Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 rose22
Moderatorka
Moderatorka

Starost: 43
Pridružen/-a: 9:01, 22-Mar-2007
objave: 251
Teme: 23
Kraj: Štajerska
8257.2 kinta/e
147.3 šold/e
395.3 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sre 04 Jul, 2007 19:19     Naslov sporočila: Oooh ! Na dopust k našim sosedom Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Tole sem ravnokar dobila po mailu.

Image

Hrvaški policisti naj bi voznike goljufali s prikazovanjem izmerjene hitrosti, ki pa je v resnici le ročno nastavljena meja, ko radar začne opozarjati na prekoračitev omejitve

Eden izmed voznikov nas je opozoril na neprijetno izkušnjo s policisti na Hrvaškem, in sicer naj bi ti zlorabljali ročne radarje. Policisti naj bi zaustavljali voznike in jim na ročnih laserskih merilnikih pokazali hitrost, ki je krepko presegla lokalno omejitev. Pozorni občan trdi, da mu je hrvaški policist namesto izmerjene hitrosti v resnici na radarju kazal omejitev, ki jo lahko nastavi ročno. Laserski merilniki hitrosti imajo namreč možnost nastaviti hitrost, pri kateri pisk opozori, da vozilo vozi prehitro. Ta omejitev je zapisana na istem zaslonu kot izmerjena hitrost in če nismo pozorni, katera lučka pod njim gori, lahko nastavitev zamenjamo za resnično meritev.

"Potem ko sem v zadnjih dveh tednih že dvakrat doživel enako izkušnjo, sem se odločil o tem spregovoriti tudi za druge voznike. Pred kratkim sem imel pri Osijeku bližnje srečanje s policistom, ki je trdil, da me je ujel na radar pri 93 kilometrih na uro, medtem ko sem v resnici vozil okoli 65 kilometrov na uro, zato sem vedel, da laže. Z razdalje mi je pokazal radar in na njem je res pisalo 93. Ko sem mu dejal, da nisem vozil tako hitro, je začel spraševati, ali trdim, da laže, in podobno. Po krajšem pogovoru sem ga prosil, ali lahko še enkrat vidim hitrost, vendar je radar medtem že ugasnil. Ko sem ga vprašal, kaj pa zdaj, je dejal, naj počakam trenutek, da ga prižge in mi pokaže zadnjo izmerjeno hitrost. Še enkrat mi je pokazal, da res piše 93, vendar sem opazil, da na radarju gori lučka ob napisu limit, kar mi je bilo sumljivo. Policista sem vprašal, ali se da kaj dogovoriti okoli kazni, pa je dejal, da ker sem pošten, mi jo bo znižal na 300 kun," je o dogodkih razložil Ivan Milišič. "Ker pri sebi nisem imel toliko denarja, sem se odpravil do prvega bankomata, medtem pa sem se po telefonu pozanimal, kaj pomeni lučka pri oznaki limit. Ugotovil sem, da je to omejitev, ob kateri njemu zapiska radar, zato sem se vrnil in policistu dejal, naj mi da radar v roke, pa lahko tudi jaz poljubno nastavim zaslon. Takrat se je začel izmikati, češ da je le približno ocenil, kako hitro vozim, ker pa me ni mogel pravočasno ujeti, je nastavil to hitrost na pištoli," pripoveduje Milišič, ki ga je policist po tej razlagi izpustil.

"Le dva tedna zatem me je v Osijeku na enak način ujel policist na motorju in mi kazal radar z napisom 71 kilometrov na uro, čeprav vem, da nisem vozil več kot 55. Pogledam na napravo in vidim, da je bila nastavljena po enaki metodi. Ko sem mu dejal, da vem, kako je to naredil, je spremenil temo pogovora in mi dejal, da lahko grem," opiše svoje drugo srečanje s hrvaškimi radarji Milišič. Glede Milišičeve zgodbe smo po elektronski pošti poslali nekaj vprašanj na hrvaško ministrstvo za notranje zadeve, kjer pa so nas odpravili s splošnim odgovorom. V njem navajajo zakone o uporabi radarjev na Hrvaškem, spletne strani izdelovalcev radarskih merilnikov in možnost pritožbe nad delom njihovih policistov, nič pa o sami obtožbi na račun njihovih prometnikov.

Najdražja darila, najgloblji pokloni, najlepše pohvale ne odtehtajo ene same iskrene besede èloveka, ki mu zaupamo - prijatelja!

