Pero Piše

Kulinarika - sirova omaka

sapramish - Tor 15 Mar, 2005 13:58
Naslov sporočila: sirova omaka
a ma kdo kak fajn recept kako se nardi omaka iz vecih sirov? hvala smeh
Bassman - Tor 15 Mar, 2005 14:01
Naslov sporočila:
Uh to pa tud mene zanima?
palèica - Tor 15 Mar, 2005 14:03
Naslov sporočila:
Jest vzamem gorgonzolo, kak brie, parmezan obvezno pa še kako mozzarello.....vse skupi počas stopim na popečenem pršutu ( če češ) in v vse skupaj zamešam malček mleka in kisle smetane.

Ponavad mam to za testenine al pa kake njoke.
Godfather - Tor 15 Mar, 2005 14:04
Naslov sporočila:
http://kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=omake&ID=250

http://kulinarika.net/baze/recept.asp?kategorija=omake&ID=4486
Shajtana - Tor 15 Mar, 2005 14:06
Naslov sporočila:
Jaz ponavad dam za cez njoke gorgonzolo nek Dor Blue al neki k je bl slan pa men to bl sede pol pa vcasih se feta sir (btw zdj majo rastlinskega k je ful cenej pa prov isti okus ma) da je res fajn slano..to raztopim dodam mal mleka al pa kisle smetan in skuhane njoke vrzem notr da se z vseh strani fajn pomocijo v omako in to je to. nasmeh
sapramish - Tor 15 Mar, 2005 14:10
Naslov sporočila:
ok tenks smeh se prav mlek pa kisla smetana (a loh tud creme fraiche?neki med kislo in sladko smetano) pa tist sir k ga hoces jest smeh
palèica - Tor 15 Mar, 2005 14:13
Naslov sporočila:
sire izbiraš glede na okus, ki ti paše ...mleko in smetana pa sta zato, da se lepše polije ..sam sir je preveč lepljiv.
Poklièunga - Tor 15 Mar, 2005 14:16
Naslov sporočila:
ene 2dl mleka,3-4 trikotnike alpskega topljenega sira,3 lističe sira za toast,pol vrečke parmezana,pa mal gorgonzole,malenkost posoliš in zadeva je narejena...seveda naj vse lepo prevre a ne!

To je približno na uč...jz to pač tko nekak nardim no,po občutku. Sam je pa to IBR redilno ja.
Shajtana - Tor 15 Mar, 2005 14:18
Naslov sporočila:
To sm prov vedla da bos moru dodat ja..sm sla sama s sabo stavt in sm zmagala. smeh
sapramish - Tor 15 Mar, 2005 14:18
Naslov sporočila:
men je vsen ce je redilno, vazn d je dobr širok smeh
Poklièunga - Tor 15 Mar, 2005 14:19
Naslov sporočila:
In...a si zmagala??? hehehe
Shajtana - Tor 15 Mar, 2005 14:22
Naslov sporočila:
Valda da sm zmagala pomežik D0h pomežik
lucka - Tor 15 Mar, 2005 14:24
Naslov sporočila:
A bazilike pa nihče ne da zraven not?
Poklièunga - Tor 15 Mar, 2005 14:26
Naslov sporočila:
Nobene trave ne dajem not... edina mal zelenkasta zadeva je plesn.
Shajtana - Tor 15 Mar, 2005 14:36
Naslov sporočila:
Ne sem ne..v paradiznikovo omako pa skor zmeri svezo baziliko.
lucka - Tor 15 Mar, 2005 14:41
Naslov sporočila:
Ah brez bazilike mi živeti ni.
palèica - Tor 15 Mar, 2005 16:29
Naslov sporočila:
Moje mnenje je , da vsaka začimba je namenjena pač neki jedi.

In nikjer še nisem zasledila, da paše v sirovo omako ....tu je kvečejmu kak muškatov orešček, poper....


J a....spet se ponovi 10 ljudi ...100 čudi
Mijau - Tor 15 Mar, 2005 21:18
Naslov sporočila:
Vse je odvisno od okusa. Tudi meni je všeč bazilika- tudi v blažji goveji juhi.

Sicer pa ao začimbe ravno zato, da eksperimentiraš... če pa kej ne porata pa rukneš žličico vegete:)
sapramish - Sre 16 Mar, 2005 13:29
Naslov sporočila:
sam ne v govejo juho širok smeh k to je fuj!
sapramish - Tor 22 Mar, 2005 14:55
Naslov sporočila:
morm rect d mi je sirova omaka odlicno uspela širok smeh
Bassman - Tor 22 Mar, 2005 14:57
Naslov sporočila:
sapramish Napisal/a:
morm rect d mi je sirova omaka odlicno uspela širok smeh


kako si jo pa nardila??
sapramish - Sre 23 Mar, 2005 14:24
Naslov sporočila:
loncek creme fraiche (neki med kislo in sladko smetano), mal mleka pa sir...roquefort pa brie... kolegica ni hotla d vs sir zmecem not k sm ga mela smeh
Bassman - Sre 23 Mar, 2005 14:25
Naslov sporočila:
a vse to si zmetala skupaj in je ratala omaka?
sapramish - Sre 23 Mar, 2005 14:27
Naslov sporočila:
jp...najprej zmesas smetano pa mlek pol pa sir narezes not in pocakas d se raztopi (mesas d se ne prime na dno)...simpl k pasulj...pa njoke pa bel vincek zravn pa je smeh
mity - Pet 25 Mar, 2005 10:24
Naslov sporočila:
Bazilika v sirovi omaki nima kaj iskat. Kljub prostim eksperimentom obstajajo dolocena parvila kompatibilnosti, prekrivanj in izkljucevanj okusov. In bazilika tam definitivno nima kaj iskat!
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Powered by phpBB2 Plus and Kostenloses Forum based on phpBB