Avtor |
Objave |
Admin.
Administrator
Starost: 94
Pridružen/-a: 21:33, 29-Okt-2004
objave: 3924
Teme: 1316
3126.1 kinta/e
100.0 šold/e
-5400.0 flika/e
|
|
Znanstveniki zatrjujejo, da bi dodatek morske trave v hitro hrano izboljšal njeno kvaliteto, pri tem pa se okus hrane ne bi spremenil.
Raziskovalci z univerze Newcastle so pojasnili, da dodajanje alginata, izvlečka morske trave, povečuje vsebnost vlaken v pitah, hamburgerjih in kolačih.
Za hrano z visoko vsebnostjo vlaken, kot so črni kruh, sadje in zelenjava, je že dalj časa znano, da pomaga zmanjševati tveganje, da bi zboleli.
Po mnenju raziskovalcev bi dodatek iz morske trave lahko uporabljali tudi kot sredstvo proti debelosti, saj njene sestavine hitro nasitijo.
Preberi vse...
Izvor: Svarog: Novice iz sveta znanosti in tehnologije
Izobra?evalni portal Svarog
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem NE moreš Odgovoriti na to Temo NE moreš Urejati svojih Objav NE moreš Izbrisati svojih Objav NE moreš Glasovati na Objavah Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu
|
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
104801 Attacks blocked
|
|
[ Time: 0.2687s ][ Queries: 40 (0.1128s) ][ Debug on ] |
|