Pero Piše

Ljubezen in odnosi - Predporočna pogodba

-Naya- - Sre 21 Apr, 2004 21:12
Naslov sporočila: Predporočna pogodba
Ste za ali proti?
In zakaj?
palèica - Sre 21 Apr, 2004 21:16
Naslov sporočila:
Proti ...če se mata dva tok rada ...da se odločita za poroko....čemu jima bo pogodba ?
S tem že v naprej priznata poraz ,.....
Shajtana - čet 22 Apr, 2004 08:53
Naslov sporočila:
ja no men je tud tko kt da ze vnaprej isces opravicila da gres narazen in ze vnaprej se vdas da bos sel narazen...
nobody - čet 22 Apr, 2004 08:56
Naslov sporočila:
Ne ne, æe se mata dva tolko rada ,potem s tem samo potrdita ,da ne gre za druge interese temveč za pure love.
V vsakem primeru je taka pogodba le pravna zaščita ob primeru , če.....kaj pa vem eden od partnerjev lahko tudi umre.
če se mata pa tolko rada pa lahko poleg pogodbe vseeno vse delita in v vsem skupno uživata.
Torej ne da je to nuja in pravice ampak prostovoljno deljenje vsega,,,,,
To je svoboda in to je ljubezen. Vsaj po moje no
Zdej me pa skritizirajte.
Bassman - čet 22 Apr, 2004 09:01
Naslov sporočila:
seveda je predporočna pogodba vredu zadeva.
če se mata 2 rada, potem ne bo noben kompliciral glede tega, ker če se mata res rada se bosta mela do konca rada in sploh ni važno, kaj je čigavo.
Se pa zgodi, da se zveza razdre in potem prizadeta oseba išče neko maščevanje in poizkuša čimbolj obrati svojega bivšega partnetrja, zato je predporočna pogodba dobra zadeva.
srèica - čet 22 Apr, 2004 09:50
Naslov sporočila:
palčica Napisal/a:
Proti ...če se mata dva tok rada ...da se odločita za poroko....čemu jima bo pogodba ?
S tem že v naprej priznata poraz ,.....

se strinjam. jaz sem tudi proti. če se mata ful rada in si zaupata, ne rabita skleniti predporočne pogodbe.
nobody - čet 22 Apr, 2004 10:05
Naslov sporočila:
Dejte so no zbudit no punce hejjjjjj.

Tko se razmišlja v pravljicah v življenju pa se toliko stvari zgodi, ki se nam še sanjajo ne.
Pogodba je lahko varovalka , za otroke in vsakega posameznika obstoj.
Sej nismo rekli in nevem zakaj jo tko jemljete ženske, kot da s pogodbo pa ne boste mogle do partnerjevega premoženja?
Mogoče je stvar obratna, mogoče on nič nima, mogoče je pogodba dogovor , kako s skupnimi stvarmi in je napisana v razumnem okolju in ob racionalnem razmišljanju obeh, kaj bo dobro za oba skup za vsakega posebej in za otroke- njune otroke.
Temu jaz pravim fer odnos, ko oba v naprej vesta pri čem sta.
palèica - čet 22 Apr, 2004 10:10
Naslov sporočila:
Palčica je itak pravljično bitje. Mam vse pravice tko razmišljat. Pa ne me zdej budit!
nobody - čet 22 Apr, 2004 10:13
Naslov sporočila:
Se opravičujem palči, res je prav maš
Vsakdo ima pravico do svojkih sanj in naj tko ostane in naj bo lepo......
kleopatra - čet 22 Apr, 2004 10:34
Naslov sporočila:
Jaz sem za. Mislim da predporočna pogodba ni nič drugega kot samo neka varovalka.
palèica - čet 22 Apr, 2004 13:16
Naslov sporočila:
Kleopatra....bi jo ti podpisala ??
Se ne bi vprašala ničesar ob temu?
kleopatra - čet 22 Apr, 2004 13:54
Naslov sporočila:
Bi jo podpisala, palčica.
Saj prej prebereš kaj piše, ne podpišeš kar na blef. Seveda se prej o tem pogovoriš s svojim bodočim možem kaj in kako.
nobody - čet 22 Apr, 2004 16:19
Naslov sporočila:
Kaj naj bi se vprašala ob tem palčica?

Ne razumem čemu tko negativno mnenje?Verjetno bi drugače razmišljale, če bi s tako pogodbo ščitile svoje premoženje.
sindo - čet 22 Apr, 2004 22:06
Naslov sporočila:
Citat:

Ne ne, æe se mata dva tolko rada ,potem s tem samo potrdita ,da ne gre za druge interese temveč za pure love.

