Avtor |
Objave |
Terminatorka
Profesionalka
Starost: 118
Pridružen/-a: 1:05, 14-Feb-2007
objave: 1287
Teme: 40
70101.8 kinta/e
1177.6 šold/e
1576.3 flika/e
|
|
Po dolgem času se mi je danes na kavi spet kolcalo. Pa kolegica pripomni, da me očitno nekdo ogovarja. No, nad tem res ne morem bit zgrožena, saj navsezadnje tudi midve ob kavici pogosto šimfava. Ampak vedno izključno ljudi, ki jih obe poznava in ki so naju kakorkoli ziritirali oziroma zmotili najin "dušni mir".
Kako pridni pa ste v šimfanju vi in koga v tovrstnih pogovorih obdelujete; znance, sodelavce, mogoče znane osebnosti?
Se kdaj zgodi, da ogovarjate tudi ljudi, ki jih recimo vaš sogovornik ne pozna, torej ste vi edini, ki postavljate določene trditve o njem? In če, počnete to s sogovornikom, ki ga zelo dobro poznate ali zgolj z znanci?
Jaz recimo kdaj z mojo mamo predebatiram tudi o ljudeh, ki jih ona ne pozna. Ampak zato, ker ji zaupam. Se mi je pa že zgodilo, da sem nekoč zgrožena ugotovila, da me je en znanec ogovarjal ljudem, ki me takrat niso poznali, smo se pa naključno spoznali veliko pozneje.
Bi šli kdaj tako daleč, da bi nekoga ogovarjali znancu, ki ga sicer dobro poznate in veste tudi to, da on pozna osebo, o kateri teče debata, vendar je po službeni dolžnosti njen nadrejeni, torej bi to tračanje lahko imelo za neudeleženo osebo zelo neprijetne posledice? Lahko kaj takega razumete kot naključje? Ali se bolj nagibate k temu, da gre za načrtno očrnitev neke osebe?
Konec koncev, se vam je kaj takega kdaj zgodilo?
Pa nikar mi ne pišite, da vi tega ne počnete oz. da še nikoli niste tega počeli. Dandanes se pravzaprav ves svet vrti okoli govoric in ogovarjanja. Kar lepo število svetovnih medijev živi na ta račun. Ampak če ne bi bilo povpraševanja, tudi ponudba ne bi bila potrebna. In že dolgo vemo tudi to, da ne šimfajo samo babe ampak pogosto in zelo intenzivno tudi moški.
|
|
|
|
I'll be back!
|
|
|
|
Bassman
Administrator
Starost: 117
Pridružen/-a: 9:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e
|
|
No jst se šimfanja nekak poizkušam izogibat, čeprav ne gre, folk te zlo hit potegne not, ampak si vedno rečem, da bom to zmanjšal na minimum in preprosto nehal s tem, ker me res ne briga življenje drugih.
Zato sem pač prišel do tega, da nekak ne začenjam takih tem oz. zelo redko, v bodoče se jih bom probal popolnoma izognit.
Sem pa že izkoristil kako tako čveko za razširitev določene informacije, katero sem želel, da se razširi med ljudmi.
|
|
|
|
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com
|
|
|
|
Antigona
Vztrajna
Starost: 46
Pridružen/-a: 12:49, 21-Okt-2006
objave: 452
Teme: 14
14682.5 kinta/e
0.0 šold/e
6.6 flika/e
|
|
Jaz se ne izogibam šimfanja, popolnoma jasno mi je, da v bolj ali manj prikritih oblikah to vsi počnemo.
<in zaradi tega se nič slabo ne počutim. včasih se nasmejimo, kadar govorimo o nekom, ki je grd ali neumen. Načeloma s tem nikomur ne škodujem, pazim pa, da ne očrnim nekoga po nepotrebnem.
|
|
|
|
|
|
|
|
sapramish
No.1 Uporabnica
Starost: 43
Pridružen/-a: 21:01, 08-Jun-2004
objave: 2078
Teme: 90
45929.1 kinta/e
137.1 šold/e
791.2 flika/e
|
|
terminatorka, mislm d je pravi izraz "opravljanje", ker je ogovarjanje hrvatizem in v slovenscini pomeni neki druzga
drgac pa ja, itak d opravljam... s kolegico mava ponavad kr zabavne pogovore... zdej sm pridobila grdo navado, ko vidim smesno obleceno osebo recem "trick or treat" (a mate kej za pusta hrusta)
|
|
|
|
God invented man because Eve's vibrator ran out of batteries.
|
|
|
|
Terminatorka
Profesionalka
Starost: 118
Pridružen/-a: 1:05, 14-Feb-2007
objave: 1287
Teme: 40
70101.8 kinta/e
1177.6 šold/e
1576.3 flika/e
|
|
Na kratko. Ogovarjanje NI hrvatizem, najdeš besedo tudi v SSKJ (čeprav ni knjižno pravilno) pomeni pa opravljanje, obrekovanje in NIč drugega.
Sicer je pa vse skupaj čist off topic in nesmiselno v kategoriji bla bla bla, kjer tudi pisanje v slovenščini ni obvezno. česar se navsezadnje pridno drži tudi sapramish. Pa ne le v tej temi.
|
|
|
|
I'll be back!
|
|
|
|
lisa
Gost
|
|
jst rada opravljam, ker drugi tud mene in točn vem kateri in pol js tud njih- to pišem predvsem za že skoraj bivši šiht
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem NE moreš Odgovoriti na to Temo NE moreš Urejati svojih Objav NE moreš Izbrisati svojih Objav NE moreš Glasovati na Objavah Lahko prilepiš datoteke na tem forumu Lahko Prenašaš datoteke na tem forumu
|
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
103049 Attacks blocked
|
|
[ Time: 0.7348s ][ Queries: 36 (0.4130s) ][ Debug on ] |
|