| 
 
|  
	 
		| 
 
| Avtor | Objave |  
|  Admin. Administrator
 
  
  
 Starost: 95
 Pridružen/-a: 21:33,  29-Okt-2004
 objave: 3924
 Teme: 1316
 
 3126.1 kinta/e
 100.0 šold/e
 -5400.0 flika/e
 
 
  
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| Znanstveniki zatrjujejo, da bi dodatek morske trave v hitro hrano izboljšal njeno kvaliteto, pri tem pa se okus hrane ne bi spremenil. 
 Raziskovalci z univerze Newcastle so pojasnili, da dodajanje alginata, izvlečka morske trave, povečuje vsebnost vlaken v pitah, hamburgerjih in kolačih.
 
 Za hrano z visoko vsebnostjo vlaken, kot so črni kruh, sadje in zelenjava, je že dalj časa znano, da pomaga zmanjševati tveganje, da bi zboleli.
 
 Po mnenju raziskovalcev bi dodatek iz morske trave lahko uporabljali tudi kot sredstvo proti debelosti, saj njene sestavine hitro nasitijo.
 
 
 Preberi vse...
 
 Izvor: Svarog: Novice iz sveta znanosti in tehnologije
 Izobra?evalni portal Svarog
 |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 
 |  |  
|      |    |  
|  |  
| 
 
 
 
 
 
 
 
 | Poglej naslednjo temo
 Poglej prejšnjo temo
 NE moreš Objaviti novih Tem
 NE moreš Odgovoriti na to Temo
 NE moreš Urejati svojih Objav
 NE moreš Izbrisati svojih Objav
 NE moreš Glasovati na Objavah
 Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
 Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu
 
 |   
 
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
  153816  Attacks blocked
 |  
 |  
 
	| [ Time: 0.3813s ][ Queries: 36 (0.1815s) ][ Debug on ] |  |