| Avtor | 
Objave | 
 
 
  mity 
Redni uporabnik  
 
  
   
Starost: 54 
Pridružen/-a: 16:31,  26-Feb-2004  
objave: 877  
Teme: 26  
Kraj: Ljubljana 
13807.0 kinta/e 
102.0 šold/e 
63.6 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
| Rabim kak cool recept za te skoljke, predvsem pa osnovna navodila,kaj mors z njimi narest,ko jih prvleces dam iz  ribarnice (pucanje)
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
  Èe zliješ žlico gnojnice v sod vina - dobiš gnojnico!
 
Èe zliješ žlico vina v sod gnojnice - dobiš gnojnico!
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
    | 
 
 
  Zlobko 
Gost  
 
   
 
  
  
  
 
0.0 kinta/e 
  
  
 |  
 
 
 
  
  | 
 
Jest sem najdu sam to:
 
 
SESTAVINE   PRIPRAVA 
 
  
 
4 kapasante, limonin sok, bel poper.    
 
   Školjke v posodi zakuhamo, da se odpro in meso drobno narežemo, lupino pa oplaknemo in postavimo na krožnik za servirno posodico. 
 
2 panirana slanika ali sardelice    
 
   spečemo v vročem olju in ohladimo. 
 
Koruzne storže ter mešanico oliv, koruze in graha    
 
   zmešamo z 
 
1 žlico majoneze    
 
   in nadevamo v posodice. 
 
8 malih škampov opečemo v ponvi in dodamo na krožnik k cocktailu.    
 
  
 
SERVIRANJE     
 
  
 
   Krožnika ne grejemo, a jed postrežemo takoj, ko so škampi gotovi.
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
  
  
 | 
 
 
 | 
 
|     | 
 | 
 
 
  Zlobko 
Gost  
 
   
 
  
  
  
 
0.0 kinta/e 
  
  
 |  
 
 
 
  
  | 
 
Še eden:
 
 
Običajni način priprave: gratinirane.
 
Gratinirane:
 
     Poper, peteršilj, česen, nariban parmnezan, kruhove drobtine, olje, belo vino.
 
  če ste zelo spretni, odprite školjke še žive s posebnim nožem, če pa tega ne zmorete ali ne 
 
     utegnete, jih dobro očistite in skrtačite, postavite v lonec in kuhajte nekaj minut, da se odpro. 
 
     Eno lupino odstranite, drugo, s školjko, pa položite v pekač. Nato pripravite nadev s sesekljanim
 
     peteršiljem in česnom, parmezanom in kruhovimi drobtinami. če ste klapavice odprli, potem je ni 
 
     treba soliti, če pa ste jo odprli s kuhanjem, ohranite malo vode, ki se je nabrala v loncu in z njo 
 
     poškropite školjke. Popoprajte jih, v vsako dajte malo nadeva, polijte z oljem in vinom ter jih 
 
     pustite kakih 10 minut v pečici pri 200°C.
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
  
  
 | 
 
 
 | 
 
|     | 
 | 
 
 
  palèica 
Doktor  
 
  
   
Starost: 55 
Pridružen/-a: 21:46,  28-Jan-2004  
objave: 2363  
Teme: 151  
 
11851.4 kinta/e 
0.7 šold/e 
14.2 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
Sicer školjk Palči ne je, a mi je ta drugi način malo bolj všeč. Tko bolj njamiiiiiii se sliši. 
 
 
Mity....kaka posebna priložnost? Palči še zmer čaka na ...........
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
  ....sredi cveta na zeleni semenjski èašici je sedela èisto majhna deklica, nadvse nežna in ljubka ! Bila je komaj za palec velika in zato so ji dali ime Palèica....
 
(H.C.Andersen)
  
 | 
 
 
 | 
 
         | 
     | 
 
 
  mity 
Redni uporabnik  
 
  
   
Starost: 54 
Pridružen/-a: 16:31,  26-Feb-2004  
objave: 877  
Teme: 26  
Kraj: Ljubljana 
13807.0 kinta/e 
102.0 šold/e 
63.6 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
...na Palačinke!!..veem! :-/
 
 
Ma ne ne, ampak sem jih zadnjic nekje jedu in so mi ble full dobre in Mity mora to zdej probat se sam narest  
 
Je pa ta ,gratiniran, nacin tisti,ki sem ga probal - Hvala Zlobko!
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
  Èe zliješ žlico gnojnice v sod vina - dobiš gnojnico!
 
