Avtor |
Objave |
lucka
Doktor


Starost: 48
Pridružen/-a: 18:54, 16-Dec-2004
objave: 3168
Teme: 246
Kraj: Celje-Ljubljana
90674.9 kinta/e
225.0 šold/e
3520.5 flika/e

|
Objavljeno: Sre 06 Apr, 2005 10:58 Naslov sporočila:
Kuharske knjige
|
   |
|
Ker vidim , da se vsi kar precej spoznate na kuhanje me zanima če kuhate s pomočjo kuharskih knjig al to sami ustvarjate ala ..... Kaj pa ponavad diši na vaših šporhertih (štedilnikih)?
A zato pa jst ne znam nekih fensi šmensi stvari skuhat, ker nimam kuharskih knjig
Še nobenga ne morem na večerjo povabit, kdo pa bi jedu filane paprike al pa makaronflajš pa domač štrudl, ob vsej tej poplavi nekih čudnih receptov :nvem
|
|
|
|
Naša pot ne vodi po mehki travi.
To je gorska steza s številnimi skalami.
Vendar pa vodi navzgor...
PROTI SONCU...
Vèasih razdalja, ki jo prehodite,
ni tako pomembna kot smer,
v katero se napotite.
|
|
 |
     |
Shajtana
Odvisnica


Starost: 42
Pridružen/-a: 15:17, 08-Dec-2003
objave: 4204
Teme: 66
Kraj: Lj
68412.4 kinta/e
258.2 šold/e
1466.6 flika/e

|
Objavljeno: Sre 06 Apr, 2005 11:01 Naslov sporočila:
(brez zadeve)
|
   |
|
Uh jaz mam pa ful rada filane paprike
Drgac pa mam eno kao ful hudo kuharsko knjigo k ma vse mozne recepte tko po poglavjih..od juh do razlicnih vrst testa do sladic vse mozno..sam so kksni recepti taki sumljivi no..mislm to moja mama precekira najprej k je zivilski tehnolog in pol ze na pogled ugotovi da ne bojo sle take kolicine zivil za dolocen rezultat..recmo teksturo testa kakrsna nej bi bla al pa omake al pa kej..
Tko da mene je kr neki stvari ona naucila..al pa iz kksnih revij recepti pa pol mal predelani pa tko.
|
|
|
|
People plan...God laughs...
|
|
 |
     |
Fenia
Gost

0.0 kinta/e
|
Objavljeno: Sre 06 Apr, 2005 11:32 Naslov sporočila:
(brez zadeve)
|
   |
|
Jaz imam kar nekaj kuharskih knjig, od katerih je večina 'podedovanih' od moje mame, ki je v vseh teh letih očitno že absorbirala vse njihovo znanje, tako da jih več ne potrebuje
Nekaj novitet sem si tudi sama priskrbela, recimo za kitajsko kuhinjo, ki mi je zelo všeč.
čeprav nekateri kuharji pravijo, da je treba recepte strogo upoštevat, je meni to mal adijo. Meni bolj služijo kot ideja ali pa neke vrste navdih.
V bistvu moraš poznat ene par osnovnih stvari pri kuhanju, potem pa je vse ostalo samo variacija na isto temo + veliko domišljije.
Sicer se pa meni zdi, da če nekoga povabiš na večerjo, je bolje pripravit nekaj preverjenega, kot pa eksperimentirat po kakšni knjigi, tako da je potem vse skupaj morda 'neužitno'
Vsem, ki se vam zdi, da ne zmorete za kakšne ekstra povabljence skuhati kaj fensi, pa bi svetovala, naj vas nič ne skrbi, da recimo polnjene paprike ne bi bile dovolj dobre. Važno je, da je dobro po okusu. Da pa pri vsem skupaj večerja zgleda mal bolj slavnostna pa lahko mal več poudarka namenite estetski plati jedi na krožniku. Kakšna okrsano izrezana zelenjavica zraven, ali pa vejica kakšne sveže začimbe, recimo bazilike... vse to so malenkosti, ki že preverjeno dobri hrani dajejo nekoliko bolj fensi videz.
Aja, pa če že eksperimentirate po kuharskih knjigah, nikoli ne počnite tega par ur preden pridejo gosti na večerjo. Najprej sami preizkusite recept.
|
|
|
|
|
|
|
|
ankh
No.1 uporabnik


Starost: 50
Pridružen/-a: 23:10, 17-Dec-2003
objave: 1679
Teme: 83
Kraj: ljubljana
26164.4 kinta/e
698.5 šold/e
422.4 flika/e

|
Objavljeno: Sre 06 Apr, 2005 11:42 Naslov sporočila:
(brez zadeve)
|
   |
|
po polnjenih paprikah prdim.
|
|
|
|
najveèji èlovekov užitek in èudež je ankh: zalivanje zibeli življenja s tekoèino življenja.
|
|
 |
   |
Fenia
Gost

