Bassman @ čet 15 Jan, 2009 10:56 Napisal/a: |
Ma ja, to s frendlisto je men mimo.
Nekateri zbirajo frende kot znamke. Ampak v končni fazi, kaj jim to koristi? Le redki se uspejo prebiti toliko v ospredje, da postanejo slavni in zanimivi. |
Terminatorka @ čet Jan 15, 2009 11:10 am Napisal/a: |
No, ja. Jaz mislim, da če ima nekdo resnično neke sposobnosti, lahko v Sloveniji zelo zelo hitro postane "slaven". In to brez da se sleče za Playboy. če jih pa nima, mu pa niti 6000 frendov ne more pomagat. |
Arbiter_universale @ čet Jan 15, 2009 1:32 pm Napisal/a: | ||
Nihče z resnimi sposobnostmi ne more postati zelo,še najmanj pa zelo zelo,hitro slaven. Ker za resno slavo je potrebno veliko razvoja, to pa pomeni veliko časa in ogromno ogromno dela, ki ni za navadne smrtnike. Ravno v Playboyu lahko postaneš zelo zelo hitro slaven in tudi zelo zelo hitro pozabljen. Mene pa še vedno zanima beseda "virtualno". Zakaj recimo televizija ni virtualni medij. Saj gre za podobne pretvorbe informacij iz glasov in slik v elektrone in spet nazaj. Zakaj hudiča je internet virtualen? Virtualna je recimo fatamorgana. Napisan tekst, ki ga lahko berem na ekranu pa ni virtualen. Pri fatamorgani pričakujem oazo, kjer je ni in stremim tja v pogubo. Ko pa berem forum ali blog pa stremim k realni stvari, ki je ZARES TAM pred mano. Virtualno je lahko samo v primerjavi s čim. Recimo slika na ekranu ni slika na papirju, ki ga lahko v roko primem. Ali pa človeka na video posnetku ne morem v roke prijeti, ker ga ni 30cm pred mano, kolikor je film na ekranu oddaljen od mene. Ipd... Zakaj potem televizija tudi ni virtualni medij? Kar nekaj blečemo in sploh ne vemo kaj,hihi. Appendix: Zaključil sem, da je zveza NAVIDEZNA RESNIčNOST nekaj kar označuje nekaj drugega od forumov in blogov. V angleščini pomeni virtual reality preprosto internetni prostor. Prostor, kjer ljudje izmenjujejo mnenja, informacije. Kar nima nobene zveze z navideznimi prostori. Saj gre za realni prostor. V noben navidezni prostor nisi umeščen, le medij je v elektronski obliki. Navidezna resničnost je lahko recimo tista čelada in kombinezon, ki ti dajeta vse občutke, da si v nekem prostoru. V resnici si v DRUGEM prostoru, realnem prostoru, le zdi se ti, da sodeluješ v navideznem prostoru in imaš konkretna občutja v zvezi s tem navideznim prostorom. To je podobno, kot fatamorgana, ki jo kreiramo računalniško in kibernetično. Nekaj recimo vidim 3 metre stran in celo izmerim razdaljo, ampak tistega tam v resnici ni. Je na videz tam. LP,Arbi |
Terminatorka @ čet Jan 15, 2009 11:10 am Napisal/a: |
No, ja. Jaz mislim, da če ima nekdo resnično neke sposobnosti, lahko v Sloveniji zelo zelo hitro postane "slaven". In to brez da se sleče za Playboy. če jih pa nima, mu pa niti 6000 frendov ne more pomagat. |
Terminatorka @ čet Jan 15, 2009 2:58 pm Napisal/a: |
Potemtakem je z vidika uporabnika tudi televizija lahko virtualen medij, zakaj pa ne? |
Arbiter_universale @ Pet 16 Jan, 2009 22:04 Napisal/a: | ||
A ni o tem pisal že en uporabnik,hihi? Občinstvo! Malo pozornosti prosim! LP,Arbi |