Avtor |
Objave |
sapramish
No.1 Uporabnica
Starost: 43
Pridružen/-a: 21:01, 08-Jun-2004
objave: 2078
Teme: 90
Kraj: Ljubljana
45929.1 kinta/e
137.1 šold/e
791.2 flika/e
|
|
Ker je blo zanc tok vprasanj o tem kaj sploh je felafel (tudi falafel), sm se odlocla d vam kr recept napisem
FELAFEL (hrustljav in okusen libanonski polpet iz cicerike)
cas priprave: 30minut
orodje: mixer in ponev ali pekac
kolicina: za 1-2 porciji
sestavine:
375g cicerike (prej mora biti kuhana-al pa kr iz konzerve)
1/2 velike cebule
4-6 strokov cesna
2 zlicki kumine
1/3 struce crnega kruha (ali 4 rezine belega)
1 zlica paprike (ta hude)
2 zlici nasekljanega svezega petrsilja
vec zlic moke
priprava:
vse razen petrsilja in moke zmiksajte v mikserju. v mesanico vmesajte petrsilj. oblikujte v kroglice in malo sploscite. polozite na namascen pekac in pecite na 230*C 10 minut na eni strani potem pa obrnite in se 10 minut na drugi strani. lahko pa jih ocvrete v ponvi - cvrete jih dokler niso rjavi.
am zraven lahko nardite hummus al pa Baba Ganouj (omaka iz pecenih jajcevcev) al jih pa natlacite v sendvic z neko pekoco omako
dober tek
ps-ce bi kdo recept za omako nej mi posle zs
|
|
|
|
God invented man because Eve's vibrator ran out of batteries.
|
|
|
|
lucka
Doktor
Starost: 48
Pridružen/-a: 17:54, 16-Dec-2004
objave: 3168
Teme: 246
Kraj: Celje-Ljubljana
90674.9 kinta/e
225.0 šold/e
3520.5 flika/e
|
|
A recepta za omako pa ne bi z vsemi delila? Škrtica
|
|
|
|
Naša pot ne vodi po mehki travi.
To je gorska steza s številnimi skalami.
Vendar pa vodi navzgor...
PROTI SONCU...
Vèasih razdalja, ki jo prehodite,
ni tako pomembna kot smer,
v katero se napotite.
|
|
|
|
sapramish
No.1 Uporabnica
Starost: 43
Pridružen/-a: 21:01, 08-Jun-2004
objave: 2078
Teme: 90
Kraj: Ljubljana
45929.1 kinta/e
137.1 šold/e
791.2 flika/e
|
|
am ti poslem recepte za omake pa jih prevedi
ps- na trubarjevi jih loh probate ne da bi morali sami v kuhni packat
|
|
|
|
God invented man because Eve's vibrator ran out of batteries.
|
|
|
|
Babblu
Starost: 30
Pridružen/-a: 7:37, 20-Apr-2015
objave: 1
Teme: 0
36.4 kinta/e
0.0 šold/e
0.0 flika/e
|
|
V pripravljanju sendvičev se skriva umetnost in le redkim je dano, da lahko v miru raziskujejo njene globine. Opravilo je preprosto, nudi pa obilico priložnosti za poglobljeno zadovoljstvo: vzemimo samo izbiro pravega kruha. Mojster sendvičev je prebil mesece in mesece v dnevnih posvetovanjih in eksperimentih s pekom Grarpom, preden sta nazadnje ustvarila hlebec z natanko pravšnjo gostoto, da je dajal dovolj čisto in tenko rezino, ki je bila tudi lahkotna in voljna in je ohranila izvrstni okus po jedrcih, ob katerem se najbolj poudari slastnost pečenke...
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem NE moreš Odgovoriti na to Temo NE moreš Urejati svojih Objav NE moreš Izbrisati svojih Objav NE moreš Glasovati na Objavah Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu
|
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
104759 Attacks blocked
|
|
[ Time: 0.3703s ][ Queries: 36 (0.0883s) ][ Debug on ] |
|