povej

Koledar 
Domov Domov Forum Forum Prijava Prijava Išči Išči Registriraj se Registriraj se
 

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo

Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo
Avtor Objave
 chukerchek
Redna Uporabnica
Redna Uporabnica


Starost: 40
Pridružen/-a: 10:36, 14-Jun-2006
objave: 706
Teme: 17
Kraj: beyond borders
17378.7 kinta/e
36.2 šold/e
446.5 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Tor 30 Okt, 2007 12:20     Naslov sporočila:  piščanec v arašidovi omaki? Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

evo mene zanima če ve kdo lepo lepo prosim kako se naredi ta fucking omaka. Sem bila v indonezijski restavraciji v amsterdamu in je res noro dobra zadeva. Pikantno sladka, z okusom po arašidih. Je se pa zraven mesa npr. piščanca.

Na netu sem nekaj našla ampak se mi glede na sestavine ne zdi nič primerno razen neke marinade, ki bi lahko bila približek ampak ker nimam filinga za kuhat ne bi koga zastrupla. Rada bi pa naredila piščančji file v arašidovi omaki.

Ve kdo? Please?

Lp
S.

P.s.: če ma kdo kak dober recept za piščančji file in da ni zakomplicirano za napravit prosim za ideje. Rabim za rojstnodnevno kosilo...

prosim za čimhitrejši odgovor k bi to rabla jutr...
Terminatorka zihr kej ve a? Very Happy




 Devica Spol:ženska Podgana SkritOsebna Galerija od chukerchekPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslov
 Bassman
Administrator
Administrator


Starost: 117
Pridružen/-a: 9:52, 20-Nov-2003
objave: 10490
Teme: 2469
Kraj: Ljubljana
134069.9 kinta/e
1015531.8 šold/e
10048.2 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Tor 30 Okt, 2007 16:46     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

evo en recept
recept
Še neki




Image
www.vakciji.si ------------------ www.povej.com


 Ribi Spol:Moški Koza SkritOsebna Galerija od BassmanPošlji zasebno sporočiloBlogMSN Messenger - naslovSkype Ime
 Terminatorka
Profesionalka
Profesionalka


Starost: 118
Pridružen/-a: 1:05, 14-Feb-2007
objave: 1287
Teme: 40

70101.8 kinta/e
1177.6 šold/e
1576.3 flika/e

slovenia.gif
objavaObjavljeno: Tor 30 Okt, 2007 18:44     Naslov sporočila:  (brez zadeve) Odgovori s citatomBottom of PageNazaj na vrh

U, jaz nisem videla te teme, ker sem danes tako mal leteča. Bom kaj poiskala. Drugače pa imajo arašidovo omako oz. olje tudi za kupit. Sem glih par dni nazaj videla v Leclercu; mal naprej od vitaminskih pripravkov, tam poleg soje in umetnih sladil, na eni polički blizu tal. Jutri so odprti do 15h. nasmeh
drugače pa se te omake ponavadi dela tako kot ostale, lahko pa daš zraven še prave arašide ali pa mandlje, če je mandljeva omaka itd. V kitajskih restavracijah imajo tudi podobne jedi.
En konkreten recept za piščančje zrezke v arašidovi omaki najdeš TUKAJ Jaz biti priporočala, da poleg sesekljanih arašidov uporabiš tudi arašidovo olje ali pa vsaj arašidovo maslo - za bolj izrazit okus.

Na netu imaš še enkaj receptov za piščanca: TUKAJ

Jaz drugače piščančji file največkrat "po kitajsko" pripravim, torej z zelenjavo, sojino omako. Včasih tudi s smetano in pomarančo ter ananasom. Te smetanove omake so vse približno po istem principu narejene; gobove, arašidove, z mozzarelo itd.
če se ti z arašidi ne bo izšlo, pa lahko eno dobro omakico, po mojem prirejenem receptu, kar na hitro narediš.
In sicer: meso, lahko je pljučna pečenka, puran, piščančji file... vsaj kakšno uro namakaš v marinadi, ki jo narediš z nekaj žlicami olivnega olja, žlice medu, začimb (mal popra, mediteranske začimbe, ščepec soli, lahko tudi mal vegete...), žličke mlete poaprke, žličke gorčice in žličke kisa. To vse lepo zmešaš, da dobiš tekočo zmes in v to zmes potem namakaš meso. V zaprti posodi ali pa prekrito s folijo to potem nekaj časa držiš v hladilniku, lahko tudi čez noč.
ko se lotiš priprave, meso, ki ga vzameš iz te marinade, normalno popečeš na olivnem olju, če je debelejše ga nekaj časa tudi dušiš. Potem ga vzameš ven iz posode, ki mora biti primerna za pečenje in dušenje (lahko je vok). Jaz potem ponavadi pretežni del olja iz posode stran zlijem, noter pa dam preostanek marinade, v kateri je bilo pred tem meso. dodam nekaj žlic goveje juhe (lahko tudi govejo kocko in vodo uporabiš), nekaj žlic instant gobove omake in vse skupaj premešam. Potem v to ponovno dam že prej pripravljeno meso in vse skupaj za kakšno minutko dušim. Temu dodam nekaj žlic kisle smetane, lahko pa tudi na koščke zrezano mozarelo in par koščkov fete (če hočeš manj kalorično omako uporabiš samo lahko kislo smetano, sir pa izpustiš, je pa podoben okus), ki se mora stopiti. Potem pa je vse skupaj nared. Zraven lahko postržeš štrukeljčke, njoke, krompir....




I'll be back!


 Kozorog Spol:ženska Kača SkritOsebna Galerija od TerminatorkaPošlji zasebno sporočiloBlog
Pokaži sporočila:      
Objavi novo temoOdgovori na to temo Poglej prejšnjo temoPošlji Email Prijatelju/ici.Seznam Uporabnikov, ki so videli to TemoShrani to Temo kot datotekoPrintable versionPrijava za zasebna sporočilaPoglej naslednjo temo

Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem
NE moreš Odgovoriti na to Temo
NE moreš Urejati svojih Objav
NE moreš Izbrisati svojih Objav
NE moreš Glasovati na Objavah
Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu
Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu


časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
Board Security

103038 Attacks blocked

Powered by phpBB2 Plus based on phpBB © 2001, 2002 phpBB Group :: FI Theme :: Modov in Zaslug :: HELP-OXPUS :: Namestitev phpbb HDdesign

[ Time: 0.2101s ][ Queries: 36 (0.0640s) ][ Debug on ]
Get Firefox!
Upgrade to Firefox 1.5!
Registracija | Pravilnik | Informacije | Seznam strani | Flash Igre | E-kartice | Blog | Album smeškov | Uprava | Čvek IRC

OPOMBA: Portal je namenjen testiranju GNU programske opreme in je popolnoma nekomercialen. Vsa reklamna sporoila so zgolj izmenjava povezav.