| Avtor | 
Objave | 
 
 
  egomez 
  
 
   
 
Pridružen/-a: 12:14,  21-Avg-2004  
objave: 4  
Teme: 1  
 
8.0 kinta/e 
2.0 šold/e 
1.0 flika/e 
  
  
 |  
 
 
 
  
  | 
 
Ker na internetu in v literaturi še nisem dobil odgovora upam, da kdo tukaj ve. Ko se globoko zamrznjena živila  odtalijo, naj jih ne bi smeli več zamrzovati. Razen če svežo zelenjavo in meso skuhamo in nato spet zamrznemo. 
 
 
Zdaj pa me zanima zakaj? Kaj se spremeni kemijska sturktura ali začnejo bakterije delovati in pokvarijo živilo?
 
 
Kaj so potem živila strupena ali samo manj obstojna.....
 
npr. : če se ni odtali paradižnikova mezga in jo spet zamrznem.Kaj se mi zgodi, če jo potem pojem?
 
 
LP, Erik
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
  
  
 | 
 
 
 | 
 
|     | 
    | 
 
 
  Mijau 
Profesionalka  
 
  
   
Starost: 47 
Pridružen/-a: 12:50,  08-Jan-2004  
objave: 1123  
Teme: 21  
Kraj: Ljubljana 
14379.0 kinta/e 
2.0 šold/e 
241.9 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
| ej meni to tudi ni jasno. Tudi sama sem že večkrat ponovno zamrznila kako stvar,  jo kasneje tudi skuhala in.. še sem živa.
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
  
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
    | 
 
 
  egomez 
  
 
   
 
Pridružen/-a: 12:14,  21-Avg-2004  
objave: 4  
Teme: 1  
 
8.0 kinta/e 
2.0 šold/e 
1.0 flika/e 
  
  
 |  
 
 
 
  
  | 
 
| Kolikor sem do sedaj izvedel, naj bi se pri odtajanju posperilo delovanje organizmov in po ponovni zamrznitvi bi se samo skrajšal rok trajanja. Pa me predvsem zanima, če obstaja kakšna izjema med živili, da se slučajno ne zastrupim.
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
  
  
 | 
 
 
 | 
 
|     | 
    | 
 
 
  Bassman 
Administrator  
 
  
   
Starost: 118 
Pridružen/-a: 9:52,  20-Nov-2003  
objave: 10490  
Teme: 2469  
Kraj: Ljubljana 
134069.9 kinta/e 
1015531.8 šold/e 
10048.2 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
Mislim, da tuki ni straha, da bi se zastrupil, ker folk marsikaj počne.
 
Odtaja in ponovno zamrzuje tudi najbolj občutljiva živila kot so gobe in sladoled, teh dveh strogo ne bi smeli ponovno zamrzovat, pa folk to počne, pa so še vedno živi in zdravi.
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
 
  
 
 www.vakciji.si ------------------ www.povej.com
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
       | 
 
 
  Poklièunga 
Odvisnik  
 
  
   
Starost: 44 
Pridružen/-a: 11:47,  16-Feb-2004  
objave: 4227  
Teme: 77  
Kraj: Valhalla 
54743.9 kinta/e 
104.0 šold/e 
791.0 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
Jah mal se spremeni kemijska struktura,kar večinoma naredi to,da ima zadeva slabši okus.Recimo ko paradižnik odmrzneš in poješ je kar kašast. Primer pač.
 
 
Ne vem ne,mogoče te zmrznjene zadeve vsebujejo kake kemikalije,ki lahko potem,ko so odmrznjene in ponovno zamrznjene ratajo kjnevarne.Kaj jz vem...možnost je.
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
  Who?  ...  Me?  ...  OK!
  
 | 
 
 
 | 
 
         | 
       | 
 
 
  egomez 
  
 
   
 
Pridružen/-a: 12:14,  21-Avg-2004  
objave: 4  
Teme: 1  
 
8.0 kinta/e 
2.0 šold/e 
1.0 flika/e 
  
  
 |  
 
 
 
  
  | 
 
Da povem na kratko, kar sem zvedel. 
 
