povej

Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 Bassman
Administrator
Administrator

Starost: 117
Pridružen/-a: 9:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Pet 10 Jun, 2005 08:58     Naslov sporočila:  S pesmijo v homoseksualnost Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

S pesmijo v homoseksualnost

Ameriški psihologi govorijo le o eni temi, in sicer o pesmih, ki heteroseksualce spremenijo v homoseksualce.

Psihologi so odkrili nov fenomen. Kot sedaj trdijo mnogi znanstveniki, obstajajo pesmi, ki povsem normalne heteroseksualce spremenijo v geje. Večkrat, ko boste slišali določeno pesem, bolj boste postali 'gej', pravijo.

Tukaj je seznam najbolj 'nevarnih' pesmi:

YMCA, In the Navy in Macho Man - The Village People
I'm Coming Out - Diana Ross
Constant Craving - k.d. lang
Outside - George Michael
Over the Rainbow - Judy Garland
I'm Too Sexy - Right Said Fred
I Will Survive - Gloria Gaynor
Saturday Night Fever - in karkoli od Bee Gees
Dancing Queen - Abba
It's Raining Men - The Weather Girls
Supermodel - RuPaul
Believe - Cher
Love to Love You - Donna Summer
Vogue - Madonna
Relax - Frankie Goes to Hollywood
I Will Always Love You - Whitney Huston
That's the Way I Like It - KC and the Sunshine Band
Wake Me Up Before You Go Go - Wham
I'm So Excited - Pointer Sisters

Psiholog Dr. Todd Snider, avtor knjige Naj vam glasba ne spremeni spolne usmerjenosti, svetuje, da takoj, ko boste slišali katero od teh pesmi, ugasnete radio, zapustite sobo in začnete poslušati skladbe Van Halena, Franka Sinatre, Teda Nugenta ali Ozzyja Osbournea.

vir: 24ur.com

Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 lucka
Doktor
Doktor

Starost: 48
Pridružen/-a: 17:54, 16-Dec-2004
objave: 3168
Teme: 246
Kraj: Celje-Ljubljana
90674.9 kinta/e
225.0 šold/e
3520.5 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Pet 10 Jun, 2005 09:12     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Hmmmm kaj sem pa pol jst? Gey nisem...aha mogoče bo pa to razlaga da so mi bejbike tudi všeč , ker sem v mladih letih preveč te muzke poslušala.
In čist prav vse pesmi so mi bile blazno všeč in so mi še sedaj...si jih boj takoj potegnala z neta, pa si cd naredla iz njih....pol pa v avtu pela na ves glas...če ne bo drugega učinka bo vsaj cimra malček ob živce širok smeh

Naša pot ne vodi po mehki travi.
To je gorska steza s številnimi skalami.
Vendar pa vodi navzgor...
PROTI SONCU... sreèka

Vèasih razdalja, ki jo prehodite,
ni tako pomembna kot smer,
v katero se napotite.

Oven Spol:ženska Zmaj SkritOsebna Galerija od luckaPošlji zasebno sporočiloPošlji E-sporočiloBlog
 sapramish
No.1 Uporabnica
No.1 Uporabnica

Starost: 43
Pridružen/-a: 21:01, 08-Jun-2004
objave: 2078
Teme: 90
45929.1 kinta/e
137.1 šold/e
791.2 flika/e

sweden.gif
objavaObjavljeno: Pet 10 Jun, 2005 10:00     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

a to vela sam za tipe, al tud za zenske? k name to nima nbenga "gay" ucinka...

God invented man because Eve's vibrator ran out of batteries. širok smeh

Oven Spol:ženska Petelin NI na linijiOsebna Galerija od sapramishPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslov
 Shajtana
Odvisnica
Odvisnica

Starost: 42
Pridružen/-a: 14:17, 08-Dec-2003
objave: 4204
Teme: 66
Kraj: Lj
68412.4 kinta/e
258.2 šold/e
1466.6 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Pet 10 Jun, 2005 10:07     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Ja men je par komadov s te liste prov vsec...am I gay? pomežik

People plan...God laughs...