0.0 kinta/e
|
|
|
|
lucka
Doktor


Starost: 48
Pridružen/-a: 18:54, 16-Dec-2004
objave: 3168
Teme: 246
Kraj: Celje-Ljubljana
90674.9 kinta/e
225.0 šold/e
3520.5 flika/e

|
Objavljeno: Sre 06 Apr, 2005 12:10 Naslov sporočila:
(brez zadeve)
|
   |
|
Ah kaj...za Ankha nekej beljakovinskega, mogoče kurje prsi na sopari...pa en krigl pira pa je. čipsa se mu ne upam ponudit, ko ma pa preveč maščob. Mogoče bi kakšni grisine z rožmarinom pršli skoz.
Al pa špagete...pa mu jih kr v piskru postrežem, pa ðus iz tetrapaka..sej menda ni zahtevno bitje
|
|
|
|
Naša pot ne vodi po mehki travi.
To je gorska steza s številnimi skalami.
Vendar pa vodi navzgor...
PROTI SONCU...
Vèasih razdalja, ki jo prehodite,
ni tako pomembna kot smer,
v katero se napotite.
|
|
 |
     |
mity
Redni uporabnik


Starost: 54
Pridružen/-a: 17:31, 26-Feb-2004
objave: 877
Teme: 26
Kraj: Ljubljana
13807.0 kinta/e
102.0 šold/e
63.6 flika/e

|
Objavljeno: Sre 06 Apr, 2005 12:53 Naslov sporočila:
(brez zadeve)
|
   |
|
haha Fenia, sej Ankh ni reku da dobi drisko, ampak ,da prdi )
Ma jest se strinjam s Fenio..obicajno samo preletim nek recept, da postekam idejo...kolicine in casi me ne zanimajo,ker to pride z izkusnjami...v receptu poiscem edin inspiracijo...al pa kako novo tehniko, finto, ki jo potem s pridom apliciram se na drugih zadevah....vse ostalo pa je domislija, par osnovih pravil pa pozornost na kombinacije, dopolnjevanje in izkljucevanje okusov....
|
|
|
|
Èe zliješ žlico gnojnice v sod vina - dobiš gnojnico!
Èe zliješ žlico vina v sod gnojnice - dobiš gnojnico!
|
|
 |
   |
lucka
Doktor


Starost: 48
Pridružen/-a: 18:54, 16-Dec-2004
objave: 3168
Teme: 246
Kraj: Celje-Ljubljana
90674.9 kinta/e
225.0 šold/e
3520.5 flika/e

|
Objavljeno: Sre 06 Apr, 2005 13:11 Naslov sporočila:
(brez zadeve)
|
   |
|
Jst bom kr nč zmenkov mela...mimam kuharskih knjig...in ne morem skuhat večerje.
Pa še nobenga kitajskega servisa nimam za postrežt, iz piskrov se pa bojda da ne spodob jest, če maš goste na obedu :nvem
Kva pa ponavad kuhate?
|
|
|
|
Naša pot ne vodi po mehki travi.
To je gorska steza s številnimi skalami.
Vendar pa vodi navzgor...
PROTI SONCU...
Vèasih razdalja, ki jo prehodite,
ni tako pomembna kot smer,
v katero se napotite.
|
|
 |
     |
mity
Redni uporabnik


Starost: 54
Pridružen/-a: 17:31, 26-Feb-2004
objave: 877
Teme: 26
Kraj: Ljubljana
13807.0 kinta/e
102.0 šold/e
63.6 flika/e

|
Objavljeno: Sre 06 Apr, 2005 13:15 Naslov sporočila:
(brez zadeve)
|
   |
|
Ponavad kuhamo tisto, kar nam tisti dan pase jesti
Glupo vprasanje - glup odgovor!
Z drugimi besedami: Kuham tisto, kar mi disi..en dan bi ubijal za svinjsko kraco, spet drug dan mesa videt ne morem..in v skladu z obcutki tudi izbiram kaj bom kuhal...capish?!
|
|
|
|
Èe zliješ žlico gnojnice v sod vina - dobiš gnojnico!
Èe zliješ žlico vina v sod gnojnice - dobiš gnojnico!
|
|
 |
   |
lucka
Doktor


