Avtor |
Objave |
-Naya-
Doktor
Starost: 49
Pridružen/-a: 8:59, 05-Dec-2003
objave: 2367
Teme: 369
Kraj: dolenjska
18823.6 kinta/e
116.2 šold/e
286.6 flika/e
|
|
Bazeni ogrožajo zdravje
Palma de Mallorca - Turisti, ki plavajo v bazenih nekaterih najbolj priljubljenih turističnih krajih, bi lahko resno ogrozili svoje zdravje, so pokazali rezultati najnovejše študije.
Analiza 80 bazenov na španski Mallorci in grškem Krfu je namreč pokazala, da sta samo dva bazena zadostila zdravstvenim standardom, enega pa so celo razglasili za zdravju škodljivega.
Šest bazenov je bilo onesnaženih s fekalnimi bakterijami, najbrž od dojenčkov in otrok, ki se igrajo v teh bazenih. Zaradi tega so plavalci izpostavljeni velikemu tveganju oziroma lahko zbolijo za številnimi boleznimi, kot so diareja, želodčni krči in mrzlica.
V sedmih bazenih pa je bila raven klora tako visoka, da je obstajala nevarnost draženja oči in kože. Po drugi strani pa v petih bazenih sploh ni bilo sledov dezinfekcijskih sredstev. (STA)
Vir: www.SIOL; 9.januar 2003; Zanimivosti
|
|
|
|
Èlovek je svoboden, ko se nièesar ne boji in si nièesar ne želi!
|
|
|
|
Bassman
Administrator
Starost: 117
Pridružen/-a: 9:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e
|
|
Sam sem bil priča v Grčiji, ko je bilo v bazenu toliko klora, da je človk ki je plaval pod vodo 5 minut z odprtimi očmi, ni videl več 2 uri normalno, vse je bilo megleno, nakar sem tudi sam skočil v vodo in so me pekle oči.
fora je v tem, da so vsak večer vlili 1 sod klora v bazen, vode niso menjavali.
|
|
|
|
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem NE moreš Odgovoriti na to Temo NE moreš Urejati svojih Objav NE moreš Izbrisati svojih Objav NE moreš Glasovati na Objavah Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu
|
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
103067 Attacks blocked
|
|
[ Time: 0.8931s ][ Queries: 36 (0.4944s) ][ Debug on ] |
|