Avtor |
Objave |
EnigmA
Moderatorka
Starost: 42
Pridružen/-a: 13:50, 20-Nov-2003
objave: 1928
Teme: 199
Kraj: Povsod in nikjer
19560.3 kinta/e
133.4 šold/e
774.8 flika/e
|
|
Večji del Iračanov meni, da je življenje veliko boljše, odkar je bil strmoglavljen iraški diktator Saddam Hussein.
Izmed 2.500 Iračanov, ki je zajemala študija, jih kar 49 odstotkov meni, da je bil vdor ameriških in britanskih čet na njihovo ozemlje pravilna odločitev, v primerjavi z 39 odstotki izprašanih, ki menijo, da je bila vojaška operacija v Iraku napaka.
Okoli 57 odstotkov ljudi je povedalo, da je življenje po padcu Saddama boljše, v primerjavi z 19 odstotki ljudi, ki jih meni, da je bilo življenje pod njegovo diktaturo boljše. 23 odstotkov pa jih meni, da je življenje pred in po padcu Saddama približno enako.
Izkazalo se je, da so prebivalci Iraka precej optimistični glede svoje prihodnosti, saj naj bi jih kar 71 odstotkov v prihodnjih nekaj letih pričakovalo izboljšanje trenutne situacije. 6 odstotkov jih je še vedno mnenja, da se bodo stvari le še poslabšale, medtem ko jih 9 odstotkov meni, da bodo stvari več ali manj ostale iste.
Okoli 85 odstotkom ljudi predstavlja prioriteto ponovna vzpostavitev javnega reda in miru, 30 odstotkov jih v prvi vrsti želi volitve nove državne vlade, okoli 28 odstotkov pa si želi predvsem obnovitve gospodarstva.
Le slaba četrtina ima zaupanje v ameriške okupacijske sile; veliko večji nivo zaupanja imajo v iraške verske voditelje (70 odstotkov), lokalno policijo (68 odstotkov) in iraško vojsko (56 odstotkov).
51 odstotkov jih nasprotuje stalni prisotnosti tujih sil v Iraku, medtem ko jih 39 odstotkov njihovo prisotnost podpira. Skoraj petina vprašanih je sprejela napad tujih sil na njihovo ozemlje.
Ob vprašanju kakšen politični sistem naj bi njihova država imela, jih je 86 odstotkov odgovorijo, da želijo demokracijo, vendar jih 81 odstotkov meni, da je bil močan samostojni vladar v Iraku nujno potreben.
Precej raznoliko je tudi mnenje o upravičenosti napada Iraka. 41 odstotkov vprašanih meni, da je vdor v veliki meri ponižal Iračane, medtem ko jih 42 odstotkov meni, da je osvobodil Iraško ljudstvo.
Pri Organizaciji Oxford Research International so v namen študije izprašali 2.500 Iračanov, in sicer v obdobju od 10. do 28. februarja.
Vir: svarog.org
|
|
|
|
Je suis la, et ailleurs!
|
|
|
|
cherry
Vztrajna
Starost: 46
Pridružen/-a: 17:07, 27-Feb-2004
objave: 286
Teme: 5
Kraj: Berlin
2843.8 kinta/e
4.0 šold/e
2.0 flika/e
|
|
ej hvala za info k me je kr mal zanimal osebno mnenje iracanov okoli saddama...
kul si.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem NE moreš Odgovoriti na to Temo NE moreš Urejati svojih Objav NE moreš Izbrisati svojih Objav NE moreš Glasovati na Objavah Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu
|
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
102934 Attacks blocked
|
|
[ Time: 0.5075s ][ Queries: 36 (0.1975s) ][ Debug on ] |
|