Avtor |
Objave |
Bassman
Administrator
Starost: 117
Pridružen/-a: 9:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e
|
|
|
|
Piky
Redni uporabnik
Starost: 45
Pridružen/-a: 18:29, 08-Jan-2004
objave: 573
Teme: 46
449.2 kinta/e
2.0 šold/e
1.0 flika/e
|
|
do sedaj sem samo eni punci v svojem življenju rekel ljubim te.
in žau mi je, da sem!!!
rad te imam, pa že večkrat.
ne vem zakaj, ampak nekako enostavn ne morm rečt ljubim te in raje potem rečem kar rad te mam.
|
|
|
|
Jaz dobar, ti dobar, mi priatla!
|
|
|
|
prue
Gost
0.0 kinta/e
|
|
Zame obstaja VELIKA razlika med "rad te imam" in "ljubim te".
"Rad te imam" pomeni, da ti do neke osebe ni vseeno, itd, ampak pa se uporablja bolj na splošno. "Ljubim te" pa je bolj nadgradnja prejšnjega, in sicer poleg tega, da imaš nekoga rad, do tiste osebe čutiš še ljubezenska čustva (nekaj več).
Upam, da je kdo razumel, kaj sem hotela napisati. Skratka "rad te imam" se uporablja bolj za prijateljstvo in podobno (živali,...), "ljubim te" pa v zvezi z partnerskim odnosom (ljubeznijo).
Je pa seveda razlaga in pomen teh besed odvisen od posameznika do posameznika.
Meni osebno je kar velika razlika med tema dvema izrazoma in mi tudi kar veliko pomenijo te besede, zato jih ne izgovorim hitro in pogosto, tudi če tako čutim, mi gre težko z jezika.
lp
|
|
|
|
|
|
|
|
-Naya-
Doktor
Starost: 49
Pridružen/-a: 8:59, 05-Dec-2003
objave: 2367
Teme: 369
Kraj: dolenjska
18823.6 kinta/e
116.2 šold/e
286.6 flika/e
|
|
Besedi "ljubim te" so mi tako filmski, osladni... ne vem... nisem jih vajena - mogoče zato.
"Rad/a te imam" ni samo za prijatelje. če bi mi partner to rekel ne bi tega smatrala kot nekaj samoumevnega ampak bi mi pomenilo blazno veliko. "Rad te imam" (iz ust partnerja) je za mene isto kot če bi mi rekel da me ljubi.
Joj, tale: "ljubim te" mi je prav grozen
Sicer pa ne vem zakaj sploh delati razlike med tema dvema stavkoma Ljudje se izražamo na različne načine, bistvo je da znaš povedat, da ti je nekdo blizu, da ti nekdo nekaj pomeni, bistvo je v tem da oseba izve koliko ti pomeni... ni toliko važno kaj točno rečeš
|
|
|
|
Èlovek je svoboden, ko se nièesar ne boji in si nièesar ne želi!
|
|
|
|
srèica
Amater/ka
Starost: 40
Pridružen/-a: 20:01, 17-Dec-2003
objave: 164
Teme: 2
1223.6 kinta/e
2.0 šold/e
1.0 flika/e
|
|
se strinjam s tabo Naya. meni tudi če mi fant reče rad te imam isto pomeni kot če mi reče ljubim te.
|
|
|
|
|
|
|
|
prue
Gost
0.0 kinta/e
|
|
Spet me ni noben prav razumel.
srčica Napisal/a: | se strinjam s tabo Naya. meni tudi če mi fant reče rad te imam isto pomeni kot če mi reče ljubim te. | V tem primeru seveda, da pomeni približno enako. Moja razlaga je šla bolj v tem smislu, da če bi jaz npr. nekemu frendu, ki mi veliko pomeni, rekla/napisla, da ga imam rada, bi to pomenilo, da na prijateljski način in nič več. Bi se pa našli nekateri, ki bi si to narobe razlagali.
Zame je razlika med tema besedama in poznam kar precej ljudi, ki so enakega mnenja. Sicer sem pa že prej napisala, da je razlaga teh besed odvisna od posameznika do posameznika.