Oven Spol:ženska Petelin NI na linijiOsebna Galerija od rose22Pošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslov
 Terminatorka
Profesionalka
Profesionalka

Starost: 118
Pridružen/-a: 1:05, 14-Feb-2007
objave: 1287
Teme: 40

70101.8 kinta/e
1177.6 šold/e
1576.3 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Ned 15 Jul, 2007 09:23     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Hmm ok, sleparijo. Sam kaj ima radar v Osjeku veze s temo "na dopust k našim sosedom"?
Meni se v 14 dneh na Hrvaškem ni nič takega pripetilo, pa so bili radarji vse okrog mene. Vem pa za eno podobno izkušnjo iz Avstrije, s Koroške, ko so policisti načrtno vozniku, ki se je vračal v Slovenijo z obiska pri enem od tamkajšnjih "slovenskih borcev za dvojezične table" nabili takšno kazen, da je skoraj pristal v zaporu. Na srečo se je mimo pripeljal en slovenski podjetnik z malce debelejšo denarnico in mu posodil denar, rekoč "Nima se smisla pogajat, to je stalna praksa".
Pač policisti niso ravno neka zelo visoko inteligentna bitja, pa katerokoli državo že imamo v mislih, so pa kot osebe, ki naj bi bile na strani zakona v takšni poziciji, da lahko folk jebejo v glavo. Brez skrbi, tudi slovenski niso dosti pošteni. Za nekaj evrov, ti določeni iz računalnika lahko pobrišejo kazni za prehitro vožnjo, za nekaj evrov v žep na licu mesta, lahko hitro pozabijo na odmerjeno hitrost, to da "prodajajo" podatke o nesrečah raznim profitabilnim firmam, ki se ukvarjajo z odškodninami, je pa že stara pesem. vprašajte kaj o tem MNZ, pa boste dobili podoben odgovor kot s hrvaškega ministrstva.
Pač, modra uniforma te še ne naredi poštenega. To si ali nisi, pa ne glede na to, kaj maš oblečeno, magari če nosiš duhovniški talar okoli vratu. Pa tudi pripadniki določenega naroda ne morejo bit po defoltu bolj ali man pošteni. Tako da nehajte mi s tako hrvaško antipropagando, ker je po tolikih letih že rahlo smešna. Pa itak se ne obnese.

I'll be back!

Kozorog Spol:ženska Kača SkritOsebna Galerija od TerminatorkaPošlji zasebno sporočiloBlog
 rose22
Moderatorka
Moderatorka

Starost: 43
Pridružen/-a: 9:01, 22-Mar-2007
objave: 251
Teme: 23
Kraj: Štajerska
8257.2 kinta/e
147.3 šold/e
395.3 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Ned 15 Jul, 2007 13:33     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Terminatorka @ Ned 15 Jul, 2007 10:23 Napisal/a:
Tako da nehajte mi s tako hrvaško antipropagando, ker je po tolikih letih že rahlo smešna. Pa itak se ne obnese.

V naslovu nikjer ne piše da gre to za hrvate,je pač primer naveden ravno iz hrvaške.In to še ne pomeni,da delam kakeršno koli antipropagando proti njim,ker v tem primeru ne bi sama preživel pri njih en mesec dopusta še manj pa pustila hčerko še 3 tedne dol na počitnicah.Vem,da se takšna ali drugačna svinjarija dogaja prav vsepovsod,tudi pri nas,zato še enkrat poudarjam.Primer je bil navedn slučajno ravno iz Hrvaške.

Najdražja darila, najgloblji pokloni, najlepše pohvale ne odtehtajo ene same iskrene besede èloveka, ki mu zaupamo - prijatelja!

Oven Spol:ženska Petelin NI na linijiOsebna Galerija od rose22Pošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslov
 chukerchek
Redna Uporabnica
Redna Uporabnica

Starost: 40
Pridružen/-a: 10:36, 14-Jun-2006
objave: 706
Teme: 17
Kraj: beyond borders
17378.7 kinta/e
36.2 šold/e
446.5 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Ned 15 Jul, 2007 16:41     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Naj sama povem da sm nad Hrvaško čist razočarana. Za take cene, ki so naravnost oderuške ne dobiš niti poštene porcije, vsaj kar se tiče prehrane in pijače. Mislim da smetano merijo po kepicah, ki stane toliko kot kepica sladoleda- absurd. Potem najhujša mi je bla ta- jet ski 15 minut 7 čukov!!!! pa boljš da si kupiš novga je cenejši, če gledamo da bi si ga izposodil za cel dan.

