Pero Piše

Ljubezen in odnosi - Ljubiti ali biti ljubljen?

-Naya- - Pon 23 Avg, 2004 19:02
Naslov sporočila: Ljubiti ali biti ljubljen?
Kaj vam več pomeni: če ljubite ali če ste ljubljeni?

Kaj vas bolj zadovolji?
Kaj vam prinese več sreče?
palèica - Pon 23 Avg, 2004 21:01
Naslov sporočila:
Pri meni je to dvoje pogojeno. Ena stvar ne izključuje druge.

če sem ljubljena, je to veliko. če samo ljubim, sem nesrečna.
Anonymous - Tor 24 Avg, 2004 07:06
Naslov sporočila:
Pregovor pravi. Ljubiti in biti ljubljen je najlepša stvar na svetu, ljubiti in ne biti ljubljen pa druga. Hmmm...

Zame pa..oboje hkrati ali nič.
Druge enostranske variante mi pa niso prav nč všeč. Tako da se ne morem odločiti, katero mi pomeni več, ker mi niti eno niti drugo ni všeč, če je izključujoče.
EAGLE-1 - Tor 24 Avg, 2004 07:58
Naslov sporočila:
prue Napisal/a:
Pregovor pravi. Ljubiti in biti ljubljen je najlepša stvar na svetu, .

Tole me spominja na najvažnejše Jezusove besede, ko je svojim učencem dal najvažnejšo zapoved vseh časov: ''pojdite in ljubite se med seboj, tako kot sem jaz ljubil vas''. In na teh besedah se je razvil svet ki ga poznamo sedaj. Kaj to pomeni? To zame pomeni predvsem to, da je naveza ''ljubiti in biti ljubljen'' človekovo najvažnejše poslanstvo. Vse kar je lepega izhaja iz tega, ako tega ni, je življenje samo prazna lupina.

G
Mijau - Tor 24 Avg, 2004 08:19
Naslov sporočila:
Pridružujem se tistim, ki pravijo, da je najlepše ljubiti IN biti ljubljen.
Poklièunga - Tor 24 Avg, 2004 13:56
Naslov sporočila:
Nočem ne ene ne druge od teh dveh možnosti,če nista obe na 1X na sceni.

So že pred mano napisal:
-ljubiti in ne biti ljubljen je beda,nesreča...
-biti ljubljen od osebe,do katere ti ni nič je bedno,ker ti vse skp samo mori...če nisi žleht in izkoriščevalec seveda.

Drugače je pa to tisto za čemer vsi težimo...da bi bili ljubljeni in bi ljubili to osebo nazaj....mmmmmmm....NICE!
Nannna - Tor 24 Avg, 2004 15:27
Naslov sporočila:
Se strinjam z ostalimi, more biti oboje skupaj. če samo ljubiš in oseba tebe ne si nesrečen in tudi obratno, če si ljubljene ampak sam ljubezni ne vračaš je pa ta oseba nesrečna.
-Naya- - Tor 24 Avg, 2004 19:22
Naslov sporočila:
O.K. očitno niste dojeli vprašanja, lahko ponovimo? Laughing

Vem da je najbolje oboje skupaj in to je tisto kar si vsi želimo, ampak če bi izbirali, kaj vam več pomeni, kaj bi vas bolj osrečilo če bi imeli na možnost samo eno od teh dveh stvari?
Mijau - Tor 24 Avg, 2004 20:13
Naslov sporočila:
blesavo vprašanje
Nannna - Tor 24 Avg, 2004 20:15
Naslov sporočila:
No če se je pa res treba odločiti pa raje Ljubim, kot pa sm ljubljena
Poklièunga - Sre 25 Avg, 2004 11:56
Naslov sporočila:
No ja,men se tud to zdi mal sumlivsko vprašanje,pa ajde,če je že postavljeno,če deklco zanima.