Èe zliješ žlico vina v sod gnojnice - dobiš gnojnico!
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
    | 
 
 
  Zlobko 
Gost  
 
   
 
  
  
  
 
0.0 kinta/e 
  
  
 |  
 
 | 
 
|     | 
 | 
 
 
  Gost 
  
 
   
 
  
  
  
 
0.0 kinta/e 
  
  
 |  
 
 
 
  
  | 
 
A pa je ratal, mity??? če je blo dobr se lohka kej povabmo naslednjič,...ne sej ne,da ne boš zdej napisal, da o ble zanič, sam da ti nau treba še za nas delat  
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
  
  
 | 
 
 
 | 
 
|     | 
 | 
 
 
  mity 
Redni uporabnik  
 
  
   
Starost: 54 
Pridružen/-a: 16:31,  26-Feb-2004  
objave: 877  
Teme: 26  
Kraj: Ljubljana 
13807.0 kinta/e 
102.0 šold/e 
63.6 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
Jagoda, ne bit neucakana...more najpret prit ena primerna sobota,ko bom sel zjutraj na plac po skoljke..pol pa naprej.....nic ni od dans na jutr  )
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
  Èe zliješ žlico gnojnice v sod vina - dobiš gnojnico!
 
Èe zliješ žlico vina v sod gnojnice - dobiš gnojnico!
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
    | 
 
 
  palèica 
Doktor  
 
  
   
Starost: 55 
Pridružen/-a: 21:46,  28-Jan-2004  
objave: 2363  
Teme: 151  
 
11851.4 kinta/e 
0.7 šold/e 
14.2 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
| A pol to soboto pade kako povabilo ? he he
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
  ....sredi cveta na zeleni semenjski èašici je sedela èisto majhna deklica, nadvse nežna in ljubka ! Bila je komaj za palec velika in zato so ji dali ime Palèica....
 
(H.C.Andersen)
  
 | 
 
 
 | 
 
         | 
     | 
 
 
  Shajtana 
Odvisnica  
 
  
   
Starost: 43 
Pridružen/-a: 14:17,  08-Dec-2003  
objave: 4204  
Teme: 66  
Kraj: Lj 
68412.4 kinta/e 
258.2 šold/e 
1466.6 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
No sj sobota bo zlo kmal..se 3x gres spat pa bo sobota  
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
  People plan...God laughs...
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
      | 
 
 
  mity 
Redni uporabnik  
 
  
   
Starost: 54 
Pridružen/-a: 16:31,  26-Feb-2004  
objave: 877  
Teme: 26  
Kraj: Ljubljana 
13807.0 kinta/e 
102.0 šold/e 
63.6 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
| nop, k mamo ta vikend inventuro v firmi in cajta nic...
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
  Èe zliješ žlico gnojnice v sod vina - dobiš gnojnico!
 
Èe zliješ žlico vina v sod gnojnice - dobiš gnojnico!
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
    | 
 
 
  Shajtana 
Odvisnica  
 
  
   
Starost: 43 
Pridružen/-a: 14:17,  08-Dec-2003  
objave: 4204  
Teme: 66  
Kraj: Lj 
68412.4 kinta/e 
258.2 šold/e 
1466.6 flika/e 
  
 
   
 |  
 
 
 
  
  | 
 
Eh sment....  (lalalalalala pa te znaki)
 | 
 
 | 
 |  
 
 | 
 
 
 
  People plan...God laughs...
  
 | 
 
 
 | 
 
       | 
      | 
 
| 
 | 
 
 
 
 
 
 
 
  | 
 
Poglej naslednjo temo 
Poglej prejšnjo temo 
NE moreš Objaviti novih Tem NE moreš Odgovoriti na to Temo NE moreš Urejati svojih Objav NE moreš Izbrisati svojih Objav NE moreš Glasovati na Objavah Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu
  | 
 
  
 
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
  154011 Attacks blocked
  
 |   
 
 | 
 
 
 
	| 
	[ Time: 0.2960s ][ Queries: 36 (0.1452s) ][ Debug on ]	 | 
 
 
 
 
 |