 
Ko se živilo počasi odtaja, se bakterije veselo množijo in jih je več kot pred zmrznitvijo. če živilo ponovno zamrznemo, ne moremo več uničiti "vseh"   bakterij. No, večkrat ko to ponovimo, več bakterij je prisotnih. Problem je tudi, da ob zamrznitvi nastane kristalna mreža, ki je močnejša od celičnih sten. Tako nastali kristali potrgajo določen del celičnih sten v živilu in tako se bakterije lažje premikajo. Pa tudi živilo zgubi svojo "strukturo-obliko". 
 
če torej ponovno zamrznemo, naj ne bi bilo nič narobe, le tok trajanja se živilu precej zmanjša. (seveda, če se živilo ne naleze iz zunanjosti patogenih bakterij).
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
  
  
 | 
 
 
 | 
 
|     | 
    | 
 
 
  Mijau 
Profesionalka  
 
  
   
Starost: 47 
Pridružen/-a: 12:50,  08-Jan-2004  
objave: 1123  
Teme: 21  
Kraj: Ljubljana 
14379.0 kinta/e 
2.0 šold/e 
241.9 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
| aja pa še to, če zadevo tko al tko normalno skuhaš (90-100 stopinj ne bo problema tut z bakterijami ne). Vem da se množijo bakterije sam jih led kr dost pobije. Ker za viabilnost morjo bit bakterije pravilno zamrznjene ali pa seveda sporogene- te so pa tko  al tko čist nenevarne al pa zlozlo zaj¤¤¤¤¤¤ in celo smrtonosne.
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
  
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
    | 
 
 
  Shajtana 
Odvisnica  
 
  
   
Starost: 43 
Pridružen/-a: 14:17,  08-Dec-2003  
objave: 4204  
Teme: 66  
Kraj: Lj 
68412.4 kinta/e 
258.2 šold/e 
1466.6 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
| Nej to ne bi blo glih priporocljivo..sam je pa res da folk mrskej pocne.
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
  People plan...God laughs...
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
      | 
 
 
  LadyNera 
Amater/ka  
 
  
   
Starost: 45 
Pridružen/-a: 23:47,  09-Dec-2003  
objave: 171  
Teme: 4  
Kraj: Primorska 
3965.5 kinta/e 
2.0 šold/e 
7.9 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
Meni je moja cimra, ki v nulo obvlada kuhanje, rekla enkrat, da se spinace ne sme pogrevat, ker naj bi izlocala snovi ki povzrocajo raka. Ce odtalis sladoled, ga pol nazaj zmrznes in spet jes...je tud zanic ...bljak...Kot da bi kredo jedel.
 
 
LP
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
  ...An velik strup se stavi v mejhne flase...
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
    | 
 
 
  Mijau 
Profesionalka  
 
  
   
Starost: 47 
Pridružen/-a: 12:50,  08-Jan-2004  
objave: 1123  
Teme: 21  
Kraj: Ljubljana 
14379.0 kinta/e 
2.0 šold/e 
241.9 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
LadyNera- a je po tem prižgala cigaret?
 
Dejansko špinača ni toksična in nikjer ni dokazano da bi pogreta špinača kej bolj povzročal raka kot sam 1* skuhana.
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
  
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
    | 
 
| 
 | 
 
 
 
 
 
 
  
 
  | 
 
Poglej naslednjo temo 
Poglej prejšnjo temo 
NE moreš Objaviti novih Tem NE moreš Odgovoriti na to Temo NE moreš Urejati svojih Objav NE moreš Izbrisati svojih Objav NE moreš Glasovati na Objavah Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu
  | 
 
  
 
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
  154022 Attacks blocked
  
 |   
 
 | 
 
 
 
	| 
	[ Time: 0.5450s ][ Queries: 35 (0.2876s) ][ Debug on ]	 | 
 
 
 
 
 |