Članki - Bučke, polnjene z mletim mesom Admin. - Pet 02 Nov, 2007 05:45 Naslov sporočila: Bučke, polnjene z mletim mesomBučke, polnjene z mletim mesom
Sestavine: 2 do 3 bučke, 25 do 30 dag mešanega mletega mesa, 1 čebula, strok česna, topljiv sir, sol, poper, jajce, sladka smetana.
Najprej prepolovimo bučke in jih izdolbemo, sredico bučk sesekljamo. Olupimo in nasekljamo čebulo, sir zrežemo na majhne kocke. Nato na olivnem olju prepražimo čebulo, česen in bučke. Mletemu mesu dodamo jajce, sol, poper, popraženo zelenjavo in sir. S tem polnilom nadevamo bučke in jih pečemo v pečici na 180 do 200 stopinjah Celzija približno 60 minut (odvisno od velikosti bučk).
Ko so skoraj pečene, jih prelijemo s sladko smetano ter pečemo še nekaj minut.