašejo. pa tut nevem, če bi zdržala več kot kako uro. enostavno nism tip za petke in njim podobne stvari.
Pet 21 Sep, 2007 09:28 by Terminatorka
Ja sej jaz unih ta pravih, torej nad 8,5 cm, ponavadi ne nosim. Pa ne tolk zaradi višine, ampak bolj zaradi ravnotežja. Sem rada ornk prizemljena, v vseh pomenih.
Pet 21 Sep, 2007 06:38 by Anonymous
tud js jih nataknem, sam tedaj k mi je, rada si jih pa kupim, ker so mi všeč, drugač pa tud moja sestra je velika 180 cm,kupila si je ene še kar visoke pete in je bila full čudna, ker je že itak preveč suha, pa verjetn bi bilo boljš, če bi imela kaj manšega gor, niso ji pristajale, no way, js sem bila kot palček
čet 20 Sep, 2007 12:06 by Shajtana
Imam 3 cevlje s peto..od tega so eni skornji, ki so ful udbni in ni problema v njih hodit 40 minut. Ostala dva para sta pa en poletni salonar in en jesenski...pa sta za prezivet. Ampak jaz sm enostavno rada komot in ko grem ven se men marsikaksne cudne scene dogajajo pa potem so lohk petke hitr v napoto...sploh k nazadnje pristanem kje k je treba kam splezat al pa ze kej no. Plus da sem visoka 180 cm in nekak visoke petke ne pridejo v postev, razen kadar grem s kolegi ven k so videt kt da so kosarkasi
Sre 19 Sep, 2007 11:28 by Barbarella
js nosim petke samo občasno, jih mam zlo rada, ampak nerada preveč trpim. tut več parov jih imam, kot tistih brez, ampak še vedno ni panike za pospravit
Sre 19 Sep, 2007 11:00 by Terminatorka
Ja nasprotniki petk so Naomin padec na modni reviji komentirali, da je to jasen dokaz, da če ona, profi manekenka, ne more hodit v takih petkah, da itak tudi nobena druga navadna ženska ne more.
Ni mi pa bolj bednega kot gledat kakšno 16-letnico, kako si natakne kakšne ultra visoke petke, potem pa v njih ne more niti 10 metrov prehodit.
Jaz sicer pogosto nosim petke, ampak take v mejah normale, da lahko v njih stabilno stojim in normalno hodim. Pa vedno pogledam kakšen je podplat, če ne drsi itd. Nekatere sem tudi odnesla k čevljarju, da mi je pripopal gumo na podplat in na peto. Kakšne 20cm visoke ozke petke tako ne pridejo v poštev niti pod razno. Bi se verjetno ubila v njih. Imam sicer ene podobne čevlje, sam imajo že par let tisti značilni vonj po novem. Mislim, da sem jih imela 2x obute, od tega sem enkrat v njih skoraj padla na rit sredi Koloseja. Ampak tipu so pa všeč, ja.
Sre 19 Sep, 2007 07:22 by Bassman
Ja nekatere ženske pretiravajo s to visoko peto, ker si čist uničijo noge.
Videl sem eno mlado punco, ki je nosila visoke pete in to nonstop.
Prsti na nogah so bili zaraščeni v trikotnik, kar zgleda grozno!
Re: Življenje na visoki nogi
Pon 17 Sep, 2007 08:46 by chukerchek
Jst mam že tko zjebano hrbtenico tko da me v takih petkah razen ob ekstremnih proložnostih ne bojo vidl. čeprav priznam da sem razmišljala da bi si letos kupila ene škornje z visoko peto. Vendar neko srednjo velikost. Najrajš bi nosila te k skor nimajo pete, pa mi fant skos teži pol kako so ogabne- češ njemu ni bolj ogabnega čevlja kot ti z nizko peto. Ok sej men so tut z višjo zelo lepi in elegantni sam mojih ubogih nožic ne bom maltretirala s tem.
Menim da so sexi, prav toliko kolikor so sexi, so tudi škodljivi.
|
Naključna šala |
Irec |
@ Bassman |
|
View the comments that have been posted so far. (Pošlji svoj Komentar) |
Nove Slike |
|
Naslov Slike: Shiri Appleby
Pošilja: Poklièunga Objavljeno: čet 20 Maj, 2004 13:03
Preglej: 4894
Glasuj: Ni Glasov Komentarji: 0
|
[ Album ] |
[ ] |
VREME ! |
|
koledar
|
|
Uporabniki, ki imajo danes rojstni dan: LORDIka_Malfoy (30), M|ss|A (41), sokareq (64), TANJAKOCMAN (45) |
Uporabniki. ki bodo imeli rojstni dan v naslednjih 7 dnevih: bohn (42), Dr. Rok (61), Flajšter (45), hany (53), hlod (45), IronJacX (44), lonna (44), Mirjana. (47), misscoach (37), mleks (37), Niettt (45), Obanaio (45), Orfea (52), Tina-MIHNA (51), tjaška (53), zloba (45) |
Prihajajoči Dogodki: |
Nič |
Flash Igre |
F1 kart.swf |
|
111252 Attacks blocked
|
|
[ Time: 1.2798s ][ Queries: 77 (0.7455s) ][ Debug on ] |
|
|
|
|
|
|
|
|
|
OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.
|
| | |