Zanimivosti - Poligamija - ključ do dolgega življenja? Admin. - Tor 26 Avg, 2008 04:45 Naslov sporočila: Poligamija - ključ do dolgega življenja?Poligamija - ključ do dolgega življenja?
Želite dolgo živeti? Poročite se ponovno. Nove raziskave namreč kažejo, da moški iz poligamnih družb živijo dlje kot moški iz monogamnih družb.
Po tem, ko so raziskovalci v študijo vključili vse socialno-ekonomske dejavnike, se je izkazalo, da moški v 140 državah sveta, v katerih je prisotna poligamija, živijo v povprečju 12 odstotkov dlje kot moški iz monogamnih družb.
Ne glede na rezultate študije pa ekologinja Virpi Lummss iz Univerze Sheffield v Veliki Britaniji poudarja, da nikakor ne propagira poligamnega življenja, vendar je prepričana, da bi s takšnimi raziskavami lahko rešili uganko o človeški biologiji: Zakaj človek živi tako dolgo?
Source: Svarog: Novice iz sveta znanosti in tehnologije Description: Izobra?evalni portal SvarogTerminatorka - Tor 26 Avg, 2008 14:27 Naslov sporočila:
Bedarija. Kr neki. Poročiti se ponovno ali živet v poligamiji ni isto. Sicer pa je pri nas poligamija prepovedana. V končni fazi pa ima itak ful tipov več ženska naenkrat. Shajtana - Tor 26 Avg, 2008 14:54 Naslov sporočila:
Eh to je tko mal smesn no. Moja babica je recimo stara 90 let kar mislm, da se strinjamo je kr dolg pa je zivela skoz monogamno..dedek se tud bliza 90im itd. Pa kokr jaz vem na nasih tleh poligamija nikol ni bla dovoljena v bliznji zgodovini pa se kljub temu tudi moska zivljenjska doba daljsa.
Kar se mene tiče če vsem ustreza zarad mene če živijo skp v troje al pa 5 zensk pa en tip...