povej

Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se
 

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 Admin.
Administrator
Administrator


Starost: 94
Pridružen/-a: 22:33, 29-Okt-2004
objave: 3924
Teme: 1316

3126.1 kinta/e
100.0 šold/e
-5400.0 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Sre 31 Okt, 2007 06:45     Naslov sporočila:  Novo upanje za neplodne mo?ke Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

Image Novo upanje za neplodne mo?ke
Znanstveniki menijo, da so odkrili gen, ki igra ključno vlogo pri razvoju sperme.

Raziskovalna skupina z medicinskega inštituta Howard Hughes je ugotovila, da lahko okvare gena Jhdma2a v nekaterih primerih povzročijo neplodnost.

Testi, ki so jih izvedli na laboratorijskih miših, so pokazali, da miši ob pomanjkanju omenjenega gena postanejo neplodne, njihovo telo pa proizvaja manjše število abnormalnih spermijev.

Znanstveniki upajo, da bodo s pomočjo novih ugotovitev lahko razložili, zakaj nekateri moški ne morejo zaploditi otroka.

Znano je, da imajo nekateri moški, ki po naravni poti ne morejo spočeti otroka. bodisi abnormalno obliko ali pa zelo majhno število spermijev, zato znanstveniki že leta in leta iščejo genske okvare, ki so odgovorne za neplodnost.

Skupina z inštituta Howard Hughes je prepričana, da ima »njihov gen« odločilno vlogo pri nastajanju sperme, ki omogoča DNK, potreben za spočetje zarodka in zgostitev znotraj glavice spermija, od koder lahko prodre v jajčece.

Da bi dokazali svojo teorijo, so vzredili miši brez gena Jhdma2a, ki ne samo, da so imele nenavadno majhna moda, temveč tudi izredno majhno število spermijev v semenski tekočini. Spermiji, ki so se ob odsotnosti gena razvili, so bili abnormalnih oblik, poleg tega so bili repki negibljivi, zaradi česar so bili nesposobni zaploditi potomca. Nadaljnje mikroskopske analize pa so pokazale, da se DNK ne nakopiči pravilno v glave spermijev.

Ker ima gen Jhdma2a poseben vpliv na razvoj delujoče sperme, so znanstveniki prepričani, da bo njihovo odkritje pomembno vplivalo na razvoj novih oblik zdravljenja neplodnosti, ki ne bodo motile drugih telesnih funkcij, kot se dogaja pri obstoječih oblikah zdravljenja.

Category: zdravje:medicina
Publish Date: Mon, 29 Oct 2007 18:33:06 GMT
Direct Download: 3237.jpg (2839 bytes image/jpeg)

Read more...

Source: Svarog: Novice iz sveta znanosti in tehnologije
Description: Izobra?evalni portal Svarog




 Ribi Spol:Moški Konj NI na linijiOsebna Galerija od Admin.Pošlji zasebno sporočilo
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu


časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

98674 Attacks blocked

Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Modov in Zaslug :: HELP-OXPUS :: Namestitev phpbb HDdesign

[ Time: 0.3673s ][ Queries: 36 (0.1530s) ][ Debug on ]
Get Firefox!
Upgrade to Firefox 1.5!
Registracija | Pravilnik | Informacije | Seznam strani | Flash Igre | E-kartice | Blog | Album smeškov | Uprava | Čvek IRC

OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.