Pero Piše

Zanimivosti - PUST

Anonymous - Ned 30 Jan, 2005 20:37
Naslov sporočila: PUST
Malo pustne zgodovine:

Rimljani so imeli februar za zadnji mesec v letu, saj se je marca pričela pomlad in daljši dan. Februa = čistilo, saj si se moral v tem mesecu psihično in fizično očistiti ter se tako pripraviti na novo leto. Veselili pa so se ob pustnih maskah. Na pusta so veliko jedli in pili, saj tisto kar delaš na Novo leto, delaš potem vse leto. Zato so za pusta zelo značilni krofi, pustne maske seveda, in izdelovanje metel, s katerimi je treba očistiti staro leto (po rimljanih).
lucka - Ned 30 Jan, 2005 20:53
Naslov sporočila:
In folk kam greste letos pustovat ???

Kakšne lepe maškarce boste???
Shajtana - Pon 31 Jan, 2005 08:27
Naslov sporočila:
Jaz sploh nimam nobenih idej..ma kdo kksno? Pa sploh je letos ful zgodi pust pa me je cist presenetl da je ze nasledn vikend.
sapramish - Pon 31 Jan, 2005 12:04
Naslov sporočila:
ma ja... men je kr zal d grem nazaj v francijo... tam zihr nau tok noro k tu... ideje se vedno najdejo smeh lan je bla ena mensezdi k je mela belo majco pa crtaste hlace, zajcji repek pa usesa... simpl pa kul smeh
Smooth - Pon 31 Jan, 2005 14:06
Naslov sporočila:
Ne da se nekaj hvalim, bil pa sem 2002 v Vitoriji Brazil juzno od Ria. Januarja so ga srali s temi maskami. In tudi pri nas se mi ze zdi, da se ta pust vsako leto bolj razteguje. Pa dobro, krofi so ok...ce imajo veliko marmelade seveda-ko vgriznes da pritece na drugi strani :prbit ..hmmmmnjammmm.....
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas