povej

Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se
 

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 Admin.
Administrator
Administrator


Starost: 94
Pridružen/-a: 22:33, 29-Okt-2004
objave: 3924
Teme: 1316

3126.1 kinta/e
100.0 šold/e
-5400.0 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sre 06 Sep, 2006 05:45     Naslov sporočila:  Pretresljiva smrt »Lovca na krokodile« Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Danes, nekaj minut pred poldnevom, je v eni izmed avstralskih bolnišnic zaradi napada morskega biča (vrsta morskih skatov) umrl Steve Irwin.

Izjemno popularen avstralski naravoslovec in okoljevarstvenik po vsem svetu znan pod imenom »Lovec na krokodile«. Star je bil 44 let.

Steva je med snemanjem podvodnega dokumentarca na Velikem avstralskem grebenu, v bližini Port Douglasa, napadel morski skat in ga z bičem pičil direktno v srce.
člani posadke na krovu ene izmed Stevovih raziskovalnih ladij Croc One so skušali pomagati do prihoda pomoči, ko so ga z helikopterjem odpeljali v najbližjo bolnišnico, vendar mu ni bilo pomoči in zdravniško osebje je le nekaj minut po prihodu v bolnišnico Irwina razglasilo za mrtvega.

Irwina je bil vsem svetu poznan po svojih domiselnih, nikoli dolgočasnih oddajah o divjini, ki so jo v Avstraliji pričeli predvajati leta 1992, nato pa je oddaja na Discovery channel obkrožila ves svet.

V času svojega življenja si je Steve nabral ogromno množico oboževalcev in seveda tudi nekaj kritikov, ki so ga pred slabima dvema letoma močno kritizirali zaradi nevarne predstave s krokodili, ki jo je izvedel z še ne mesec dni starim sinom v rokah. Leto dni kasneje so ga obtoževali, da se je med snemanjem enega izmed dokumentarcev na Antarktiki preveč približal pingvinom, kitom in tjulenjem ter zmotil njihov naravni ritem.

Vse življenje je posvetil naravi, prebujanju zavesti v ljudeh in avstralski živalski vrt preobrazil v pravšnjo turistično atrakcijo.

»Svet je izgubil resnično veliko ikono, strastnega okoljevartvenika in enega najbolj ponosnih očetov na planetu. Umrl je, ko je delal kar je najbolj ljubil in ta svet je zapustil srečen. Krokodili so glavni!« je povedal eden izmed pretresenih prijateljev.
Zapustil je ženo Terri, osemletno hčerko Bindi Sue in dve leti in pol starega sina Boba.

Morski biči imajo popolnoma ploščata telesa in dolgi nazobčan rep, ki vsebuje strup. Skati ga uporabljajo za obrambo z njim pa lahko povzročijo resne vreznine in celo prebode. Vrsta običajno sicer ni napadalna, do nesreče največkrat pride, ko plavalec ali potapljač pomotoma stopi nanj.


Preberi vse...

Izvor: Svarog: Novice iz sveta znanosti in tehnologije
Izobra?evalni portal Svarog




 Ribi Spol:Moški Konj NI na linijiOsebna Galerija od Admin.Pošlji zasebno sporočilo
 sapramish
No.1 Uporabnica
No.1 Uporabnica


Starost: 43
Pridružen/-a: 22:01, 08-Jun-2004
objave: 2078
Teme: 90
Kraj: Ljubljana
45929.1 kinta/e
137.1 šold/e
791.2 flika/e

sweden.gif
objavaObjavljeno: Sre 06 Sep, 2006 10:38     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

model je umrl vcerej oz dva dni nazaj... dej mal preglej novice bass




God invented man because Eve's vibrator ran out of batteries. širok smeh


 Oven Spol:ženska Petelin NI na linijiOsebna Galerija od sapramishPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslov
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu


časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

100962 Attacks blocked

Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Modov in Zaslug :: HELP-OXPUS :: Namestitev phpbb HDdesign

[ Time: 6.9382s ][ Queries: 35 (4.3338s) ][ Debug on ]
Get Firefox!
Upgrade to Firefox 1.5!
Registracija | Pravilnik | Informacije | Seznam strani | Flash Igre | E-kartice | Blog | Album smeškov | Uprava | Čvek IRC

OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.