Sama sem pa sicer mnenja, da so vse te besede v bistvu skoraj nepotrebne, ker se na druge način dosti bolj pokaže, koliko ti je oz. ti ni do nekoga.
|
|
|
|
|
|
|
|
Mijau
Profesionalka
Starost: 47
Pridružen/-a: 12:50, 08-Jan-2004
objave: 1123
Teme: 21
14379.0 kinta/e
2.0 šold/e
241.9 flika/e
|
|
meni je celo rad te imam ljubši od ljubim te- mam občutek, da je ljubim te preizlizana (medijsko) beseda
|
|
|
|
|
|
|
|
EnigmA
Moderatorka
Starost: 42
Pridružen/-a: 13:50, 20-Nov-2003
objave: 1928
Teme: 199
Kraj: Povsod in nikjer
19560.3 kinta/e
133.4 šold/e
774.8 flika/e
|
|
Mijau Napisal/a: | meni je celo rad te imam ljubši od ljubim te- mam občutek, da je ljubim te preizlizana (medijsko) beseda |
Kaj še naj rečem na to? Amen!
|
|
|
|
Je suis la, et ailleurs!
|
|
|
|
-Naya-
Doktor
18823.6 kinta/e
116.2 šold/e
286.6 flika/e
|
|
prue Napisal/a: | Sama sem pa sicer mnenja, da so vse te besede v bistvu skoraj nepotrebne, ker se na druge način dosti bolj pokaže, koliko ti je oz. ti ni do nekoga |
No s tem se ne bi strinjala. Mislim da je potrebno ljudem ki jih imamo radi to tudi povedati.
|
|
|
|
|
|
|
|
prue
Gost
0.0 kinta/e
|
|
-Naya- Napisal/a: | No s tem se ne bi strinjala. Mislim da je potrebno ljudem ki jih imamo radi to tudi povedati. |
Se strinjam s tem, da če imaš nekoga rad, mu to pokaži/povej. Še zmer pa pravm, da dejanja dost več pokažejo kot same besede. Vsaj pri meni je tako.
|
|
|
|
|
|
|
|
Piky
Redni uporabnik
449.2 kinta/e
2.0 šold/e
1.0 flika/e
|
|
Citat: |
Se strinjam s tem, da če imaš nekoga rad, mu to pokaži/povej. Še zmer pa pravm, da dejanja dost več pokažejo kot same besede.
|
kaj pa če nekdo ne mara ne dejanj in ne besed???
|
|
|
|
|
|
|
|
Bassman
Administrator
Starost: 117
Pridružen/-a: 9:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e
|
|
prue Napisal/a: | -Naya- Napisal/a: | No s tem se ne bi strinjala. Mislim da je potrebno ljudem ki jih imamo radi to tudi povedati. |
Se strinjam s tem, da če imaš nekoga rad, mu to pokaži/povej. Še zmer pa pravm, da dejanja dost več pokažejo kot same besede. Vsaj pri meni je tako. |
Že ampak iz prakse, ti povem, da lahko počneš karkoli hočeš, ampak ŽENSKE hočete slišati besede, to je dejstvo.
|
|
|
|
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com
|
|
|
|
prue
Gost
0.0 kinta/e
|
|
Piky Napisal/a: | kaj pa če nekdo ne mara ne dejanj in ne besed??? |
Jah, greš pa naprej...
Admin Napisal/a: | Že ampak iz prakse, ti povem, da lahko počneš karkoli hočeš, ampak ŽENSKE hočete slišati besede, to je dejstvo. |
Pol sem pa izjema. Ker pri meni so dejanja tista, ki me prepričajo. Besede nimajo dost učinka.
|
|
|
|
|
|
|
|
Piky
Redni uporabnik
449.2 kinta/e
2.0 šold/e
1.0 flika/e
|
|
Citat: |
Jah, greš pa naprej...
|
lahko je to rečt...
|
|
|
|
|
|
|
|
-Naya-
Doktor
18823.6 kinta/e
116.2 šold/e
286.6 flika/e
|
|
No jaz hočem oboje
Ne pravim da dejanja niso pomembna, oboje mi je pomembno.
In ne pravim da je treba na veliko pretiravat v besedah, to mi še zdaleč ni všeč... ker potem izgubijo tisto lepo in dobro kar je v njih in postanejo samoumevne. Ampak da mi pa na vsake toliko čisto nepričakovano to reče - to je pa full lepo.
Dejanja pa itak so prisotna vsak dan. In prav je tako
Tako sem mislila
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Pojdi na stran 1, 2, 3 Naslednja
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem NE moreš Odgovoriti na to Temo NE moreš Urejati svojih Objav NE moreš Izbrisati svojih Objav NE moreš Glasovati na Objavah Lahko prilepiš datoteke na tem forumu Lahko Prenašaš datoteke na tem forumu
|
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
103101 Attacks blocked
|
|
[ Time: 0.6106s ][ Queries: 36 (0.2682s) ][ Debug on ] |
|