Mislim noro res. Ko so mi prinesli sladoled (res miniaturne kepice) s tistim plunkom smetane me je mel da bi natakarci vse skupi vrgla v obraz. No ampak sej ona ni nič kriva.

Naročiva pizzo in pijačo. Samo pijača je stala več kot cela xl pizza. Pa nisva nč tazga pila, jst coca colo, fant vodo zmešano z ðusom. Skratka jst nism škrt, sam da me pa prov odirajo na vsakem vogalu, to se mi zdi pa neumn in se počutim oropano, ko bi ble vsaj normalne porcije, bi preživela cene. Ampak da še nč ne dobiš... to je pa too much! na konc te pa še kelnarji butast gledajo če boš dal kej napitnine... nesramnost na višku!

Devica Spol:ženska Podgana SkritOsebna Galerija od chukerchekPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslov
 Terminatorka
Profesionalka
Profesionalka

Starost: 118
Pridružen/-a: 1:05, 14-Feb-2007
objave: 1287
Teme: 40

70101.8 kinta/e
1177.6 šold/e
1576.3 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Ned 15 Jul, 2007 21:07     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Ma sej ni panike. Piše pač "Na dopust k našim sosedom", tema pa ni ravno dopustniška, no. nasmeh Vsekakor je pa to glede radarjev koristna in dobrodošla informacija.
Drugače pa, ne vem kje vi dopustujete, ampak tam kjer sem bila jaz, so bile velike pice 35 kun, kakšen sok ali kaj podobnega okrog 12 kun, pivo 15. Pica je bila tako velika, da je jaz recimo nisem mogla pojest cele, je moj moral mal priskočit na pomoč. V enem drugem kraju so bile pice celo 25 kun, kakšne so bile pa ne vem. Je pa res, da sem za isto ceno lani v istem kraju v eni drugi piceriji jedla pico, ki je bila komajda podobna pici. Calzone, ki mora biti prepognjena, pa je bila kr neki, mal šunke, sir... seveda neprepognjena. Mal je treba prečekirat naokrog, pa se ne usest za prvo prosto mizo. če je s pogledom na morje, je seveda tudi ta vštet v ceno. nasmeh Hujše je recimo, če dopustuješ v kakšnem kraju, kjer imaš recimo sam en kafič pa eno picerijo, potem jasno nabijejo cene. Sicer pa imava midva z mojim svoj poseben prehranjevalni režim, tako da na dopusti večinoma jaz kuham. Izjemoma jeva zunaj kakšne morske jedi, pico pa ponavadi zadnji dan, ko greva na pot. Ribe se pa v restavracijah itak preplača. Pač tak je turizem. Drugače pa jaz z natakarji nisem imela kakšnih slabih izkušenj. Sva že morala bit z mojim silno simpatična, da nam je en celo skoz govoril "lipi moji". Pa domačini so naju opozarjali na cesti, da so policisti z radarjem ipd. Znajo pa bit eni gosti zelo tečni in se na dopustu obnašajo kot da so s tem, da pačajo hotel ali apartma, prijeli boga za jajca. Zagrebčani so pa sploh poglavje zase, lčeprav Hrvati. Rezervirajo apartma, potem pa se ne potrudijo niti toliko, da bi sporočili, da jih ne bo. Tako da, kaj pa jaz vem, kaj folk vedno muči na Hrvaškem. Mogoče pa ne znajo izbrati sebi primerno dopustniško destinacijo. Na poti za domov sem se recimo ustavila v Baški vodi pa gledam tiste plaže tam, človek pri človeku, kot trupla. Gneča vsepovsod. Ma nišanse, da me spravi kdo na dopust tja. čeprav sme vseeno stisnila zobe in se mal namakala tudi tam. Folk gradi apartmaje kot po tekočem traku, ampak plaže in gostinska ponudba pa imajo omejene zmožnosti. Tako da, če hočete imet glavobole na dopustu in slabo voljo, le pojdite tja, kjer so najhujše masovke. Sam potem ne tarnat. Meni tudi ni fajn čakat trajekt sto let, pa to pač vzamem v zakup. Vsi smo samo ljudje.

I'll be back!

Kozorog Spol:ženska Kača SkritOsebna Galerija od TerminatorkaPošlji zasebno sporočiloBlog
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu

časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

101352 Attacks blocked