| 
 
|  
	 
		| 
 
| Avtor | Objave |  
|  egomez 
 
  
 
 Pridružen/-a: 12:14,  21-Avg-2004
 objave: 4
 Teme: 1
 
 8.0 kinta/e
 2.0 šold/e
 1.0 flika/e
 
 
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| Ker na internetu in v literaturi še nisem dobil odgovora upam, da kdo tukaj ve. Ko se globoko zamrznjena živila  odtalijo, naj jih ne bi smeli več zamrzovati. Razen če svežo zelenjavo in meso skuhamo in nato spet zamrznemo. 
 Zdaj pa me zanima zakaj? Kaj se spremeni kemijska sturktura ali začnejo bakterije delovati in pokvarijo živilo?
 
 Kaj so potem živila strupena ali samo manj obstojna.....
 npr. : če se ni odtali paradižnikova mezga in jo spet zamrznem.Kaj se mi zgodi, če jo potem pojem?
 
 LP, Erik
 |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 
 |  |  
|  |    |  
|  Mijau Profesionalka
 
  
  
 Starost: 47
 Pridružen/-a: 12:50,  08-Jan-2004
 objave: 1123
 Teme: 21
 Kraj: Ljubljana
 14379.0 kinta/e
 2.0 šold/e
 241.9 flika/e
 
 
  
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| ej meni to tudi ni jasno. Tudi sama sem že večkrat ponovno zamrznila kako stvar,  jo kasneje tudi skuhala in.. še sem živa. |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 
 |  |  
|      |    |  
|  egomez 
 
  
 
 Pridružen/-a: 12:14,  21-Avg-2004
 objave: 4
 Teme: 1
 
 8.0 kinta/e
 2.0 šold/e
 1.0 flika/e
 
 
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| Kolikor sem do sedaj izvedel, naj bi se pri odtajanju posperilo delovanje organizmov in po ponovni zamrznitvi bi se samo skrajšal rok trajanja. Pa me predvsem zanima, če obstaja kakšna izjema med živili, da se slučajno ne zastrupim. |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 
 |  |  
|  |    |  
|  Bassman Administrator
 
  
  
 Starost: 118
 Pridružen/-a: 9:52,  20-Nov-2003
 objave: 10490
 Teme: 2469
 Kraj: Ljubljana
 134069.9 kinta/e
 1015531.8 šold/e
 10048.2 flika/e
 
 
  
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| Mislim, da tuki ni straha, da bi se zastrupil, ker folk marsikaj počne. Odtaja in ponovno zamrzuje tudi najbolj občutljiva živila kot so gobe in sladoled, teh dveh strogo ne bi smeli ponovno zamrzovat, pa folk to počne, pa so še vedno živi in zdravi.
 |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 
   www.vakciji.si ------------------ www.povej.com
 
 
 |  |  
|      |       |  
|  Poklièunga Odvisnik
 
  
  
 Starost: 44
 Pridružen/-a: 11:47,  16-Feb-2004
 objave: 4227
 Teme: 77
 Kraj: Valhalla
 54743.9 kinta/e
 104.0 šold/e
 791.0 flika/e
 
 
  
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| Jah mal se spremeni kemijska struktura,kar večinoma naredi to,da ima zadeva slabši okus.Recimo ko paradižnik odmrzneš in poješ je kar kašast. Primer pač. 
 Ne vem ne,mogoče te zmrznjene zadeve vsebujejo kake kemikalije,ki lahko potem,ko so odmrznjene in ponovno zamrznjene ratajo kjnevarne.Kaj jz vem...možnost je.
 |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 Who?  ...  Me?  ...  OK!
 
 
 |  |  
| 
        |       |  
|  egomez 
 
  
 