Se strinjam s citatom.
Sem za pogodbo, to sigurno ni podpis predaje, ampak ena določena varovalka v skupnem življenju. sej se nihce ne poroci zato da se bo locil, tko kot sigurno nihce ne kupi neke stvari zato da jo bo kasneje razbil, ce se le ta da razbiti.
Poklièunga - Sob 24 Apr, 2004 17:32
Naslov sporočila:
Aja na način,kot kupujemo avte z airbagi in podobne zadeve,pa se vseen noben nima namena zaletavat?!?

Sam to ni čist tko.To je čist druga zadeva.Kle so čustva in podobne zadeve.

Jz sm td mnenja,da predporočna pogodba ni glih najbl romantična zadeva,sam kot kaže,je v teh časih že kr nujno zlo.Vse več parov se ločuje in pol so scene s premoženjem in ne vem kaj še vse.Ne vem no...mam razdvojene občutke o tej zadevi,ker se tud men zdi,kokr da bi s tem že v naprej razmišlal o razhodu s to osebo.Mislm WTF??? Kaj se čš pol sploh poročit,če maš take misli in namene.

Neki tazga no.
Sej pravm...nism ne ZA in ne PROTI!
Snežka - Sob 24 Apr, 2004 21:36
Naslov sporočila:
Predporočna pogodba... ne diši mi to kaj preveč.
če se dva poročita, si pred oltarjem priznata večno zvestobo in te nihče razvezati. če si zaupata, ne bosta delala predporočnih pogodb.

res je , da je lahkovsituaciji, ko zakon propade, oz. ga pač hoče prekiniti eden od zakoncev nekaka varovalo, kaj bo kdo obdržal in kaj ne...
samo potem tu se pojavi en problem... tu jenapisano kaj imata dosedaj... ne ve se pa kaj bosta imala čez nekaj let. tega se ne da predvideti.
tako da na koncu tako ali tako nastane prepir in take zadeve, da se reši vsa zadeva.

jaz take listine ne bi podpisala.

lp
Poklièunga - Ned 25 Apr, 2004 10:45
Naslov sporočila:
Snežka Napisal/a:
si pred oltarjem priznata večno zvestobo

Evo,kle je še en stavk,k da mal mislt o tej zadevi!

VEčNO zvestobo,torej pšredporočna pogodba ni potrebna,ker je/bo zvestoba itaq VEčNA!

Sam vseen........
-Naya- - Tor 27 Apr, 2004 15:35
Naslov sporočila:
Jest sem vsekakor za.
Anonymous - Tor 27 Apr, 2004 21:35
Naslov sporočila:
Ti si že obljubiš zvestobo dokler vaju smrt ne loči, sam ko ljudje tega dostikrat ne znamo ohranit s spoštovanjem. Skozi leta se spreminjamo in z nami se spreminja naše mišlenje, ki nas dostikrat zaprlje na drugačno pot in se začne križat s partnerjevo. Takrat smo ljudje sposobni vsega mogočega, zato podpiram predporočno pogodbo.
Nekdo - Sre 28 Apr, 2004 08:49
Naslov sporočila:
Se strinjam z podpisom pogodbe!!! Obstajajo ženske in moški, ki mislijo samo na keš!!!! :buu :buu
sindo - Sre 28 Apr, 2004 16:15
Naslov sporočila:
Citat:

če se dva poročita, si pred oltarjem priznata večno zvestobo...

Zakaj pa se potem ljudje - pari sploh ločijo?

A se mogoče ločijo samo tisti, ki niso poročeni cerkveno?

Kot je meni znano se ločujejo tudi cerkveno poročeni pari. s tem papirjem pa naj bo nujno zlo ali ne vsak zavaruje sebe in s tem prepreči možno izkoriščanje ali okoriščanje sebe in druge polovice.
Ajk - Sre 28 Apr, 2004 16:58
Naslov sporočila:
Vecna zvestoba je le pojem. Po moje ste (smo) vsi na tem forumu soglasni pri tem, da kar se ljubezni tice, ima dobre in slabe dneve.
Pred tem, da zakoni razpadajo, si ne moremo zatiskati oci.
Poleg tega, da je izvenzakonskih zvez vedno vec in so bolj in bolj "priznane".

Predporocna pogodba je po moje lahko cisto normalen del zaobljube.
Cerkvena poroka je zaobljuba pred bogom. Predporocna pogodba pa pravna zaobljuba pred institucijami, katerim si zakonsko odgovoren.

Glede na to, da je strel z neba za gresnike bolj malo, imas s predporocno pogodbo vsaj nekaj vec sans v nasi "pravni" drzavi, da ohranis zadeve take, kot so bile pred poroko.