Starost: 48
Pridružen/-a: 18:54, 16-Dec-2004
objave: 3168
Teme: 246
Kraj: Celje-Ljubljana
90674.9 kinta/e
225.0 šold/e
3520.5 flika/e

|
Objavljeno: Sre 06 Apr, 2005 13:17 Naslov sporočila:
(brez zadeve)
|
   |
|
Ja itak da zastopm...sam ti mene nisi zastopu...kaj kuhate recimo za zmenek???
če se teb da tist dan lušta krigla pira in čipsa...valjda da menda ne ponudiš tega..čeprav ni slaba rešitev...se vsaj opackat ne moreš.
|
|
|
|
Naša pot ne vodi po mehki travi.
To je gorska steza s številnimi skalami.
Vendar pa vodi navzgor...
PROTI SONCU...
Vèasih razdalja, ki jo prehodite,
ni tako pomembna kot smer,
v katero se napotite.
|
|
 |
     |
Shajtana
Odvisnica


Starost: 42
Pridružen/-a: 15:17, 08-Dec-2003
objave: 4204
Teme: 66
Kraj: Lj
68412.4 kinta/e
258.2 šold/e
1466.6 flika/e

|
Objavljeno: Sre 06 Apr, 2005 13:17 Naslov sporočila:
(brez zadeve)
|
   |
|
No sj linex nej bi bil tud prot prdenju..ampak ankh je bl naraven pa je mogoce kumina pol bl zanjga
|
|
|
|
People plan...God laughs...
|
|
 |
     |
palèica
Doktor


Starost: 54
Pridružen/-a: 22:46, 28-Jan-2004
objave: 2363
Teme: 151
11851.4 kinta/e
0.7 šold/e
14.2 flika/e

|
|
 |
    |
ankh
No.1 uporabnik


Starost: 50
Pridružen/-a: 23:10, 17-Dec-2003
objave: 1679
Teme: 83
Kraj: ljubljana
26164.4 kinta/e
698.5 šold/e
422.4 flika/e

|
Objavljeno: Sre 06 Apr, 2005 14:01 Naslov sporočila:
(brez zadeve)
|
   |
|
ne morem verjeti. živimo v specialistični družbi tretjega tisočletja, ljudje pa si še kuhate. imate pa res veliko časa. sam kuhanje prepuščam mojstrom tako kot sem v delu, ki ga opravljam, mojster.
|
|
|
|
najveèji èlovekov užitek in èudež je ankh: zalivanje zibeli življenja s tekoèino življenja.
|
|
 |
   |
mity
Redni uporabnik


Starost: 54
Pridružen/-a: 17:31, 26-Feb-2004
objave: 877
Teme: 26
Kraj: Ljubljana
13807.0 kinta/e
102.0 šold/e
63.6 flika/e

|
Objavljeno: Sre 06 Apr, 2005 15:47 Naslov sporočila:
(brez zadeve)
|
   |
|
Res? V katerem delu pa si samoklicani mojster ,ankh?
meni je pac kuhanje hoby in veselje ter ne obveza..zato kuham...
hmm..za dejte kuham vse zivo...odvisn od okusa,ki ga dejt ima....rizotke, testenince....solatke razne....fondue..koktejl iz skampov ali garnel.....polnjene paradiznike.....tud torte kdaj.....obicajno vec vhodov s toplo in hladno predjedjo...vsega bolj po malo..gre bolj za rajcanje okusov
|
|
|
|
Èe zliješ žlico gnojnice v sod vina - dobiš gnojnico!
Èe zliješ žlico vina v sod gnojnice - dobiš gnojnico!
|
|
 |
   |
ankh
No.1 uporabnik


Starost: 50
Pridružen/-a: 23:10, 17-Dec-2003
objave: 1679
Teme: 83
Kraj: ljubljana
26164.4 kinta/e
698.5 šold/e
422.4 flika/e

|
Objavljeno: Sre 06 Apr, 2005 15:49 Naslov sporočila:
(brez zadeve)
|
   |
|
najveèji èlovekov užitek in èudež je ankh: zalivanje zibeli življenja s tekoèino življenja.
|
|
 |
   |
|
Pojdi na stran 1, 2 Naslednja
|
Poglej naslednjo temo
Poglej prejšnjo temo
NE moreš Objaviti novih Tem NE moreš Odgovoriti na to Temo NE moreš Urejati svojih Objav NE moreš Izbrisati svojih Objav NE moreš Glasovati na Objavah Ne moreš prilepiti datoteke na tem forumu Ne moreš Prenašati datotek na tem forumu
|
časovni pas GMT + 1 ura, srednjeevropski - zimski čas
115038 Attacks blocked
|
|
[ Time: 1.4053s ][ Queries: 36 (0.6717s) ][ Debug on ] |
|