Jaz bi raje bil ljubljen,kot pa da ljubim. Raje vidim,da drugi trpijo, kot pa da jaz trpim.
Anonymous - Sre 25 Avg, 2004 21:42
Naslov sporočila:
Nič ali pa oboje
Poklièunga - Sre 25 Avg, 2004 21:50
Naslov sporočila:
-Naya- kaj je pa tebi boljše?
EnigmA - čet 26 Avg, 2004 10:15
Naslov sporočila:
Mijau Napisal/a:
blesavo vprašanje

....se meni tud zdi tako
sapramish - čet 26 Avg, 2004 11:24
Naslov sporočila:
ljubiti... ker me to izpolnjuje pa se navdih dobim smeh
-Naya- - čet 26 Avg, 2004 18:22
Naslov sporočila:
Biti ljubljena.
Godfather - Pet 27 Avg, 2004 18:06
Naslov sporočila: Re: Ljubiti ali biti ljubljen?
-Naya- Napisal/a:

Eno in drugo nasmeh Najlepše je če si hkrati ljubljen in hkrati ljubiš pomežik
Poklièunga - Pon 30 Avg, 2004 08:54
Naslov sporočila:
Sam folk res ne zna odgovarjat na temo!

Deklca je vprašala,če bi se res mogl odločt,kako bi se odločil...NI in NE ENO NE DRUGO nista opciji!!!
Eno ali drugo?
Anonymous - Pon 30 Avg, 2004 11:38
Naslov sporočila:
Pokličunga Napisal/a:
Sam folk res ne zna odgovarjat na temo!
Eno ali drugo?
Ni vse črno in belo, obstajajo tudi vmesne barve, npr. sivina.
Neumno vprašanje, sploh če ti noben odgovor ne ustreza, potem lahko to napišeš in podaš svoj odgovor...a ne.

če že moram izbirati... je pa tko, da na splošno me bolj osrečuje, kadar dajem in ne dobivam. Raje iskreno ljubim kot pa sem ljubljena od nekoga, ki mi čisto nič ne pomeni.
Poklièunga - Pon 30 Avg, 2004 12:21
Naslov sporočila:
No prue...a je blo tok težko?

Sej se čist strinjam s tem,kar si napisala,samo da mi ni jasn,kaj folk ne zna tkole napisat.
Anonymous - Pon 30 Avg, 2004 12:56
Naslov sporočila:
Pokličunga Napisal/a:
No prue...a je blo tok težko?
Hja, sama sem že v prvem dgovoru v tej temi lepo odgovorila - tko kot se šika.

Zakaj je folku tako težko izbirati? Zato ker to vprašanje je relativno težko za odgovoriti in moraš malo premisliti. Da ne omenim, da moraš izbirati med dvema skrajnostima, kar je tudi nesmiselno.
To vprašanje me spominja na eno, katero mi doskrat en znanec zastavi in me zmer ob živce spravi. "Kaj bi rajši, bila slepa ali gluha?"
I hate this kind of questions. Evil or Very Mad Ker pri takih vprašanjih dobesedno iz človeka izsiljuješ odgovor.
-Naya- - Pon 30 Avg, 2004 20:04
Naslov sporočila:
Ljubica, nihče od tebe ne izsiljuje odgovor. če ne želiš odgovorit pač ne oddaš posta - preprosto smeh

če vam je pa težko razmišljat, se pa opravičujem za tako temo pomežik
Anonymous - Pon 30 Avg, 2004 20:15
Naslov sporočila:
-Naya- Napisal/a:
Ljubica, nihče od tebe ne izsiljuje odgovor. če ne želiš odgovorit pač ne oddaš posta - preprosto smeh

Naya, beri tisti stavek v kontekstu.

Jst in vsi drugi smo odgovorili tako kot še šika. Tudi to, da ti nobena varianta ni všečna, itd je odgovor, spol z argumentom.

lp

p.s. in ne kliči me ljubica.
Poklièunga - Tor 31 Avg, 2004 09:44
Naslov sporočila:
A te loh pol vsaj jaz kličem ljubica? hehe

No ja,ni v kontekstu,če ne odgovarjate na zastavljeno vprašanje. Vprašanje je bilo ENO ali DRUGO,ne pa OBOJE...v tem je fora.
No,sj men je v bistvu vseen,sam mi pa ni jasn,zakaj je folku tok težko tkole odgovort.
Anonymous - Tor 07 Sep, 2004 20:55
Naslov sporočila:
Ljubiti je lahko nekaj najlepšega, biti ljubljen nazaj pa je že skoraj pravljično.
Jaz, ko ljubim žarim in ko sem ljubljena nazaj me nič ne ustavi.
Takrat, ki premikala še gore, če bi lahko!
ankh - Tor 07 Sep, 2004 21:16
Naslov sporočila:
naya je sprožila še eno dobro temo. dobra pa je po tem, ker se ne morem odločiti kaj mi je ljubše - fu¤¤¤¤ ali biti po¤¤¤¤¤.
Bassman - Tor 07 Sep, 2004 21:31
Naslov sporočila:
to je težko vprašanje, ker v obeh primerih je zelo lepo, ampak mislim, da je še vedno lepše Ljubiti, občutki so močnejši.
ankh - Sre 08 Sep, 2004 06:57
Naslov sporočila:
ok, da ne bom spet izpadel kot nek otrok, ki se mora iz vsake teme norčevati.

