Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se
 

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 -Naya-
Doktor
Doktor


Starost: 49
Pridružen/-a: 8:59, 05-Dec-2003
objave: 2367
Teme: 369
Kraj: dolenjska
18823.6 kinta/e
116.2 šold/e
286.6 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Tor 06 Jan, 2004 11:21     Naslov sporočila:  Testo za pizzo: Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

TESTO ZA PIZZO:


Sestavine:
350 g moke
ščepec soli
40 g svežega kvasa
ščepec sladkorja
4 žlice oljčnega olja
4 žlice moke za delovno površino


Priprava:
- Moko in sol damo v skledo. Na sredi naredimo vdolbino in vanjo zdrobimo kvas. Potresemo ga s ščepcem sladkorja, da bo hitreje začel delovati.

- Prilijemo 125 ml mlačne vode in jo skupaj s kvasom in malo moke zmešamo v gosto kašo. Potresemo jo z malo moke z roba, skledo pokrijemo s prtičem in postavimo na toplo (recimo nad grelno telo ali v pečico, ki smo jo segreli na 50 st.C).

- Počakamo 15 do 20 minut, da testo prvič vzhaja.

- Primešamo olje in z rokami ugnetemo voljno testo. Skledo spet pokrijemo in postavimo na toplo za približno 30 minut, da testo vzhaja na dvojno količino.

- Testo preložimo na pomokano delovno površino in razvaljamo v zaželeno obliko in debelino. Pravokotna oblika (za velik pekač) se najbolje posreči, če valjamo v smeri diagonal.


Tole rata svetovna pizza - vsaj za moj okus




Èlovek je svoboden, ko se nièesar ne boji in si nièesar ne želi! angel


 Kozorog Spol:ženska Tiger SkritOsebna Galerija od -Naya-Pošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočilo
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 9:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Tor 06 Jan, 2004 11:45     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

pravjo, da je testo najboljše, če stoji 1 dan in ga šele potem uporabimo.




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 Snežka
Uporabnica
Uporabnica


Starost: 40
Pridružen/-a: 18:54, 03-Dec-2003
objave: 107
Teme: 4

624.9 kinta/e
2.0 šold/e
1.0 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sob 24 Jan, 2004 17:29     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

jaz ga naredim tak:

60dag bele moke
olje
4dag (ena kocka) kvasa
sol
mlačna voda
pa nadev po želji.

kvas dam vzhajat v toplo vodo (ne prevroče) in dodam 1 žličko sladkorja (bolj hitro kipne). Nato dam v skledo moko, olje (na oko), dam kvas, sol, in vodo po potrebi.. zamesim in dam na toplo da vzhaja cca.30 min. nato pa razvaljam in nadevam po želji. pečem ap pri 200°C dokler ni pečeno (cca.25min).

pride slastna in jami...

LP




 škorpijon Spol:ženska Podgana NI na linijiOsebna Galerija od SnežkaPošlji zasebno sporočilo
 EnigmA
Moderatorka
Moderatorka


Starost: 42
Pridružen/-a: 13:50, 20-Nov-2003
objave: 1928
Teme: 199
Kraj: Povsod in nikjer
19560.3 kinta/e
133.4 šold/e
774.8 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Ned 25 Jan, 2004 12:47     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Hm, zej pa vem, kaj bom imela jutr za kosilo Laughing




Je suis la, et ailleurs!


 Oven Spol:ženska Pes NI na linijiOsebna Galerija od EnigmAPošlji zasebno sporočiloBlogSkype Ime
 monka



Starost: 39
Pridružen/-a: 8:15, 20-Sep-2004
objave: 2
Teme: 0

19.0 kinta/e
0.0 šold/e
1.0 flika/e

blank.gif
objavaObjavljeno: čet 21 Okt, 2004 09:03     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Kaj je boljše- če imaš tanko testo na pici ali pa če imaš debelejšo? Jaz imam najraje debelejše testo, ker se mi tanko ponavadi zdi pretrdo (posebno rob pice)




 Dvojček Spol:ženska Bivol NI na linijiOsebna Galerija od monkaPošlji zasebno sporočilo
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 9:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: čet 21 Okt, 2004 09:22     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

če je pizza dober narejena, potem je dober tanko testo, ker se ne lomi, ampak je mehko.
Pa ko nardiš testo, je dober, da stoji 1 dan, pred uporabo.




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 monka



Starost: 39
Pridružen/-a: 8:15, 20-Sep-2004
objave: 2
Teme: 0

19.0 kinta/e
0.0 šold/e
1.0 flika/e

blank.gif
objavaObjavljeno: čet 21 Okt, 2004 09:28     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Ampak ponavadi sploh nimam časa, da bi en dan čakala na testo. Ponavadi želim, da se hrana čimprej pripravi. Je to res boljše? Kaj se testo ne pokvari v enem dnevu? Ga moram dat na hladno?




 Dvojček Spol:ženska Bivol NI na linijiOsebna Galerija od monkaPošlji zasebno sporočilo
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 9:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: čet 21 Okt, 2004 10:28     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

monka Napisal/a:
Ampak ponavadi sploh nimam časa, da bi en dan čakala na testo. Ponavadi želim, da se hrana čimprej pripravi. Je to res boljše? Kaj se testo ne pokvari v enem dnevu? Ga moram dat na hladno?


ne ponavadi si nardiš testo prejšnji večer, ga daš v hladilnik in porabiš naslednji dan.




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 Zlobko
Gost







0.0 kinta/e

objavaObjavljeno: čet 21 Okt, 2004 12:15     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Matr ste natančni s temi grami, pa dekagrami....mislm...ej...
Jest tole kr tko od oka moke, pa kvas, pa za moževo konico sladkorja,, pa sol, pa olje, pa toplo vodo, pa mleko...vse to lepo pregnetem, postavm v posodo pokrijem s serveto in pustim uro, uro in pol da testo lepo vzhaja.

Testo raztegnem po pekašu, nafilam in pečem pri 270 stopinjah, (pečica mora biti namreč fajn ogreta preden se vstavi pekač ), cca. 20 min.




   
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu


časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

104789 Attacks blocked

Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Modov in Zaslug :: HELP-OXPUS :: Namestitev phpbb HDdesign

[ Time: 0.2849s ][ Queries: 36 (0.0970s) ][ Debug on ]
Get Firefox!
Upgrade to Firefox 1.5!
Registracija | Pravilnik | Informacije | Seznam strani | Flash Igre | E-kartice | Blog | Album smeškov | Uprava | Čvek IRC

OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.