Avtor |
Objave |
Antigona
Vztrajna
Starost: 46
Pridružen/-a: 12:49, 21-Okt-2006
objave: 452
Teme: 14
Kraj: Ljubljana
14682.5 kinta/e
0.0 šold/e
6.6 flika/e
|
|
200 g moke vmešamo z dvemi rumenjaki in dvema žličkama kvasa. Stopimo in mešamo.
Ko se pojavijo mehurčki, prenehamo in odstavimo. Dodamo dve polni kavni žlici sladkorja ter pustimo stati. Po dveh urah izčrpamo glavo in jo položimo v hladilnik (naj bo okrog 8 stopinj, če ni, naštimaj). Priskrbimo brusnični kompot, ki pa ga zakuhamo z paradižnikovo mezgo, malo kasneje dodamo 40 g škroba (jedilni škrob). Ko zavre, dodamo potočne rake ( pomembno - žive). Mešamo in dodamo približno cele velike tri žlice soli. Zraven malo popopramo in tudi začinimo z curryjem. Vzamemo cvetačo, jo nadrobmno nasekljamo in jo vržemo v našo omako. s tem se omako zgosti, dodamo ji tudi že prej zmešano zmes iz kvasa in moke. Nastane čudovita sestavina, primerna za karkoli. In vendar še ni gotova, saj jo je potrebno speči.
Vzamemo svinjsko glavo in jo napolnimo (vstavim o omako z raki, ki so mrtvi in počakamo petindvajset minut, pred tem namažemo pekač z ocvirki in mastjo (dve žlici), pečemo na 200 stopinjah in glavi bi morala veselo zacvrčati v rumeni barvi. Posipamo z baziliko, ješprenčkom in lanenim semenom, dodamo tudi lovorov list. Serviramo toplo, z bambusovimi poganjki in šiponom.
Želim vam dober tek in lep večer. Sporočite, kako vam je uspelo!
|
|
|
|
|
|
|
|
Locked: Sob 20 Jan, 2007 16:26 by Bassman |
|
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem NE moreš Odgovoriti na to Temo NE moreš Urejati svojih Objav NE moreš Izbrisati svojih Objav NE moreš Glasovati na Objavah Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu
|
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
102910 Attacks blocked
|
|
[ Time: 0.2034s ][ Queries: 38 (0.0670s) ][ Debug on ] |
|