Fenia Napisal/a: |
No, saj po svoje logično, da si vsak želi 'tiso več', da se s partnerjem uejma v vsem. Toda marsikdo se enostavno naveliča čakati na to, da se mu nekega dne zgodi tista 'velika ljubezen'. Ali pa jo enostvno spregleda in gre mimo njega... |
Citat: |
Tako da, vprašanje bi lahko bilo koliko ste torej še ostali romantiki, vsemu temunavkljub. In ali se kdaj zaveste, da ste v določeni situaciji odreagirali kot pač ste zaradi vplivov okolja, ne pa zaradi čustev, ki jih nosite v sebi |
Poznam recimo eno dekle iz ene'dobre' družine, ki s človekom, ki ji je bil ful všeč in je bila zaljubljena vanj, ni hotela imeti nič, ker ni bil slovenske narodnosti oziroma se njegova družina ni mogla primerjati z njeno. No, to bi lahko bila autosugestija zanikanja ljubezn |
Fenia Napisal/a: |
A ni potemtakem nekako normalno oziroma po pričakovanjih, da se ljudje, ko se odločajo za pomembne korake v življenju (recimo poroka, otrok) ne odločajo samo s srcem, ampak pretežno z razumom, torej prakticirajo nekakšno autosugestijo ljubezni?
|
4more Napisal/a: |
...Boj za "preživetje" je bil po mojem mnenju v preteklosti hujši in bolj krut kakor danes. Danes večina ljudi preživi, včasih jih je pa precej umrlo (omejitev na Evropo). Torej po moje ni krivo to, da ljudje, se ne odločajo za neke zveze in otroke tolko zgodaj to, da se bojijo da ne bodo preživeli, ampak to, da ne bodo živeli tako lagodno kakor jim kapitalistična družba podzavestno vceplja v glavo, kako lagodno se "lahko" živi. Vsak od nas ima rad komoditeto ..
Pa ne mi pravit, da nas je strah za preživetje, strah nas je, da bi se morali odpovedat sedanji stopnji komoditete
... |
ne pa zato, da bosta drug drugega varovala in si zapolnjevala svoje čustvene »potrebe«. |
Tu je mišljena slednja. V principu pa zadeva govori o razliki med odraslo in nedoraslo osebnostjo. |
In ljubezen, ki temu sledi, je potrebno graditi z veliko mero razumevanja, prilagajanja itd. Marsikaj tudi spregledati, oprostiti, pristati na kompromis. |