Oven Spol:ženska Pes NI na linijiOsebna Galerija od ShajtanaPošlji zasebno sporočiloBlogObišči avtorjevo spletno stran
 sapramish
No.1 Uporabnica
No.1 Uporabnica

45929.1 kinta/e
137.1 šold/e
791.2 flika/e

sweden.gif
objavaObjavljeno: Pet 10 Jun, 2005 10:09     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

last time I checked I wasn't širok smeh

Oven Spol:ženska Petelin NI na linijiOsebna Galerija od sapramishPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslov
 Fenia
Gost

1.0 flika/e

objavaObjavljeno: Pet 10 Jun, 2005 10:50     Naslov sporočila: Snif ! (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Eh, za ženske to nikakor ne more veljat. Na tem seznamu je kar precej meni zelo priljubljenih pesmi, pa niti približno nimajo takšnega efekta name.
Wake me up before you go go recimo poslušam od 9. leta starosti, ker me spominja na eno koreografijo, ki smo jo v 4. razredu OŠ pripravili v poletni šoli v naravi, pa kolikor se spomnim sem si takrt glih malo bolj temeljito začela ogledovati vrstnike nasprotnega spola. nasmeh
No, mogoče imajo pa tak efekt, da se na splošno, ne glede na spol, začneš po njihovem poslušanju zanimat za moške, torej so ogroženi samo moški. fredi:

senior
Profesionalec
Profesionalec

Starost: 80
Pridružen/-a: 21:17, 23-Feb-2005
objave: 1130
Teme: 99
Kraj: obala
32261.9 kinta/e
55.4 šold/e
712.9 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Pet 10 Jun, 2005 12:44     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Me prav zanima, kaj se bodo tile Amerikanci še izmislili...!!?? To je ja odlična glasba, ki ne more ločiti in določiti, za kakšen spol so napisane. Meni se zdi, da se mal hecajo, se vam ne zdi..???!!

Tehtnica Spol:Moški Opica NI na linijiOsebna Galerija od seniorPošlji zasebno sporočiloBlog
 Fenia
Gost

1.0 flika/e

objavaObjavljeno: Pet 10 Jun, 2005 13:49     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Ma sej če pogledaš posamezne komade, recimo od Georgea Michaela ali pa Village People, je neka logika v tem, saj so to resnično tipični gayevski komadi, ki jih vrtijo v vseh gay clubih. Prav tako ostale pesmi s te liste.
Ampak če so homoseksualci neke pesmi sprejeli 'za svoje' to še ne pomeni, da imajo avtomatično vpliv na psiho nekega zdravega, normalnega človeka, da bi še ta spremenil spolno usmerjenost. Da bi ta teorija držala, bi morala držat tudi brez da posameznik ve, da so to tipične gayevske pesmi. Tega pa ne bodo nikoli dokazali, ker še kakšne druge bolj smiselne zadeve o vplivu glasbe na psiho niso uspeli dokazati!
To je nekako tako kot pri IQ-ju; dilema ali testi resnično merijo posameznikovo inteligenco ali njegovo znanje, vedenje...
Nekateri glasbeni teoretiki še danes namreč zagovarjajo stališče, da so razne disco štance oz. disco glasba nasploh gayevska glasba. Razlog tiči v tem, da se je ta glasba razvila v osemdesetih, predvajana in igrana pa je bila večinoma v klubih, kjer so se zbirali pretežno homoseksualci. Disco glasba z vsem tistim imidžem, ki danes malce spominja na raverje (čevlji z debelimi podplati, kičaste obleke...) je bila v začetku resnično gayevsak glasba, ki so jo tudi izvajali predvsem hoomseksualci, ženske in črnci. Šele pozneje, s širšim razvojem te glasbe (ena takih je bila recimo nehomoseksualna skupina Fleetwood Mac) s v disco začeli v večji meri zahajati tudi drugi ljudje. To je v bistvu vse skupaj povezano tudi z gayevskimi gibanji, ki so v tistih letih postala bolj aktivna in so predvsem finančno ustvarila neke lobije recimo v svetu umetnosti oz. na glasbenem področju, tako da so financirali in promovirali samo 'svoje' avtorje ozrioma tiste, ki so se javno zavzemali za pravice homoseksualcev. Ampak ta 'sound' je postal tako popularen, da so potem založbe zadevo pograbile in naredile iz tega 'množično gibanje'. Veliko je k temu pripomogel tudi film Saturday night fever leta 1977 itd. itd. Zanimivo pa je recimo to, da so bili prav Village People eden od bandov, ki so ga homoseksualci prvega sprejeli za 'svojega', saj so se gayevske tematike lotevali tudi v nekaterih besedilih, se pa kljub temu pozneje niso hoteli javno deklarirati za istospolno usmerjene, kar so jim predvsem gayi, ki so jih vseskozi podpirali, nekoliko zamerili.

