Avtor |
Objave |
lucka
Doktor
Starost: 48
Pridružen/-a: 17:54, 16-Dec-2004
objave: 3168
Teme: 246
Kraj: Celje-Ljubljana
90674.9 kinta/e
225.0 šold/e
3520.5 flika/e
|
|
V pripravljanju sendvičev se skriva umetnost in le redkim je dano, da lahko v miru raziskujejo njene globine. Opravilo je preprosto, nudi pa obilico priložnosti za poglobljeno zadovoljstvo: vzemimo samo izbiro pravega kruha. Mojster sendvičev je prebil mesece in mesece v dnevnih posvetovanjih in eksperimentih s pekom Grarpom, preden sta nazadnje ustvarila hlebec z natanko pravšnjo gostoto, da je dajal dovolj čisto in tenko rezino, ki je bila tudi lahkotna in voljna in je ohranila izvrstni okus po jedrcih, ob katerem se najbolj poudari slastnost pečenke...
Izpopolniti je bilo treba tudi geometrijski vidik rezine: ujeti natančno razmerje njene višine in širine pa tudi debeline, ki naj bi vtisnila gotovemu sendviču pečat pravšnje izdatnosti in moči - lahkotnost je tudi tu obveljala za vrlino, prav tako kot čvrstost, radodarnost in tisti neponovljivi obet sočnosti in slastnosti, ki je krona slehernega resnično globokega sendviškega doživetja.
(Douglas Adams, Pretežno neškodljiva)
Kakšni sendviči so pa vam všeč, brez katere sestavine za vas nikakor ni sendviča (kruh seveda izvzet) in kdaj si le tega najpogosteje privoščite?
|
|
|
|
Naša pot ne vodi po mehki travi.
To je gorska steza s številnimi skalami.
Vendar pa vodi navzgor...
PROTI SONCU...
Vèasih razdalja, ki jo prehodite,
ni tako pomembna kot smer,
v katero se napotite.
|
|
|
|
palèica
Doktor
Starost: 54
Pridružen/-a: 21:46, 28-Jan-2004
objave: 2363
Teme: 151
11851.4 kinta/e
0.7 šold/e
14.2 flika/e
|
|
sendvič je skoraj nujno zlo v službi ...vsekakor pa mora bit zame vegetarijanski ...
|
|
|
|
....sredi cveta na zeleni semenjski èašici je sedela èisto majhna deklica, nadvse nežna in ljubka ! Bila je komaj za palec velika in zato so ji dali ime Palèica....
(H.C.Andersen)
|
|
|
|
Shajtana
Odvisnica
Starost: 42
Pridružen/-a: 14:17, 08-Dec-2003
objave: 4204
Teme: 66
Kraj: Lj
68412.4 kinta/e
258.2 šold/e
1466.6 flika/e
|
|
Joj jaz sm pa usekana na sendvice..jaz ce se le da iz vsake stvari sendvic nardim..se v sluzbi me zezajo k ce dobimo ocvrti piscancji zrezek ga stlacim v sendvic..pa dodam se mal solatke pa vcasih kksn namaz pa tko.
Drgac mam pa ful rada tople sendvice pa ne nujno toast, ceprov mislm da sm pred parimi leti kksn tedn k sm bla sama doma zvela od toastov k so mi tok sedl pa k se mi ni dal nc druzga delat
Skratka..sendvici so zmaga
|
|
|
|
People plan...God laughs...
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem NE moreš Odgovoriti na to Temo NE moreš Urejati svojih Objav NE moreš Izbrisati svojih Objav NE moreš Glasovati na Objavah Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu
|
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
102910 Attacks blocked
|
|
[ Time: 0.3190s ][ Queries: 34 (0.1125s) ][ Debug on ] |
|