Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se
 

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 EnigmA
Moderatorka
Moderatorka


Starost: 42
Pridružen/-a: 14:50, 20-Nov-2003
objave: 1928
Teme: 199
Kraj: Povsod in nikjer
19560.3 kinta/e
133.4 šold/e
774.8 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Tor 04 Maj, 2004 12:57     Naslov sporočila:  Konec neprespanih noči zaradi otroškega joka Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Starši z dojenčki bodo nedvomno veseli novega izuma, ki jih bo rešil številnih neprespanih noči zaradi joka svojega potomca. Nova zibel namreč zazna že najšibkejši otrokov jok in nemudoma prične z nežnim zibanjem, ki ponovno uspava otroka.

Poleg tega zibel deluje kot nekakšna virtualna varuška, saj zazna tudi določeno nevarnost za otroka. Senzorji, nameščeni na zibeli, ves čas nadzorujejo dihanje in gibanje novorojenčka ter sobno temperaturo, saj se pri otrocih pri višjih sobnih temperaturah poveča nevarnost smrti v zibki.

Zibel je izum Garrya Choa, študenta zadnjega letnika na Univerzi Brunel. Dvaindvajsetletnik iz severnega dela Londona je svoj prototip izdelal na podlagi običajne lesene zibeli.

Mikroskopski senzor, nameščen v notranjosti zibeli, zazna otrokov jok in nemudoma sproži mehanizem, ki prične zibati posteljico. Zibanje traja približno 45 sekund in če otrok ne preneha jokati, se zibanje še enkrat ponovi. če otrok po drugem zibanju še vedno ne zaspi, zibel pošlje signal staršem.

Enako se zgodi pri nadzoru sobne temperature. Priporočljiva temperatura prostora, v katerem spi novorojenček, je 16°C do 20°C. Kakor hitro sobna temperatura preide omenjene meje, zibel staršem sporoči, da se njihov potomec nahaja v nevarnosti.

Starši prav tako prejmejo sporočilo o nevarnosti, kadar se njihov dojenček v zibeli ne premakne več kot 90 minut, kar je čas, ko dojenčki ostanejo v trdnem snu.

Cho je za svoj izum porabil material v vrednosti okoli 200 funtov (300 EUR), vendar je prepričan, da bo proizvajalec, ki bo sprejel njegov izum, znatno zmanjšal stroške.

Vir: www.svarog.org




Je suis la, et ailleurs!


 Oven Spol:ženska Pes NI na linijiOsebna Galerija od EnigmAPošlji zasebno sporočiloBlogSkype Ime
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu


časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

99120 Attacks blocked

Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Modov in Zaslug :: HELP-OXPUS :: Namestitev phpbb HDdesign

[ Time: 0.2413s ][ Queries: 40 (0.0952s) ][ Debug on ]
Get Firefox!
Upgrade to Firefox 1.5!
Registracija | Pravilnik | Informacije | Seznam strani | Flash Igre | E-kartice | Blog | Album smeškov | Uprava | Čvek IRC

OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.