Avtor |
Objave |
chukerchek
Redna Uporabnica
Starost: 40
Pridružen/-a: 10:36, 14-Jun-2006
objave: 706
Teme: 17
Kraj: beyond borders
17378.7 kinta/e
36.2 šold/e
446.5 flika/e
|
|
evo mene zanima če ve kdo lepo lepo prosim kako se naredi ta fucking omaka. Sem bila v indonezijski restavraciji v amsterdamu in je res noro dobra zadeva. Pikantno sladka, z okusom po arašidih. Je se pa zraven mesa npr. piščanca.
Na netu sem nekaj našla ampak se mi glede na sestavine ne zdi nič primerno razen neke marinade, ki bi lahko bila približek ampak ker nimam filinga za kuhat ne bi koga zastrupla. Rada bi pa naredila piščančji file v arašidovi omaki.
Ve kdo? Please?
Lp
S.
P.s.: če ma kdo kak dober recept za piščančji file in da ni zakomplicirano za napravit prosim za ideje. Rabim za rojstnodnevno kosilo...
prosim za čimhitrejši odgovor k bi to rabla jutr...
Terminatorka zihr kej ve a?
|
|
|
|
|
|
|
|
Bassman
Administrator
Starost: 117
Pridružen/-a: 9:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e
|
|
|
|
Terminatorka
Profesionalka
Starost: 118
Pridružen/-a: 1:05, 14-Feb-2007
objave: 1287
Teme: 40
70101.8 kinta/e
1177.6 šold/e
1576.3 flika/e
|
|
U, jaz nisem videla te teme, ker sem danes tako mal leteča. Bom kaj poiskala. Drugače pa imajo arašidovo omako oz. olje tudi za kupit. Sem glih par dni nazaj videla v Leclercu; mal naprej od vitaminskih pripravkov, tam poleg soje in umetnih sladil, na eni polički blizu tal. Jutri so odprti do 15h.
drugače pa se te omake ponavadi dela tako kot ostale, lahko pa daš zraven še prave arašide ali pa mandlje, če je mandljeva omaka itd. V kitajskih restavracijah imajo tudi podobne jedi.
En konkreten recept za piščančje zrezke v arašidovi omaki najdeš TUKAJ Jaz biti priporočala, da poleg sesekljanih arašidov uporabiš tudi arašidovo olje ali pa vsaj arašidovo maslo - za bolj izrazit okus.
Na netu imaš še enkaj receptov za piščanca: TUKAJ
Jaz drugače piščančji file največkrat "po kitajsko" pripravim, torej z zelenjavo, sojino omako. Včasih tudi s smetano in pomarančo ter ananasom. Te smetanove omake so vse približno po istem principu narejene; gobove, arašidove, z mozzarelo itd.
če se ti z arašidi ne bo izšlo, pa lahko eno dobro omakico, po mojem prirejenem receptu, kar na hitro narediš.
In sicer: meso, lahko je pljučna pečenka, puran, piščančji file... vsaj kakšno uro namakaš v marinadi, ki jo narediš z nekaj žlicami olivnega olja, žlice medu, začimb (mal popra, mediteranske začimbe, ščepec soli, lahko tudi mal vegete...), žličke mlete poaprke, žličke gorčice in žličke kisa. To vse lepo zmešaš, da dobiš tekočo zmes in v to zmes potem namakaš meso. V zaprti posodi ali pa prekrito s folijo to potem nekaj časa držiš v hladilniku, lahko tudi čez noč.
ko se lotiš priprave, meso, ki ga vzameš iz te marinade, normalno popečeš na olivnem olju, če je debelejše ga nekaj časa tudi dušiš. Potem ga vzameš ven iz posode, ki mora biti primerna za pečenje in dušenje (lahko je vok). Jaz potem ponavadi pretežni del olja iz posode stran zlijem, noter pa dam preostanek marinade, v kateri je bilo pred tem meso. dodam nekaj žlic goveje juhe (lahko tudi govejo kocko in vodo uporabiš), nekaj žlic instant gobove omake in vse skupaj premešam. Potem v to ponovno dam že prej pripravljeno meso in vse skupaj za kakšno minutko dušim. Temu dodam nekaj žlic kisle smetane, lahko pa tudi na koščke zrezano mozarelo in par koščkov fete (če hočeš manj kalorično omako uporabiš samo lahko kislo smetano, sir pa izpustiš, je pa podoben okus), ki se mora stopiti. Potem pa je vse skupaj nared. Zraven lahko postržeš štrukeljčke, njoke, krompir....
|
|
|
|
I'll be back!
|
|
|
|
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem NE moreš Odgovoriti na to Temo NE moreš Urejati svojih Objav NE moreš Izbrisati svojih Objav NE moreš Glasovati na Objavah Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu
|
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
104759 Attacks blocked
|
|
[ Time: 0.2874s ][ Queries: 40 (0.1044s) ][ Debug on ] |
|