Pazi, OHRANIS! Marsikdo vidi v pogodbi le "pridobis" oz. "izgubis".
Se pravi, da je na tebi, kaj bos not napisal in kaj podpisal. In do nje ne pristopas pod prisilo.

Ce kdo mene vprasa, je not najbolje pisati o obveznostih do otroka.
Starsa bi ze morala sama zase znat poskrbet, z ali brez pogodbe.
-Naya- - Sre 28 Apr, 2004 17:51
Naslov sporočila:
Ja z ali brez pogodbe, Ajk... ampak včasih se ljudje zelo spremenijo in ravno zaradi tega je dobro imet tako pogodbo. Prazne obljube v lepih in dobrih časih takrat ne veljajo prav nič pomežik
palèica - Sre 28 Apr, 2004 20:31
Naslov sporočila:
Ajk Napisal/a:
Ce kdo mene vprasa, je not najbolje pisati o obveznostih do otroka.

Se bojim, da v nobenem primeru pogodba ne more dati otroku izgubljenega otroštva, kajti ljubezen ne moreš nikoli zapovedati. Ali celo s pogodbo določiti. Vsi pa vemo, da tudi sodišča ne uspejo izterjati preživnin od staršev, ki ne živijo z otrokom.
Anonymous - Sre 28 Apr, 2004 22:06
Naslov sporočila:
Ja Palči, se strinjam. Poznam kar nekaj mamic samohranilk precej osebmo in vidim, koliko dejansko se očkati brigajo za svoje otroke. Kakšen še manj kot za svoje "pokakane" gate.
Otroštvo pa žal otroku gre, čeprav revež ni nič kriv.
A vseeno poleg vsega tega je treba zaščitit tudi sebe s pp. pog., da če se že razideš s partnerjem, ti vsaj kaj ostane za preživljanje otroka v primeru, da ne plačuje starš preživnine zanj in te brez pogodbe z otrokom vred ne postavi na cesto.
Mogoče sem napisala zelo črn scenarij, a vse je mogoče.
Ajk - čet 29 Apr, 2004 20:50
Naslov sporočila:
-Naya- Napisal/a:
Ja z ali brez pogodbe, Ajk... ampak včasih se ljudje zelo spremenijo in ravno zaradi tega je dobro imet tako pogodbo. Prazne obljube v lepih in dobrih časih takrat ne veljajo prav nič pomežik

Vem. Ampak pri nas ta navada se ni vpeljana. Poleg tega, da je sodni sistem res 100 let za kacami.

Zato sem za tovrstne pogodbe, ce se ze o tem pogovarjamo.
Dvomim pa, da jo bom jaz imel zase.
dogyx - čet 13 Maj, 2004 13:26
Naslov sporočila:
Predporočna pogodba? Saj po slovenski zakonodaji predporocna pogodba zasciti samo tisto kar pred poroko pripada le enemu partnerju nikakor, pa ne zasciti tistega kar partenrja ustvarita skupaj.

Predporocna pogodba bi prisla v postev samo takrat, ce bi podedoval neko ogromno bogatstvo svojih starsev za kar, pa sam nisem zasluzen. Samo v tem primeru bi na tak nacin zascitil nekaj kar je pripadalo drugim.

Drzim se tega, da nikoli ne prodam nekaj kar nisem sam kupil (npr. nekaj podarjenega)
dogyx - čet 13 Maj, 2004 13:28
Naslov sporočila:
Upam, da mi ne bo kdo zameril zaradi škratov ( npr. partnerja,....) Twisted Evil
LadyNera - Pet 21 Maj, 2004 15:10
Naslov sporočila:
No torej vsem ki tukaj filozofirate o predporocni pogodbi, kot tipicnemu institutu druzinskega prava v anglosaskem sistemu, vam povem, da je nas pravni sistem ne pozna. Tudi ce bi podpisovali kasno pogodbo, ta ne bi imela kaj dosti veljave.

Nase druzinsko pravo pozna dve vrsti premozenja. Skupno in tisto, ki ga zakonec ima ze od prej (dediscina, darila,...). Predmet delitve je le skupno premozenje, to je tisto ki ga zakonca ustvarita v zakonski zvezi. Presoja pa se po prispevanih delih od vsakega zakonca (koliko je vlagal vanj). Tako da predporocna pogodba tukaj nima veze, ker posebnega premozenja noben zakonec ne more vzeti drugemu.

Kar se tice predporocnih pogodb, sem mnenja da je to ena skrajno materialisticna zadeva, in jo sklenejo samo afnasti, materialisti ki gledajo samo na koristi in dnar. Sto ljudi dvesto cudi.

LP
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas