Pero Piše

Računalništvo, Audio in TV - Microsoft Outlook

Nannna - Pon 28 Feb, 2005 11:31
Naslov sporočila: Microsoft Outlook
Pred kratkim sem Outlook Express zamenjala z Microsoft Outlookom. Ne zasledim pa opcije, da bii okno minimirala in bi imela ikono v tray.

Mogoče kdo ve, ali ta opcija obstaja in kje bi se dalo to naštimat?
Bassman - Pon 28 Feb, 2005 11:33
Naslov sporočila:
Ikona v trayu se pojavi ko dobiš nov mail.
minimiraš pa lahko samo tako da je okno skrito.
Nannna - Pon 28 Feb, 2005 11:37
Naslov sporočila:
Ko imam okno odprto se pojavi tudi ikona v trayu in pa še kuverta če imam novo sporočilo. Rada bi se le znebila aktivnega okna, ker mi gužvo dela med ostalimi okni Razz
Nannna - Pon 28 Feb, 2005 11:38
Naslov sporočila:
Hvala, vseeno sm že ugotovila smeh
Pri ikonci v tray je opcija skrij, ko je minizirano, tko da imam lahko vedno prižgan in me ne moti.
palèica - Pon 28 Feb, 2005 11:56
Naslov sporočila:
In kako si zadovoljna z njim ? če primerjaš? Oz. Zakaj si se odločila zanj?

Ker sama sem tud kak mesec nazaj prešaltala na tega. Tako v službi, kot doma. Se mi zdi, da je veliko bolj pregleden in barvno usklajen ( pomaga, če imaš veliko stvari, pa če maile razdeli po dnevih)
Zlobko - Pon 28 Feb, 2005 12:27
Naslov sporočila:
Eh eh eh, še zmer uporablate mikrosoft.....ccccc....

Jest sem uporabnik Thunderbirda.
lucka - Pon 28 Feb, 2005 12:49
Naslov sporočila:
Zakaj pa ne greste na Firefox Mozillilo, sej je v slovenščini, če bi vam angleška verzija delala probleme.
Veliko boljši in hitrejši brskalnik je, pa še raznoraznih reklam vam med brskanjem po spletu ne meče ven.

Ko enkrat poskusiš vrnitve nazaj ni, niti se ponavadi uporabniki nočejo vrnit na IE Razz
palèica - Pon 28 Feb, 2005 12:54
Naslov sporočila:
Lučka ..sam da te opomnim ....brskalnik ali pa program za branje/pošiljanje e pošte ni isto
lucka - Pon 28 Feb, 2005 13:01
Naslov sporočila:
Vem da ni isto...ampak prebiranje pošte preko outlooka?? Vsak ki se vsede za tvoj komp ali komp katerega koli drugega uporabnika tega programa lahko prebere pošto medtem, ko je računalnik prižgan. Ali pa tudi če ga prižge in nimaš vstopnega gesla za zagon računalnika.

No ja vsaka stvar ima svoje prednosti in slabosti.
palèica - Pon 28 Feb, 2005 13:03
Naslov sporočila:
mogoče sem res blond.....ampak kokr jest poznam ljudi okol mene ...večina prebira pošto čez outlook....na svojem računalniku seveda ....

zakaj pa bi konec koncev za vsak svoj mail morala dostopat posebej če imam lahko vse v enem programu?
lucka - Pon 28 Feb, 2005 13:09
Naslov sporočila:
če je tebi tako bolje potem je pač to tvoja stvar in čisto tvoja osebna odločitev. In če si zadovoljna tak kot je še toliko bolje, a ne nasmeh

Sedaj pa dost ker ne smem ircat širok smeh
Zlobko - Pon 28 Feb, 2005 14:42
Naslov sporočila:
odjemalec pošte Thinderbird
MOZILLA klik na mozilla!!!!!!!!
Nannna - Pon 28 Feb, 2005 15:32
Naslov sporočila:
palčica Napisal/a:
In kako si zadovoljna z njim ? če primerjaš? Oz. Zakaj si se odločila zanj?

Ker sama sem tud kak mesec nazaj prešaltala na tega. Tako v službi, kot doma. Se mi zdi, da je veliko bolj pregleden in barvno usklajen ( pomaga, če imaš veliko stvari, pa če maile razdeli po dnevih)

Na outlook sm prešaltala ravno zaradi tega, ker ima maile tako lepo razporejene in zaradi koledarja, ker se mi je zdelo brez potrebe iskati kakšn drug program, če sm imela outlook že inštaliran, samo uporabljala ga nism.

Mojih mailom pa nihče ne bere, ker če me ni za računalnikom se od logiram oz. ko se screen saver vklopi me odlogira, gesla pa itak nihče ne ve.

Imam več poštnih naslovov, tri uporabljam v outlooku, ostala pa pregledujem iz web strani.

Mi je pa pri Outlooku tudi všeč, da ima že vgrajen spam filter.
Zlobko - Pon 28 Feb, 2005 15:58
Naslov sporočila:
sanjaj še naprej! Outlookov spam filter je zgolj lepotno zraven...

žal, ko se človek enkrat navadi na mozillo in thunderbirda ter vse pritekline ki sodijo zraven, je težko da bi se jim zarad, internet explouderja in ostalih MS produktov za odjemanje pošte, odpovedal.
srèica - Pon 28 Feb, 2005 17:36
Naslov sporočila:
palčica Napisal/a:
mogoče sem res blond.....ampak kokr jest poznam ljudi okol mene ...večina prebira pošto čez outlook....na svojem računalniku seveda ....

...koliko vem je ta Thinderbird za plačati, ker sem že enkrat gledala na netu o tem programu...
lucka - Pon 28 Feb, 2005 18:09
Naslov sporočila:
Se globoko opravičujem, ampak sem nekak uspela zbrisat Srčicin post ko sem hotla del njenega posta citirat.

Srčica se res globoko opravičujem.
palèica - Pon 28 Feb, 2005 18:56
Naslov sporočila:
BE .....a ni lepo ko imamo možnost izbire ?

Mene osebno Mozilla ni prepričala, čeprav se je naš Admin lepo svoje čase potrudil to zadevo približati tudi meni.

A ni fletno, ko smo lahko različni?
Zlobko - Pon 28 Feb, 2005 19:11
Naslov sporočila:
In glede česa te ni prepričala, mozilla al mozilla firefox?
Hočeš rečt da še vedno uporabljaš Internet Explouder? :shock:
lucka - Pon 28 Feb, 2005 19:13
Naslov sporočila:
Tole bi naj bil odgovor na Srčicin post ki sem ga žal v veliki večini zbrisala.

Tako Mozilla kot Mozilla Thunderbird E-mail Program sta popolnoma brezplačna programa.
Zlobko - Pon 28 Feb, 2005 19:14
Naslov sporočila:
Yep, še link sem dal gor. Pa si nej pogledajo....
Nannna - Pon 28 Feb, 2005 21:53
Naslov sporočila:
Jst uporabljam firefox, samo na Outlook sm se pa tok navadla, da niti ne iščem alternative, čeprav so te ponavadi boljše.
palèica - Sre 06 Apr, 2005 15:58
Naslov sporočila:
lucka Napisal/a:
Zakaj pa ne greste na Firefox Mozillilo, sej je v slovenščini, če bi vam angleška verzija delala probleme.
Veliko boljši in hitrejši brskalnik je, pa še raznoraznih reklam vam med brskanjem po spletu ne meče ven.

Ko enkrat poskusiš vrnitve nazaj ni, niti se ponavadi uporabniki nočejo vrnit na IE Razz

Ponovno je svet razburila varnostna luknja, ki tačas svojo slavo seje v brskalnikih organizacije Mozilla Foundation. Svojo poslanstvo širi neodvisno od operacijskega sistema na aktualnih različicah pisane druščine od Firefoxa 1.0.1, 1.0.2 do Mozilla Suite 1.7.6.
Tokrat je krivec izvajanje funkcije Replace() v JavaScriptu in napaka v integraciji le-tega v sam brskalnik, saj nepridipravom omogoča vpogled v datoteke, ki tačas tečejo v fizičnem pomnilniku. Kot dostojen primer so na Heise Online lahko razbrali uporabniško ime aktivne povezave spletnega bančništva.
Še kot zanimivost je potrebno pripomnit, da je tip varnostne luknje star vsega osem let (vnos v Bugzilli iz leta 1997), a je bil domnevno odpravljen leta 2000.
Kakorkoli že, v novih razvojnih stopnjah je programerski lapsus bojda že odpravljen in bo širši srenji na voljo z izdajo 1.0.3 pri Firefoxu oz. 1.7.7 pri Mozilli.

Vir: Mozilla und Firefox geben Inhalte des Speichers preis | Googleov prevod
ankh - čet 07 Apr, 2005 07:13
Naslov sporočila:
mene pa resno zanima, če programi, ki jih uporabljate, podpirajo sodoben protokol imap. incredimail in podobna jajca ga pač ne in zato ne uporabljam šminkerskih programov.

predvsem me to zanima za outlook. uporabljam defaultni outlook express, saj imam rad čim manj software na svojih računalnikih, da so bolj zmogljivi.
Bassman - čet 07 Apr, 2005 07:57
Naslov sporočila:
Imap podpira mislim da večina programov.
Foram imapa je sam to, da operiraš direktno z maili na strežniku, kar je dober ali pa tud ne, če zbrišeš mail, ga ni več. pri pop3 ostane še 10 dni na strežniku.

Kar se tiče mozille, pač konkurenca dela in išče napake. Koliko ima IE lukenj in napak o tem se itak ne govori dost, ker je že folk navajen na to.
Dejstvo samo pa kaže, da IE prepušča 90% virusev.
Razlika med IE in Mozillo je očitna.
IE je velik skoraj 100 Mb Mozilla pa skoraj 10 Mb.
ankh - čet 07 Apr, 2005 11:03
Naslov sporočila:
ah, bom raje ostal kar pri outlook express na obeh mašinah. tukaj mi imap brez problema dela že tri leta. zakaj bi dr¤¤¤¤ nastavitve, če dela, pa tudi parazite in viruse imam pošlihtane.
Poklièunga - čet 07 Apr, 2005 23:05
Naslov sporočila:
Kar dela ne popravljaj jaz ponavadi rečem.
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas