lucka Napisal/a: |
Nihče vam ne drži pištole nad glavo da morte hodit preko Kolpe, zato nikar ne jokajte in stokajte.
Jst še vedno pravim da je Hitler premal vagonov pripravil. |
Bassman Napisal/a: |
do takrat pa jeb..... se hrčki! |
Mijau Napisal/a: |
Ne, saj jaz konec koncev nikol nisem mela slabih izkušenj, sam hrvaška prepotentnost mi gre pač na živce in mi ni jasno zakaj bi šla na dopust nekam, kamor se mi ne gre. Za isti keš grem lahko drugam. Ane? |
Shajtana Napisal/a: |
Eh jaz nism na Hrvaskem nc hrvasko govorila pa se noben ni sekiru..in tud v Srbiji nism srbsko govorila pa je bla vseen cist zmaga. V Srbiji so bli sploh vsi navduseni...O Slovenke...ja sam imao velikih ljubavi u Sloveniji..zamalo da se nisam oženio sa Slovenkom. |
Zlobko Napisal/a: |
Shajtana Napisal/a: | Eh jaz nism na Hrvaskem nc hrvasko govorila pa se noben ni sekiru..in tud v Srbiji nism srbsko govorila pa je bla vseen cist zmaga. V Srbiji so bli sploh vsi navduseni...O Slovenke...ja sam imao velikih ljubavi u Sloveniji..zamalo da se nisam oženio sa Slovenkom. |
hrvaško tko al tko ne moreš govorit, ker ta jezik ne obstaja sploh, govoriš lahko samo srbsko, sicer pa če mi zastopmo njih tudi oni zastopjo nas a s to razliko da se delajo nevedne in nočejo zastopit. |
Fenia Napisal/a: |
No, Zlobko, to, da hrvaški jezik ne obstaja itak mislijo sam tisti, ki so se pred leti morlai učiti srbo-hrvaški jezik. Je pa zadeva nekoliko bolj komplicirana. Hrvaški jezik je obstajal že dolgo preden se je Hrvaška osamosvojila, ampak če ne poznaš zgodovine "purizma", tako v sloveskem, hrvaškem, pa kaj pa vem recimo češkem jeziku, s čimer so se ti narodi srečevali pred več kot sto leti in se borili za svoj obstoj, potem res nima smisla izgubljat besede. Bodi vesel, da danes lahko govoriš slovensko in ne srbsko ali bog ne daj rusko (če ti ideje o panslavizmu akj povedo). Nekateri narodi pač niso imeli te sreče. In nekaj podobnega se je skozi zgodovino dogajalo Hrvatom. Vsi njihovi jezikoslovci, ki so postavili temelje hrvaškemu jeziku oz. tisti ki so še živeli v prejšnjem režimu pa so bili, če so preveč odpirali svoja usta, grobo sankcionirani. Primer je recimoen profesor s filozofske fakultete v Reki ki je bil v prejšnje režimu dobesedno zavržen, čeprav gre za enga najinteligentnejših jezikoslovcev na področju bivše jugoslavije. Hrvaški jezik je bilo najenostavneje 'posrbit' oz. naredit neki univerzalen jugoslovanski jezik, ki je bil recimo uradni jezik jugo armije itd. itd. Še trideset let Jugoslavije, pa vprašanje kaj bi se zgodilo s slovenskim jezikom. |