| 
 
|  
	 
		| 
 
| Avtor | Objave |  
|  -Naya- Doktor
 
  
  
 Starost: 50
 Pridružen/-a: 8:59,  05-Dec-2003
 objave: 2367
 Teme: 369
 Kraj: dolenjska
 18823.6 kinta/e
 116.2 šold/e
 286.6 flika/e
 
 
  
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| TESTO ZA PIZZO: 
 Sestavine:
 350 g moke
 ščepec soli
 40 g svežega kvasa
 ščepec sladkorja
 4 žlice oljčnega olja
 4 žlice moke za delovno površino
 
 
 Priprava:
 - Moko in sol damo v skledo. Na sredi naredimo vdolbino in vanjo zdrobimo kvas. Potresemo ga s ščepcem sladkorja, da bo hitreje začel delovati.
 
 - Prilijemo 125 ml mlačne vode in jo skupaj s kvasom in malo moke zmešamo v gosto kašo. Potresemo jo z malo moke z roba, skledo pokrijemo s prtičem in postavimo na toplo (recimo nad grelno telo ali v pečico, ki smo jo segreli na 50 st.C).
 
 - Počakamo 15 do 20 minut, da testo prvič vzhaja.
 
 - Primešamo olje in z rokami ugnetemo voljno testo. Skledo spet pokrijemo in postavimo na toplo za približno 30 minut, da testo vzhaja na dvojno količino.
 
 - Testo preložimo na pomokano delovno površino in razvaljamo v zaželeno obliko in debelino. Pravokotna oblika (za velik pekač) se najbolje posreči, če valjamo v smeri diagonal.
 
 
 Tole rata svetovna pizza - vsaj za moj okus
   |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 Èlovek je svoboden, ko se nièesar ne boji in si nièesar ne želi!
   
 
 |  |  
|      |     |  
|  Bassman Administrator
 
  
  
 Starost: 118
 Pridružen/-a: 9:52,  20-Nov-2003
 objave: 10490
 Teme: 2469
 Kraj: Ljubljana
 134069.9 kinta/e
 1015531.8 šold/e
 10048.2 flika/e
 
 
  
   |  |  
|      |       |  
|  Snežka Uporabnica
 
  
  
 Starost: 40
 Pridružen/-a: 18:54,  03-Dec-2003
 objave: 107
 Teme: 4
 
 624.9 kinta/e
 2.0 šold/e
 1.0 flika/e
 
 
  
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| jaz ga naredim tak: 
 60dag bele moke
 olje
 4dag  (ena kocka) kvasa
 sol
 mlačna voda
 pa nadev po želji.
 
 kvas dam vzhajat v toplo vodo (ne prevroče) in dodam 1 žličko sladkorja (bolj hitro kipne). Nato dam v skledo moko, olje (na oko), dam kvas, sol, in vodo po potrebi.. zamesim in dam na toplo da vzhaja cca.30 min. nato pa razvaljam in nadevam po želji. pečem ap pri 200°C dokler ni pečeno (cca.25min).
 
 pride slastna in jami...
 
 LP
 |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 
 |  |  
|      |    |  
|  EnigmA Moderatorka
 
  
  
 Starost: 43
 Pridružen/-a: 13:50,  20-Nov-2003
 objave: 1928
 Teme: 199
 Kraj: Povsod in nikjer
 19560.3 kinta/e
 133.4 šold/e
 774.8 flika/e
 
 
  
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| Hm, zej pa vem, kaj bom imela jutr za kosilo   |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 Je suis la, et ailleurs!
 
 
 |  |  
|      |      |  
|  monka 
 
  
 Starost: 40
 Pridružen/-a: 8:15,  20-Sep-2004
 objave: 2
 Teme: 0
 
 19.0 kinta/e
 0.0 šold/e
 1.0 flika/e
 
 
  
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| Kaj je boljše- če imaš tanko testo na pici ali pa če imaš debelejšo? Jaz imam najraje debelejše testo, ker se mi tanko ponavadi zdi pretrdo (posebno rob pice) |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 
 |  |  
|      |    |  
|  Bassman Administrator
 
  
  
 Starost: 118
 Pridružen/-a: 9:52,  20-Nov-2003
 objave: 10490
 Teme: 2469
 Kraj: Ljubljana
 134069.9 kinta/e
 1015531.8 šold/e
 10048.2 flika/e
 
 
  
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| če je pizza dober narejena, potem je dober tanko testo, ker se ne lomi, ampak je mehko. Pa ko nardiš testo, je dober, da stoji 1 dan, pred uporabo.
 |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 
   www.vakciji.si ------------------ www.povej.com
 
 
 |  |  
|      |       |  
|  monka 
 
  
 Starost: 40
 Pridružen/-a: 8:15,  20-Sep-2004
 objave: 2
 Teme: 0
 
 19.0 kinta/e
 0.0 šold/e
 1.0 flika/e
 
 
  
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| Ampak ponavadi sploh nimam časa, da bi en dan čakala na testo. Ponavadi želim, da se hrana čimprej pripravi. Je to res boljše? Kaj se testo ne pokvari v enem dnevu? Ga moram dat na hladno? |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 
 |  |  
|      |    |  
|  Bassman Administrator
 
  
  
 Starost: 118
 Pridružen/-a: 9:52,  20-Nov-2003
 objave: 10490
 Teme: 2469
 Kraj: Ljubljana
 134069.9 kinta/e
 1015531.8 šold/e
 10048.2 flika/e
 
 
  
   |  
 
 
| 
| 
 |  
|  	  | monka Napisal/a: |  	  | Ampak ponavadi sploh nimam časa, da bi en dan čakala na testo. Ponavadi želim, da se hrana čimprej pripravi. Je to res boljše? Kaj se testo ne pokvari v enem dnevu? Ga moram dat na hladno? | 
 
 ne ponavadi si nardiš testo prejšnji večer, ga daš v hladilnik in porabiš naslednji dan.
 |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 
   www.vakciji.si ------------------ www.povej.com
 
 
 |  |  
|      |       |  
|  Zlobko Gost
 
  
 
 
 
 
 
 0.0 kinta/e
 
 
   |  
 
 
| 
| 
 |  
| Matr ste natančni s temi grami, pa dekagrami....mislm...ej... Jest tole kr tko od oka moke, pa kvas, pa za moževo konico sladkorja,, pa sol, pa olje, pa toplo vodo, pa mleko...vse to lepo pregnetem, postavm v posodo pokrijem s serveto in pustim uro, uro in pol da testo lepo vzhaja.
 
 Testo raztegnem po pekašu, nafilam in pečem pri 270 stopinjah, (pečica mora biti namreč fajn ogreta preden se vstavi pekač ), cca. 20 min.
 |  
|  |  |  |  
| 
 
 
 
 |  |  
|  |  |  
|  |  
| 
 
 
 
 
 
 | Poglej naslednjo temo
 Poglej prejšnjo temo
 NE moreš Objaviti novih Tem
 NE moreš Odgovoriti na to Temo
 NE moreš Urejati svojih Objav
 NE moreš Izbrisati svojih Objav
 NE moreš Glasovati na Objavah
 Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
 Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu
 
 |   
 
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
  153822  Attacks blocked
 |  
 |  
 
	| [ Time: 0.9481s ][ Queries: 34 (0.6356s) ][ Debug on ] |  |