Citat: |
Pa brez skrbi, večina zadev iz tistega filma ne drži.
|
Terminatorka @ Pet Dec 12, 2008 11:01 am Napisal/a: |
Jaz teh stvari ne delam na takšen način. Ampak če ti je to res zanimiva tema, jo odpri kot posebno temo, pa ti bom, ko bom utegnila, napisala podrobno analizo filma, z vsemi navedbami, datumi in argumenti. Ne kr neki rekla kazala. Seveda pričakujem podobni pristop k zadevi tudi od drugih. |
Terminatorka @ Pet Dec 12, 2008 11:12 am Napisal/a: |
Brez skrbi, jaz kaj dosti od vas ne pričakujem predvsem ne resnega pristopa k stvarem. |
Terminatorka @ Pet 12 Dec, 2008 11:01 am Napisal/a: |
Jaz teh stvari ne delam na takšen način. Ampak če ti je to res zanimiva tema, jo odpri kot posebno temo, pa ti bom, ko bom utegnila, napisala podrobno analizo filma, z vsemi navedbami, datumi in argumenti. Ne kr neki rekla kazala. Seveda pričakujem podobni pristop k zadevi tudi od drugih. Je tudi že precej časa odkar sem gledala film, tako da ga je treba ponovno analizirat. Vem pa da so me v njem še posebej nasmejale navedbe o Horusu in boginji Izis.
Je pa pri tej zadevi še en problem,ki se meni zdi največji razlog, zakaj se o tem filmu v bistvu niti ne splača debatirat. In sicer zato, ker poskuša neke mite, stvari iz kaj pa vem egipčanske mitologije ali Biblije, razbijati na ta način, da jih prek astrologije (mislim ej, astrologije?!) povezuje z nekimi preverljivimi fakti iz sedanjosti, ampak kako? Z ustvarjanjem še enega mita, ki resnično, ob do sedaj znanih dejstvih in podatkih, ne zdrži. Ampak vedno se najde en pameten, ki reče "no, pa dokaži obstoj tega in tega oz. da ta in ta ni bil to in to". Tako pa se ne da prit daleč in je, po moji oceni debata že vnaprej brezvezna, ker toliko empirika pa je kljub vsemu v meni, da se v kreganje in dokazovanje mitov le ne želim spuščati.
Sicer pa osebno mislim, da point omenjnega filma niti ni toliko v tem, da dokaže, da so vse navedbe v njem točne (ker je jasno, da niso in tisti, ki verjame, da so ima resne probleme), ampak da spodbudi dvom v določene stvari, razmišljanje v drugi smeri, drugačen pogled na stvari, svet. Kar je po mojem ok. Žal pa pri nekaterih doseže kontra učinek in preidejo na isto stopnjo razmišljanja kot jo film v bistvu zavrača, le da ob tem verjamejo v druge stvari. |