Po mojem vsa teorija z zgornjimi navedenimi komadi temelji bolj na tem dejstvu kot pa na kaki psihološki teoriji. Zato lahko po mojem človek to mirno dojema kot en 'joke' oz. teorijo nekoga, ki je v tistih letih kadil jointe na Woodstoku podobnih festivalih in poslušal psihadelični rock in ni zahajal v disco klube med gaye, ki so snifali kokain. nasmeh
Vsi, ki smo se takrat šele rodili, pa lahko sedaj neobremenjeno poslušamo karkoli od tega. To je moje skromno mnenje. Pa da ne bo zdaj kak gay užaljen ali kaj podobnega. nasmeh

senior
Profesionalec
Profesionalec

Starost: 80
Pridružen/-a: 21:17, 23-Feb-2005
objave: 1130
Teme: 99
Kraj: obala
32261.9 kinta/e
55.4 šold/e
712.9 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Pet 10 Jun, 2005 14:47     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Se strinjam s tvojim pogledom na to. Glasba ja glasba in ne moremo je deliti na gayevsko in negayevsako. Tudi čajkovski je bil gay, pa njegove umetnije ne uvrščajo med gayevske in za gaye.
Tudi disko glasba je nastala iz točno določenih razlogov. Spet Amerikanci, kdo drug, so prišli na idejo, da lahko "vžge" glasba, ki je narejena v ritmu srca. In to so prvi komadi tudi bili. Ritem je prilagojen ritmu srca in ni ga, ki ga ne vrže na plesišče. Tudi Bee Gees so "štancali" isto glasbo, se je prijela, čeprav kakšne globje vrednosti ni imela. Je pa prijetna za ušesa.
Zakaj je tako uspešna Avsenikova Na Golici, spet ritem srca, dvigne na plesišče še tako zaspane...!! In ljudje kar začnejo v ritmu ploskat.
Vse ostalo je potem nastal biznis, ko so videli, da je to lahko tudi dobra tržna poteza.

No, za mene obstaja samo dobra in malo manj dobra glasba, ne gleda na to, kdo jo še posluša!!

Tehtnica Spol:Moški Opica NI na linijiOsebna Galerija od seniorPošlji zasebno sporočiloBlog
 sapramish
No.1 Uporabnica
No.1 Uporabnica

45929.1 kinta/e
137.1 šold/e
791.2 flika/e

sweden.gif
objavaObjavljeno: Pet 10 Jun, 2005 14:50     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

I will always love you je pa itak klasika... pa whiney ni njena avtorca... tko da za tole ne bi smel veljat d je gejevska...

Fenia
Gost

1.0 flika/e

objavaObjavljeno: Pet 10 Jun, 2005 15:58     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Ja to z Whitney Houston pa meni tudi ni čist jasno. Mogoče ima kaj veze z Dolly Parton, ona je avtorica tega komada v bolj country izvedbi in je bil velik hit leta 1974. Mogoče je pa fora sam v tematiki ljubezni, kaj pa jaz vem kako ti pedri razmišljajo nasmeh

Drugače pa, če se je kdo zgrozil, da njegova 'najljubša' pesem sodi med gayevsko glasbo, si lahko na spodnjem linku pogleda, katere so domnevno najbolj gayevske pesmi. Kakšen vpliv imajo na psiho, pa ne bi vedla. nasmeh No, zanimiv je tudi podatek, da je veliko teh gayevskih izvajalcev že v devetdesetih umrlo za aidsem...

http://www.queermusicheritage.com/jan2005s.html

Zlobko
Redni uporabnik
Redni uporabnik

Starost: 52
Pridružen/-a: 9:07, 07-Feb-2005
objave: 777
Teme: 25
24294.2 kinta/e
113.1 šold/e
324.3 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Ned 12 Jun, 2005 17:05     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Spet tile čezlužniki!
No bolj neumnega naroda od njih.
Tele pesmi naj bi spreminjale heterosexualne moške v pi¤¤¤¤¤ ups, pardon, v geje.
In ta znanstvek ki je to napisal, še priporoča da naj raje poslušajo med drugim Ozzy-a??
Mar niso ravno ti isti čezlužniki Ozzy-a posadili na zatožno klop in ga obtožili da v svojih pesmih nagovarja poslušalce k samomoru in čaščenju hudiča?

Pa sej sploh ne vejo kaj bi radi. Skačejo iz ene skrajnosti v drugo.

Na nekatere pesmi iz zgoraj omenjenega seznama se da prav luštno žurat.

Torej potemtakem, bi morali prepovedati še pesem evrovizije, če računamo da to prireditev v večini spremljajo geji.

Image

Lev Spol:Moški Podgana NI na linijiOsebna Galerija od ZlobkoPošlji zasebno sporočiloBlog
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu

časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

102934 Attacks blocked