 Pridružen/-a: 12:14,  21-Avg-2004
 objave: 4
 Teme: 1
 
 8.0 kinta/e
 2.0 šold/e
 1.0 flika/e
 
 
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| Da povem na kratko, kar sem zvedel. 
 Ko se živilo počasi odtaja, se bakterije veselo množijo in jih je več kot pred zmrznitvijo. če živilo ponovno zamrznemo, ne moremo več uničiti "vseh"   bakterij. No, večkrat ko to ponovimo, več bakterij je prisotnih. Problem je tudi, da ob zamrznitvi nastane kristalna mreža, ki je močnejša od celičnih sten. Tako nastali kristali potrgajo določen del celičnih sten v živilu in tako se bakterije lažje premikajo. Pa tudi živilo zgubi svojo "strukturo-obliko".
 če torej ponovno zamrznemo, naj ne bi bilo nič narobe, le tok trajanja se živilu precej zmanjša. (seveda, če se živilo ne naleze iz zunanjosti patogenih bakterij).
 |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 
 |  |  
|  |    |  
|  Mijau Profesionalka
 
  
  
 Starost: 47
 Pridružen/-a: 12:50,  08-Jan-2004
 objave: 1123
 Teme: 21
 Kraj: Ljubljana
 14379.0 kinta/e
 2.0 šold/e
 241.9 flika/e
 
 
  
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| aja pa še to, če zadevo tko al tko normalno skuhaš (90-100 stopinj ne bo problema tut z bakterijami ne). Vem da se množijo bakterije sam jih led kr dost pobije. Ker za viabilnost morjo bit bakterije pravilno zamrznjene ali pa seveda sporogene- te so pa tko  al tko čist nenevarne al pa zlozlo zaj¤¤¤¤¤¤ in celo smrtonosne. |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 
 |  |  
|      |    |  
|  Shajtana Odvisnica
 
  
  
 Starost: 43
 Pridružen/-a: 14:17,  08-Dec-2003
 objave: 4204
 Teme: 66
 Kraj: Lj
 68412.4 kinta/e
 258.2 šold/e
 1466.6 flika/e
 
 
  
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| Nej to ne bi blo glih priporocljivo..sam je pa res da folk mrskej pocne. |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 People plan...God laughs...
 
 
 |  |  
|      |      |  
|  LadyNera Amater/ka
 
  
  
 Starost: 45
 Pridružen/-a: 23:47,  09-Dec-2003
 objave: 171
 Teme: 4
 Kraj: Primorska
 3965.5 kinta/e
 2.0 šold/e
 7.9 flika/e
 
 
  
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| Meni je moja cimra, ki v nulo obvlada kuhanje, rekla enkrat, da se spinace ne sme pogrevat, ker naj bi izlocala snovi ki povzrocajo raka. Ce odtalis sladoled, ga pol nazaj zmrznes in spet jes...je tud zanic ...bljak...Kot da bi kredo jedel. 
 LP
 |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 ...An velik strup se stavi v mejhne flase...
 
 
 |  |  
|      |    |  
|  Mijau Profesionalka
 
  
  
 Starost: 47
 Pridružen/-a: 12:50,  08-Jan-2004
 objave: 1123
 Teme: 21
 Kraj: Ljubljana
 14379.0 kinta/e
 2.0 šold/e
 241.9 flika/e
 
 
  
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| LadyNera- a je po tem prižgala cigaret? Dejansko špinača ni toksična in nikjer ni dokazano da bi pogreta špinača kej bolj povzročal raka kot sam 1* skuhana.
 |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 
 |  |  
|      |    |  
|  |  
| 
 
 
 
 
 
 
 
 | Poglej naslednjo temo
 Poglej prejšnjo temo
 NE moreš Objaviti novih Tem
 NE moreš Odgovoriti na to Temo
 NE moreš Urejati svojih Objav
 NE moreš Izbrisati svojih Objav
 NE moreš Glasovati na Objavah
 Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
 Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu
 
 |   
 
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
  153816  Attacks blocked
 |  
 |  
 
	| [ Time: 1.7053s ][ Queries: 34 (1.3357s) ][ Debug on ] |  |