eno izmed mojih nepisanih pravil je, da je ljubiti žalostno, biti ljubljen pa veselo. tako ljubim in tako ljubljenost doživljam sam.

mislim, da imam nekoliko raje, da sem ljubljen. ločitev od maternice in prsi je bila v mojem življenju očitno dokaj boleča.
Poklièunga - Sre 08 Sep, 2004 14:23
Naslov sporočila:
Nekak imam filing,da je kle nekaj ljudi,ki še niso bili nesrečno zaljubljeni,ker če bi bili,potem bi vedeli,da je to najtežje,da to najbl SUX...

Samo zato sem se jaz odločil,da sem raje ljubljen.
Seveda je neprimerljivo lepše ljubiti OB POGOJU,DA SI ZRAVEN TUDI LJUBLJEN!!!
Anonymous - čet 09 Sep, 2004 02:57
Naslov sporočila:
Pokličunga Napisal/a:
Nekak imam filing,da je kle nekaj ljudi,ki še niso bili nesrečno zaljubljeni,ker če bi bili,potem bi vedeli,da je to najtežje,da to najbl SUX...

Filing te vara, vsaj zase lahko to napišem.
če nekoga iskreno ljubiš/imaš rad, boš tisti osebi želel tisto, kar bo najboljše zanj tudi če si sam pri tem na slabšem. To pomani resnično imeti nekoga rad, tisto kar pa sux...je pa že ena povezanost s sovraštvom, ljubosumnostjo, itd. In se strinjam to pa sux.

Sicer pa na to vprašanje konec koncev ni tako težko odgovoriti. Vprašati se moraš samo, kdaj čutiš večje osebno zadovoljstvo... ko dobiš darilo ali ko ga daš. samo primer tole sicer.

No, jaz sem trenutno čist happy s svojim čustvenim področjem, da bi sploh rzmišlajala, kaj me bolj osrečuje.
palèica - čet 09 Sep, 2004 07:04
Naslov sporočila:
prue Napisal/a:
če nekoga iskreno ljubiš/imaš rad, boš tisti osebi želel tisto, kar bo najboljše zanj tudi če si sam pri tem na slabšem. To pomani resnično imeti nekoga rad, tisto kar pa sux...je pa že ena povezanost s sovraštvom, ljubosumnostjo, itd. In se strinjam to pa sux.

če bi se posti ocenjevali od 1-10 bi ti dala 11.
Svaka čast za tele besede.

:klanja :plosk :klan
Poklièunga - čet 09 Sep, 2004 11:17
Naslov sporočila:
No ja no...v pravlacah in filmih je že res tako,kot si napisala,samo resničnost je pa le malo drugačna.

Boš rekla,da si bla zaljubljena v tipa (ga prov ljubila in bi zanj naredila res skor vse?) in te je skenslu zaradi druge,pa si bla vseen vesela,samo da je bil on srečen? No no...

Mah...me ne prepriča NOBEN v nasprotno,torej,da ni sebičen v takih primerih...ne ne...
ankh - čet 09 Sep, 2004 11:20
Naslov sporočila:
brez komentarja. ali pač.

vsi skupaj ste eni veliki otroci. kdor ljubi, ni odrasel. še posebej pa sem razočaran nad palči. prvi vtis nanjo je bil, da je nekakšna mama vsem moškim okoli sebe, po forumih pa piše le o ljubezni in o dobrinah, ki jih v resničnem svetu ni. s tem slepi vse svoje forumske otroke, do katerih ima speljano nekakšno popkovino. najbolj ironično pa je dejstvo, da pokličunga, ki je najmlajši izmed vseh, razmišlja v tej temi najbolj zrelo.
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas